Boicot european contra discriminarii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Deceneus, si eu tot cam asa gindesc.
Eu daca aud un discurs de genul acesta (cel al lui Wilders) reactia mea instinctiva nu este sa spun "vaaai... rasistul!" ci "are dreptate? ce spun cifrele? "roman" o fi cumva nume de cod?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Problema nu e site-ul in sine - extremisti dusi cu capul exista multi pe lume - problema este acordul tacit al primului ministru olandez, care a spus ca "nu se implica". Eu sunt si olandeza, dar da, sustin boicotul. Nu-i posibil ca in secolul asta sa existe asemenea mizerii si nimeni sa nu ia atitudine. Poate parghiile economice vor actiona acolo unde bunul simt nu reuseste sa faca nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Coracora, tu esti romanca. Furi bani din conturile olandezilor? NU? Degeaba.
In ochii lui Wilders esti cetatean de rang 2. Esti adica inferioara pentru ca esti est europeanca.

NU asta sustine Wilders. Nu stiu unde i-ai urmarit discursurile, insa nu asta este mesajului sau. Wilders "are un dinte" impotriva celor care nu se integreaza in societatea olandeza, a celor care devin asistati social fara a fi contribuit nici macar cu un cent la bugetul de stat, a celor care nu-si dau silinta sa invete limba olandeza si cutumele sociale din aceasta tara, a celor care muncesc ilegal si se sustrag astfel de la plata impozitelor, samd. Asta sustine Wilders si nimic altceva.
Cei care se integreaza in societatea olandeza sub toate aspectele - invata limba, isi cauta job si respecta obiceiurile locului - sunt bineveniti in opinia sa.

Pai el are un dinte impotriva asistatilor social(care-s asistati ca le permite legea olandeza, nu ca asa le-a traznit lor prin cap), are un dinte impotriva emigrantilor care nu se integreaza, etc etc, dar el face site-ul asta impotriva esteuropenilor? Cum vine asta??
Nu vezi ce aiurea suna, pe bune...
Asta cu ´´impotriva celor care nu se integreaza´´ e doar o umbrela care ascunde...rahatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Pai el are un dinte impotriva asistatilor social(care-s asistati ca le permite legea olandeza, nu ca asa le-a traznit lor prin cap), are un dinte impotriva emigrantilor care nu se integreaza, etc etc, dar el face site-ul asta impotriva esteuropenilor? Cum vine asta??
Nu vezi ce aiurea suna, pe bune...
Asta cu ´´impotriva celor care nu se integreaza´´ e doar o umbrela care ascunde...rahatul.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Mi-e teama ca nu cunosti realitatea olandeza; legea e lege insa interpretarea ei tot in mana oamenilor e. Iti dau un singur exemplu, si ca el mii: daca-ti pierzi slujba si intri in somaj te piseaza un coach la cap saptamana de saptamana sa aplici pt joburi, sa trimiti CVuri, sa aia, sa ailalta, samd. Oarecum justificat demersul am spune, ideea e sa-ti gasesti cat mai repede alt job, nu sa stai acasa bine-merci. Ei bine, in cazul anumitor persoane aceasta lege este aplicata cu lejeritate si "bunavointa", astfel incat acele persoane raman in somaj si respectiv ajutor social cu zecile de ani. Cunosc cazuri.
Cat despre integrare, e simplu. Cum ti-ar placea tie ca in Bucuresti, orasul in care locuiesti, sa rezideze si niste cetateni care nu vorbesc romaneste, care nu vor sa aiba de-a face cu romanii, care vor sa li se respecte felul de-a fi in timp ce ei dispretuiesc felul de-a fi al romanilor? Sunt sigura ca nu ti-ar pica bine.
Acest demers al lui Wilders da unor oameni posibilitatea de-a semnala probleme; pe baza acestor sesizari se pot schimba / inaspri legi.

Mergi la inceput

Citat:

NU asta sustine Wilders. Nu stiu unde i-ai urmarit discursurile, insa nu asta este mesajului sau. Wilders "are un dinte" impotriva celor care nu se integreaza in societatea olandeza, a celor care devin asistati social fara a fi contribuit nici macar cu un cent la bugetul de stat, a celor care nu-si dau silinta sa invete limba olandeza si cutumele sociale din aceasta tara, a celor care muncesc ilegal si se sustrag astfel de la plata impozitelor, samd. Asta sustine Wilders si nimic altceva.
Cei care se integreaza in societatea olandeza sub toate aspectele - invata limba, isi cauta job si respecta obiceiurile locului - sunt bineveniti in opinia sa.

