Boicot european contra discriminarii
Raspunsuri - Pagina 4
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia De la 1 mai 2007 se vorbeste de libera circulatie a fortei de munca intre Olanda si 8 state membre EU din Europa centrala si de est (state MOE) ( “moe” in olandeza inseamna "obosit", probabil domnul Geert Wilders a vrut sa fie extra spiritual aici). In acest moment estimam ca traiesc in Olanda intre 200 000 si 350 000 de oameni din aceste tari. PVV este unul dintre putinele partide politice care au fost de la inceput impotriva deschiderii pietei muncii pentru polonezi si alti MOE-eri (obositi). Avand in vedere toate problemele care insotesc venirea polonezilor in special, se pare ca opozitia noastra a fost indreptatita. Intre timp, PVV a votat si impotriva deschiderii pietei muncii pentru romani si bulgari. Aceasta imigratie masiva a fortei de munca duce la nenumarate probleme: neplaceri generale, mizerie/poluare, deruta pe piata muncii, probleme de integrare si de cazare. Multi oameni considera aceasta situatie drept problematica. Plangeri exista prea putine, pentru ca oamenii au impresia ca oricum nu se face nimic pentru ameliorarea situatiei. Aveti probleme din cauza MOE-erilor/ est-europenilor ? V-ati pierdut jobul din cauza unui polonez, bulgar, roman sau a altui est-european? Spuneti-ne problema dumneavoasta! Partidul Pentru Libertate (PVV-ul) va ofera pe acest site o platforma pentru reclamatii/plangeri. Aceste reclamatii vor fi analizate de catre noi, iar rezultatele le vom oferi ministerului muncii si protectiei sociale. |
Mie mi se pare de bun simt mesajul. Rolul unui partid ar trebui sa fie apararea intereselor CETATENILOR tarii respective. Daca cetatenii olandezi au de suferit din cauza invaziei de est-europeni, mi se pare normal ca aceasta stare sa fie recunoscuta public si sa se ia masuri. In vremurile astea grele e norml ca olandezul sa fie oripilat ca isi pierde jobul in favoarea unor ilegali care lucreaza la negru.
Statul trebuie sa ia masuri foarte dure sa opreasca munca la negru a ilegalilor si sa ii impiedice sa se stabileasca ilegal in Olanda.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
iulia_b spune:
Bird, da in Australia s-a facut ceva cand europenii si altii au luat pamanturile bastinasilor?si s-au instalat acolo, distrugandu-i pe ici pe colo? Sau ei sunt de rang inferior?
bird70 spune:
Nu inteleg ce legatura are Olanda cu ce s-a intamplat acum 200 de ani in Australia.
Fiecare tara TREBUIE sa isi protejeze cetatenii proprii. Nu poti accepta ca cetatenii altei tari sa vina sa faca mizerie, sa umple puscariile si sa contribuie la evaziune fiscala, sa ia joburile si asa putine in ultima vreme. Mi se pare cat se poate de firesc ca cetatenii olandezi sa se revolte si sa ceara conducatorilor sa faca ceva sa remedieze situatia.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Nati spune:
Sa inchida Olanda granitele ,daca tot sunt nemultumiti, simplu! E tara suverana, face tot ce poate sa protejeze cetatenii tarii.
iulia-b, acelasi lucru pot spune si despre nativii indieni din America, li sau luat pamanturile cu japca majoritatea, ca au vandut si ei pamant celor veniti de peste ocean e adevarat.
Dar sa zica mersi ca le-a oferit rezervatii indienilor si nu i-au omorat , cam asa e si cu bastinasii din Australia.
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Gmmm si Deceneus, voi vedeti asadar actiunea lui Wilders ca fiind cifra statistica? Edit: si treaba cu locurile de munca, tot statistica criminala e? -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Demersul cu limitarea dreptului la munca l-au luat si alte tari din UE si este o masura protectionista.
Colectarea sesizarilor in scopul analizarii si perfectionarii legislatiei, este o masura politica, prin care se promite sa rezolve o problema sociala. Daca o vor finaliza sau nu ramae de vazut, pentru ca masurile pot intra in conflict cu libertatile stabilite prin acordurile UE.
Sistarea ajutorului social, imigrantilor care abuzeaza de sistemul de protectie sociala, refuzand sa munceasca timp indelungat ar putea fi o masura justificata prin care sa-i faca pe imigranti sa plece.
Demersul poate fi populist si discriminator, daca se aplica doar esteuropenilor. Ca sa nu fie discriminator ar trebui aplicat la toti imigrantii, dar probabil din vest sud si nord, nu exista imigratie masiva.
Rufus spune:
citat din mesajul lui bird70 Mie mi se pare de bun simt mesajul. Rolul unui partid ar trebui sa fie apararea intereselor CETATENILOR tarii respective. Daca cetatenii olandezi au de suferit din cauza invaziei de est-europeni, mi se pare normal ca aceasta stare sa fie recunoscuta public si sa se ia masuri. |
De bun simt?
Pai Olanda, ca membru UE (ca si Romania si celelalte "moe" mentionate) a agreat niste legi in cadrul uniunii si una din ele este libera circulatie. Invazia de care vorbesti este perfect legala, iar daca Olanda nu este de acord cu ea, lucru la care nu se opune nimeni, poate sa renunte la statutul de membru UE si sa-si inchida granitele (cum zice Nati) impotriva navalitorilor.
