Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***402***

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

hahaha, ina, infractoareo :))

pune mina pe manualul ala de micro :)

ce vrea sa insemne "formatarea caracterelor in word"? cum sa le tastezi?

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Ha, ha, ha! Sint cu el in fata
Uite un citat din...rezumat:
"3.2. Utilitatea marginala
Presupunem ca, fata de o stare initiala, cantitatea consumata din bunul 1 se modifica,
de la x la x' (cu notatiile din figura 1-8a, se poate considera, de exemplu x
x1 si x'
x2)
Notam aceasta modificare cu x: x = x' – x  x' = x + x. Spunem ca, în aceste conditii,
consumul din bunul 1 se modifica de la x la x + x. Însa, potrivit proprietatii P-2U,
modificarea consumului dintr-un bun normal (toate celelalte conditii ramânând neschimbate)
induce o modificare a satisfactiei consumatorului: x x + x  U(x, y) U(x + x, y).
Notam U = U(x + x, y) – U(x, y)
Se defineste utilitatea marginala a bunului x, notata Um(x) ca fiind sporul de utilitate generat
de consumul unei doze suplimentare din bunul respectiv.
Evident, utilitatea marginala poate fi definita si prin pierderea de utilitate generata de
scaderea cu o doza a consumului din bunul luat în considerare. Adica, se defineste utilitatea
marginala a bunului 1, notata Um(x), astfel:
( )
( ) ( )
x
U x x, y U x, y
x
U
Um x
D
+ D #8722;
=
D
D
=
Daca bunul x este perfect divizibil, iar functia U este continua si derivabila, atunci
utilitatea marginala Um(x) se calculeaza ca limita a raportului dintre modificarea utilitatii
totale si modificarea consumului din bunul x, atunci când variatia consumului tinde spre zero:"

Eu niciodata n-am putut invata "pe de rost"; eu citesc si gata! Mai fac conexiuni cu alte carti si iar gata! Materia asta nu o pot conecta cu nimic din ce stiu

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.
You have a body" - C. S. Lewis

Ina, pai ia un exemplu cu cifre ca sa intelegi exact despre ce e vorba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

vai, ina, m-am speriat :) am crezut ca e tema la info ce ai pus tu acolo... cind colo e microeconomia ta. Care e foarte neatragatoare. Daca stii limbi straine bine, te sfatuiesc sa citesti pe net ce se spune despre lectia respectiva, in general romanii au harul de amalgama termeni, a ingreuna materia si a aiuri cititorul, astfel incit e greu sa citesti, dar apoi sa inveti :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Citat:

PS. Tocmai mi-am comandat dry cooker ceramic delimano. Miine ar trebui sa soseasca.

Cum arata si la ce il folosesti ? asta ca sa vedeti cat de la curent sunt cu noile trenduri in materie de gatit, eu abia ma descurc sa fac o ciorba

A propos, vineri fac ciorba de burta, sper sa-mi iasa

PS- te descurci cu siguranta la examen, esti fata desteapta !

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Novus si tufetele optimiste in ceea ce priveste ex de micro: desteptaciunea MEA n-are legatura cu manualul plin de formule si exercitii la care ma uit ca mitza-n calendar; "scolile" mele toate sint pe profil uman. Voiam sa nu merg diseara la canasta, sa invat dar...mai amin o zi

Mirabela cred ca face reclama la cea teflonata; eu am comandat asta:

http://www.delimano.ro/delimano_dry_cooker/delimano_ceramic_dry_cooker.html

Daca sint multumita de ce face, o sa-mi iau si oale.
Mi-am comandat-o ca sa inlocuiesc tefloanele, steamerul si vasele yena din dotare. Sper sa faca minuni Oricum, eu gatesc fara ulei de 2 ani

Pare ff interesanta, i-as lua-o si eu mamei , trebuie sa mai studiez ce si cum, astept impresiile tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

ina

Uite cum o poti conecta [pe ea, pe microeconomie]:

Se defineste utilitatea marginala a bunului x, notata Um(x) ca fiind sporul de utilitate generat de consumul unei doze suplimentare din bunul respectiv.

Daca bei un vin BUN si inca esti treaz, poate mai iei o doza suplimentara, si atunci sigur mergi acasa mai pe marginea drumului, de unde vine si notiunea de utilitate marginala.

Evident, utilitatea marginala poate fi definita si prin pierderea de utilitate generata de scaderea cu o doza a consumului din bunul luat în considerare

Daca vinul e acrit, atunci consumi mai putin decat in alte seri, si deci, pierdere de utilitate.