coracora, tu ai citit ce scrie pe site-ul ala? daca nu, hai ca-ti traduc eu:

De la 1 mai 2007 se vorbeste de libera circulatie a fortei de munca intre Olanda si 8 state membre EU din Europa centrala si de est (state MOE) ( “moe” in olandeza inseamna "obosit", probabil domnul Geert Wilders a vrut sa fie extra spiritual aici).
In acest moment estimam ca traiesc in Olanda intre 200 000 si 350 000 de oameni din aceste tari. PVV este unul dintre putinele partide politice care au fost de la inceput impotriva deschiderii pietei muncii pentru polonezi si alti MOE-eri (obositi). Avand in vedere toate problemele care insotesc venirea polonezilor in special, se pare ca opozitia noastra a fost indreptatita. Intre timp, PVV a votat si impotriva deschiderii pietei muncii pentru romani si bulgari.

Aceasta imigratie masiva a fortei de munca duce la nenumarate probleme: neplaceri generale, mizerie/poluare, deruta pe piata muncii, probleme de integrare si de cazare. Multi oameni considera aceasta situatie drept problematica. Plangeri exista prea putine, pentru ca oamenii au impresia ca oricum nu se face nimic pentru ameliorarea situatiei.

Aveti probleme din cauza MOE-erilor/ est-europenilor ? V-ati pierdut jobul din cauza unui polonez, bulgar, roman sau a altui est-european? Spuneti-ne problema dumneavoasta! Partidul Pentru Libertate (PVV-ul) va ofera pe acest site o platforma pentru reclamatii/plangeri. Aceste reclamatii vor fi analizate de catre noi, iar rezultatele le vom oferi ministerului muncii si protectiei sociale.

no, cam asta e mesajul lui Geert, daca nici asta nu e xenofobie pe fatza, atunci nu stiu ce e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

"Moe" inseamna midden en oosteuropeanen, asadar nici in "obosit" prin decorul discursului lui Wilders.
Restul comentez maine eventual.

Mergi la inceput

Portocalia, mersi de traducere.

Cora, nu mai zic nimic ca am impresia ca vorbim de lucruri diferite.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

Deceneus, si eu tot cam asa gindesc.
Eu daca aud un discurs de genul acesta (cel al lui Wilders) reactia mea instinctiva nu este sa spun "vaaai... rasistul!" ci "are dreptate? ce spun cifrele? "roman" o fi cumva nume de cod?"

Gmmm si Deceneus, voi vedeti asadar actiunea lui Wilders ca fiind cifra statistica?

Edit: si treaba cu locurile de munca, tot statistica criminala e?

Mergi la inceput

Citat:

"Moe" inseamna midden en oosteuropeanen, asadar nici in "obosit" prin decorul discursului lui Wilders.
Restul comentez maine eventual.

MOE vine de la Midden- en Oost Europa (Europa centrala si de est). Iar "moe" inseamna "obosit" in olandeza. E remarcabila coincidenta, desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Acum nu va suparati pe cativa olandezi care au niste nemultumiri cu ceva natiunii de prin continentul european, asa a fost de cand a fost populata zona , mereu nemultumiti (ma refer la ocupantii tarilor europene).
Ar trebui sa ne axam pe inovatiile olandezilor si al altora de prin lume.
Uitati la omu asta cata daruire are pt umanitate si drepturile animalelor: Profesorul Mark Post de la universitatea Maastrieht din Olanda, cu ce descoperire a venit el si echipa lui:
Artificial hamburger meat successfully grown in vat of bovine fetal cells.
You want some fries with that?
gasiti articol despre asta pe site-ul NaturalNews.

Problema e ca : un procent foarte mic din populatie au prea multi bani, alt procent atat cat sa traiasca confortabil si un mareeee procent nu au nimic sau abia se descurca sa traisca de la luna la luna.
E si normal sa existe oameni care fura, sau incearca sa nu declare un anumit venit sa nu fie nevoit sa plateasca taxe.
Dar nici o grija elita doreste ca tarile din Europa , populatia sa fie ocupata cu asemenea situatii ca in Olanda, ne vor ocupati, ca ei sa-si duca planul la bun sfarsit.
Tarile europene vor ajunge sa-si piarda suveranitatea, tehnocratii vor fi la conducere (cazul Greciei si al Italiei), iar oamenii nu vor avea nici un drept de vot in nimic.
De boicotat as boicota produsele olandeze, dar nu prea sunt pe aici, ori nu cumpar de fel produsele respective si anume biscuiti cu o tona de unt in ei:))

Mergi la inceput