Boicot european contra discriminarii

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mey Maria, iar te-ai inflamat aiurea si incurci borcanele. Respira.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
(si nu, pe romanii care au deja cetatenie olandeza, probabil ca nu-i atinge cu nimic eventuala inasprire a conditiilor de pe piata muncii dar vezi, nu toti au uitat de unde se trag si cum au fost inceputurile. si-apoi, marile grozavii se intampla pas cu pas si nu dintr-o data. azi un pic, maine inca un pic, poimaine te trezesti cu casa insemnata si te intrebi cum de s-a intamplat. ma surprinde ca oamenii uita atat de repede, sincer.

Aia cu uitatul de unde ne tragem trebuie s-o marcam in piatra cumva pentru ca am auzit-o pana la saturatie...
Portocalia, tu crezi ca toti ne-am facut debutul in Europa ca ilegali, ca hoti sau cersetori, skimmeri sau farsori? Afla ca mai suntem si din astia care nu ne incadram in nici una din categoriile astea, si suntem multi. Din cei care n-au avut nici macar o zi ajutor social sau de sedere ilegala pe teritoriul Olandei si care platesc taxe enorme cot la cot cu olandezul de rand.

Mergi la inceput

Citat:
mi se pare extrem de ciudat ca exista oameni carora li se pare normal mesajul lui wilders. si si mai ciudat e ca acesti oameni sunt ei insisi imigranti. serios, e peste puterea mea de intelegere.

Asta e o logica defecta; daca sunt medic si vad un coleg medic aplicand tratament necorespunzator unui pacient, tac din gura si-mi vad de drum pentru ca acel medic mi-e coleg?!
Daca si noi, la randul nostru, am fost candva proaspeti imigranti, asta inseamna sa inchidem ochii la toate nemerniciile pe care le fac conationalii nostri prin lume? Mie mi se pare o idee absolut stupida. Principiile morale ar trebui sa stea la baza oricarui tip de fraternizare, nu asa-zisele "statuturi comune".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
mi se pare extrem de ciudat ca exista oameni carora li se pare normal mesajul lui wilders. si si mai ciudat e ca acesti oameni sunt ei insisi imigranti. serios, e peste puterea mea de intelegere.

Asta e o logica defecta; daca sunt medic si vad un coleg medic aplicand tratament necorespunzator unui pacient, tac din gura si-mi vad de drum pentru ca acel medic mi-e coleg?!
Daca si noi, la randul nostru, am fost candva proaspeti imigranti, asta inseamna sa inchidem ochii la toate nemerniciile pe care le fac conationalii nostri prin lume? Mie mi se pare o idee absolut stupida. Principiile morale ar trebui sa stea la baza oricarui tip de fraternizare, nu asa-zisele "statuturi comune".

coracora, cred ca nu ai inteles ideea mea. unde spuneam eu sa fraternizezi cu nemernicii? daca e nemernic, fa plangere la politie si lasa autoritatile sa se ocupe de el.

ce ziceam eu e ca nu inteleg cum un imigrant poate fi xenofob, cum un est-european poate denigra in bloc toti est-europenii. asta e din categoria de paradoxuri "evreu antisemit" si "femeie misogina". dar se pare ca exista si de-astia, oricat s-ar rupe logica in doua. no, asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

coracora, cred ca nu ai inteles ideea mea. unde spuneam eu sa fraternizezi cu nemernicii? daca e nemernic, fa plangere la politie si lasa autoritatile sa se ocupe de el.

ce ziceam eu e ca nu inteleg cum un imigrant poate fi xenofob, cum un est-european poate denigra in bloc toti est-europenii. asta e din categoria de paradoxuri "evreu antisemit" si "femeie misogina". dar se pare ca exista si de-astia, oricat s-ar rupe logica in doua. no, asta e.

Evrei antisemiti exista. Si femei misogine. Dar n-am inteles ca cineva in discutia asta condamna est-europenii in bloc. Probabil ca sunt si emigranti care urasc tara/natiunea din care provin. Probabil. . . In rest. . . cine condamna est-europenii in bloc sunt extremistii olandezi. . . desigur.