Siii, explicatia - concluzie:

Daca bunul x este perfect divizibil, iar functia U este continua si derivabila, atunci utilitatea marginala Um(x) se calculeaza ca limita a raportului dintre modificarea utilitatii totale si modificarea consumului din bunul x, atunci când variatia consumului tinde spre zero

Daca vinul este divizabil, atunci il bei in pahare mai mici, dar mai multe, deci trebuie calculat un raport intre modificarea marginii de drum [cand mai clara, cand mai neclara] si numarului de pahare, desigur, cand variatia acestui numar tinde spre 0, adica.., cate-un pic, pic, pic... pana n-o mai ramanea nimic.

Acum ai inteles ce este microeconomia si vrea ea de la populatie?

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Citat:

Mi-ar placea sa am un cinematograf privat cu:
-spatiu de joaca pentru copii dar unul chiar GINDIT pentru copii
-cafenea
-butic micut
-magazin cu "fineturi", gen cafea, ciocolata

Mi-ar placea sa organizez mici festivaluri de film european:
-saptamina filmului spaniol
-saptamina filmului francez
etc

Mi se pare o idee demna de pus in practica, cred ca ar avea succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ia vezi aicinu e mai de-nteles?

Mergi la inceput

Citat:

Novus, mi se par ok gustarile; eu anul trecut am pus si prune si caise uscate, smochine, nuci, caju, migdale si fistic. Ian e mare fan; daca ii plac Adei...
Fructele uscate + nucile le-am aranjat pe platorile cu brinzeturi.

A, o idee pe care am pus-o in practica anul trecut si pe care vreau sa o reiau DACA vom avea party: initial, am vrut sa le iau copiilor o "amintire" de la ziua lui Ian; apoi, m-am gindit mai bine si mi s-a parut mai potrivit ca fiecare sa primeasca un cadou de bun venit, asa ca pachetelul pentru fiecare a continut:
-ou Kinder
-caiet
-creioane colorate
-plastelina
-creta colorata(am facut in curte anul trecut)
-coiful si suflatoarea

A fost fain ca s-au folosit de ele acolo fara certuri de "aia e a mea"

Daa, interesanta ideea cu cadoul de bun venit, cred ca o sa iau si eu coifuri si suflatori ca se preteaza cel mai bine pt locul de joaca, oua Kinder ma mai gandesc, dar cred ca nu pt ca le taie tot apetitul plus ca sigur se cearta de la jucarioarele din interior

Fructe uscate eu sigur nu pun ca Ada isi face scarba doar cand le vede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Citat:

Mi-ar placea sa am un cinematograf privat cu:
-spatiu de joaca pentru copii dar unul chiar GINDIT pentru copii
-cafenea
-butic micut
-magazin cu "fineturi", gen cafea, ciocolata

Mi-ar placea sa organizez mici festivaluri de film european:
-saptamina filmului spaniol
-saptamina filmului francez
etc

Mi se pare o idee demna de pus in practica, cred ca ar avea succes

1. Ma...paghi tu? (asta e o replica celebra REALA, o sa va povestesc la o intilnire ca io rid de mor cind imi aduc aminte)
2. Nu stiu daca ar merge in Bistrita. Este un tip in scaun cu rotile care inchiriaza filme (are zaci de mii de filme) si majoritatea inchiriem de la el din mai multe motive. Ce-i cer eu nu are pentru ca nu cere nimeni. Ocazional, face cite un DVD special pentru mine dar:
a) ii zice lui Jambo: "uite un film SPANIOL pentru Gina" si filmul e...francez Tot ce nu-i american, la el e spaniol
b) adauga: "nu mi-l mai aduce inapoi ca n-am cui sa-l inchiriez"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

ANCA, da' meditaii online nu dai?
Sau "intro"-ul e numai, asa, sa ma...atzitzi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andiaroro
Eu am fost atenta, sa fie mereu chestii, pe care sa le poata ei tine in mana, care sa sa poata fi terminate in 2 inghitituri(urasc sa stau ca tampita cu tartina copilului in mana si sa ma rog de el sa mai ia o inghititura sa scap de corvoada sau sa-l vad pe el disperat ca s-ar juca si nu stie ce sa faca cu restul, de care nu mai are chef acum). Si nu chestii manjicioase.

Pe principiul asta am ales si eu produsele : rulada e din aluat de briose sarate dar am zis ca o fac in tava ca sa se taie mai usor in bucati mai mici, branzeturile la fel, sa poata veni fugta sa isi ia ceva in mana si inapoi la joaca ca de fapt pt aia se afla acolo

Mergi la inceput