Altfel, Olanda (dar nu numai ea) se comporta ca Giovani Becali ieri in sala de judecata, adica refuza sa se supuna unui comportament comunitar legiferat, doar pentru ca poate si i se permite.
Crezi ca asta-i bun simt?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
bird70 spune:
Rufus,
partidul nu cred ca vrea introducerea restrictiilor la libera circulatie. Cred ca se vrea controlul mai bun al celor care stau acolo ilegal. Banuiesc ca trebuie sa indeplinesti anumite conditii ca sa devii rezident in Olanda si anumite conditii sa poti lucra legal acolo. Daca legislatia s-ar schimba si ar pune niste amenzi foarte dure pentru cei care angajeaza la negru pe cei care nu au drept de munca atunci ar fi mult mai greu sa se stabileasca acolo atatia ilegali. De asemenea se poate introduce o masura prin care angajatorul trebuie sa arate ca nu a putut gasi angajat pe piata olandeza inainte sa apeleze la cineva de afara. Apoi se poate cere ca la inchirierea unei locuinte patronul trebuie sa verifice ca cei care inchiriaza este rezident si are dreptul sa locuiasca acolo, etc. Nu e nevoie sa inchida granitele, pot pur si simplu sa ia niste masuri care sa le protejeze piata de munca si sa faca foarte dificila stabilirea acolo a celor care nu au rezidenta.
Nati spune:
Si de ce nu se aplica masuri drastice pt cei care angajeaza la negru?
La o populatie de 16 milioane cred ca se poate tine sub control cat de cat piata muncii, ce sa mai zica americanii care au milioane de emigranti ilegali la ditamai populatia, la ei da, chiar nu se poate tine sub control situatia.
Decat sa arunce cu noroi catre alte nationalitati ca sunt asa si pe dincolo, sa faca bine sa aplice reguli drastice daca tot sunt ofesanti olandezii ( sau o parte din ei).
Hotul mereu gaseste o modalitate sa fure, indiferent ca vine sa viziteze Olanda doar pt 3 sapamani.
Vigilenta maxima peste tot lume in cazul in care vezi ceva suspect si iesit din decor.
cristoiu spune:
Bird, se vede ca nu stai in Europa de vest. Crede-ma ca si eu am fost socata de atitudinile rasiste existente aici cind am emigrat de pe pplaiurile pacifist canadiene. Socra-mea l-a intrebat direct pe sotul meu daca nu cumva vreau sa ma casatoresc cu el ca sa pot sta in Germania. Bineinteles ca m-am tavalit de ris cind am auzit, dar ei asa gindesc. Roman=tigan care vinde covoare pe la usi, cerseste sau iti ghiceste in palma.
Partidele astea extremiste nu isi dkoresc limitarea ilegalitatilor, ci plecarea veneticilor. Nemtii au in special ce au cu turcii, si astia nu sunt ilegali, marea majoritate sunt de 2generatii aiici. Si mai ai cu polonezii un mare cui, ca astia chiar vin, lucreaza in timpul saptaminii si in weekend ingreuneaza traficul pe A2 batind drumul spre casa.
Inca ceva. UE ar trebui comparat si inteles cam ca USA. Despre asta e vorba. Ori in USA e absolut firesc ca un texan sa ia un job in Vermont si viceversa, nu se oripileaza nimeni. Aici li se ridica singele la cap, ia uite, a venit emigrantul X si mi-a luat jobul. De parca jobul ala era al lui, pus la pastrare. Exista si multi nemti incompetenti, dar e mai usor sa dai vina pe orice altceva, decit sa accepti ca altul e mai bun ca tine. Eu am de-a face zilnic cu ei, cu nemtii ramasi fara servici din diverse cauze si sincer 90% din ei nu i-as angaja nici sa fie ultimii oameni ramasi pe lume.
bird70 spune:
citat din mesajul lui cristoiu Partidele astea extremiste nu isi dkoresc limitarea ilegalitatilor, ci plecarea veneticilor. |
Daca nu mai exista munca la negru, daca nu poti sa iti gasesti locuinta, sa iti deschizi un cont in banca, sa mergi la doctor, sa-ti dai copiii la scoala si nu primesti ajutoare sociale...nu stai pe acolo.
Nemtii au in special ce au cu turcii, si astia nu sunt ilegali, marea majoritate sunt de 2generatii aiici. |
Turcii sunt in mare parte legal acolo, cetateni germani, nu prea au ce sa le faca. Eu ii cam inteleg pe nemti . Anul trecut am fost in Europa, in Germania la un hotel rog pe ala de la receptie sa cheme un taxi. Tipul era turc . Ce crezi ca a venit un taxi ? Cred ca era verisorul aluia, cu o masina cu o usa stricata, nemarcata. M-am intors si i-am zis sa-mi cheme un TAXI!!! La alt hotel aveau servici care te duce la aeroport, la volan era un turc care tot drumul a vorbit la telefon . Le-am scris un email la aia de la hotel si le-am spus. In Italia la un local foarte select, la baie o femeie de servici dadea cu mopul cu o tigara in gura si vorbind la mobil romaneste . Oamenii sunt pe buna dreptate nemultumiti.