Mergi la inceput

Citat:

Cine a denigrat "in bloc" toti est-europenii? Nici macar Wilders in discursurile sale.
Cu totii stim ca exista si romani, polonezi, samd ok, asta se intelege de la sine. Insa, in acelasi timp, extrem de multi romani (ca sa ma rezum doar la aceasta nationalitate), cauzeaza probleme insemnate in tarile in care au emigrat. Cifrele nu mint, sunt o multime de statistici pe aceasta tema. O asemenea stare de lucruri impune o abordare structurala a problemei; s-au comis ieri 3 spargeri de locuinte - autorii sunt romani, azi se fura 2 km de cabluri de cupru - autorii sunt romani, maine se golesc conturile a 100 de nefericiti - autorii sunt romani. Sa fie doar o coincidenta? De ce sa ne prefacem ca nu vedem nici un "pattern" in toate aceste cazuri ipotetice?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:

Citat:

Cine a denigrat "in bloc" toti est-europenii? Nici macar Wilders in discursurile sale.
Cu totii stim ca exista si romani, polonezi, samd ok, asta se intelege de la sine. Insa, in acelasi timp, extrem de multi romani (ca sa ma rezum doar la aceasta nationalitate), cauzeaza probleme insemnate in tarile in care au emigrat. Cifrele nu mint, sunt o multime de statistici pe aceasta tema. O asemenea stare de lucruri impune o abordare structurala a problemei; s-au comis ieri 3 spargeri de locuinte - autorii sunt romani, azi se fura 2 km de cabluri de cupru - autorii sunt romani, maine se golesc conturile a 100 de nefericiti - autorii sunt romani. Sa fie doar o coincidenta? De ce sa ne prefacem ca nu vedem nici un "pattern" in toate aceste cazuri ipotetice?

coracora, si ce pattern vezi tu in aceste cazuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Coracora si eu vad problema din acelasi unghi. Nu pot sa fac pe mironosita, ca sunt cuminte si imi vad de treaba. Sunt perfect constienta de conationalii mei care fac si dreg (de la cele mai usoare la cele mai sinistre infractiuni) in tari straine si civilizate.

Nimeni nu isi da seama ca noi (prin acesti infractori - f. multi) nu facem altceva decat sa le dam apa la moara potentialilor extremisti sau celor care au deja un cui impotriva noastra.

Datorita acestor indivizi certati cu legea (din nefericire romani, bulgari,etc) . . . strainii nu fac altceva decat sa aiba motive pentru a-si intari convingerile (cum ca romanii, est-europenii sunt niste maimute necivilizate care fac doar rau si oripileaza intreaga lume).

In timp ce le dam apa la moara. . . tipam ca suntem discriminati.
Este adevarat ca suntem discriminati. E adevarat ca eu nu sunt la fel cu cel care da in cap sau sparge magazine. E adevarat ca alti romani din strainatate muncesc, sunt seriosi si perfect in regula.

Dar daca as fi olandez si mi-ar sparge casa un roman . . . apoi as auzi la stiri ca un roman a violat nu stiu cate fete. . . apoi as citi in ziar ca un roman a furat sine de cale ferata si a deraiat un tren unde au murit oameni. . . .apoi as iesi pe strada si as vadea cersetori romani care ma trag insistent de maneca. . . . atunci. . . cred ca n-as mai sta sa ma gandesc la cat de minunati sunt co-nationalii acestor aratari.

Generalizez putin . . . dar per ansamblu, asta cred ca este fenomenul + criza financiara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angua spune:

Problema e in felul urmator. Est eurpenii fura, etc. Dar crimele grave, de cine sunt comise? Crimele de onoare, de? poate ma insel, sau vorbim de tara in care un parlamentar a fost obligat sa intre in custodia USA si urmasului lui Van Gogh i s-a luat gatul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

gmmm Wilders ce face e ilegal si xenofobia e de combatut, dar suportul popular exista pentru ca
1. est-europenii deveniti olandezi nu se dezic de ilegali si intr-o majoritate interpreteaza legile foarte flexibil
2. ilegalii sunt o adevarata pacoste si-s multi si fff. vizibili

1. Ce inseamna sa ma dezic de ilegali? Cum fac asta eu roman emigrat cu acte?
2. ilegalii de orice natie sunt o pacoste, de ce sunt mai breji est-europenii?

Mergi la inceput