Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Sabina bine ai revenit. Multa sanatate, sper sa fie doar o faza si sa nu mai ai probleme.

Si fi-mea numara zilele pana la vacanta, a obosit deja. Mai e foarte putin de fapt, ca mai au si saptamana altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Bine ai revenit si muuulta sanatate, trebuie sa fii optimista, e posibil sa fie doar o perioada de acomodare a organismului.

Wow, cate teste dati voi. Noi, max 3 lucrari la romana si la fel la mate ian-martie, la restul, una la civica si una la stiinte. La engleza, una pe semestru :) DAr, mie mi se pare ok, copilul simte la fel, mai putin stres, mai ales ca sunt si atatea concursuri.

Mergi la inceput

A venit si rezultatul la exudat - streptococ betahemolitic grup a. Macar acum stiu ce are si cu ce se trateaza.

Cat despre teste - noi dam cate unul la fiecare final de capitol. Azi au dat la stiinte, finalul capitolului cu "apa" - cica a luat 97, inca n-am testul acasa, tot cica a fost greu . Ieri au dat la muzica (finalul capitolului note muzicale) - la asta a luat 100.

Mie imi place ca dau teste la fiecare final de capitol plus teste mici aproape in fiecare zi. Din totalitatea testelor "mici" se mai pune o nota la final de semestru. deci nu le dau chiar degeaba. Ai o imagine foarte clara de ansamblu, ii pregateste foarte bine pentru clasele 5-9 (obligandu-i sa invete fiecare lectie in parte) plus ca ti-e si tie clar ca parinte cam ce note va avea mai tarziu sau ce ar mai trebui sa faci ca sa imbunatatesti situatia. Notele din clasa sunt "de toate" mergand de la 30 si pana la 100 p. Chiar si copiii foarte buni o mai scrantesc uneori, chiar imi zicea fi-mea ca la stiinte a luat o fetita care e printre cei buni cam 60.

Eu testele mici le bag rar in seama, doar daca sunt note foarte mici. Parca luni la civica a luat un 90 si mai era un 90 si un pic la mate .... fiind in fiecare zi si ne-trecandu-se in catalog chiar nu le tin minte

Edit: Am uitat sa zic - copilul poate se stesa la inceput, acum s-a obisnuit asa. La noi au fost teste aproape zilnice si teste de capitol si toata clasa a II-a. Doar ca intr-a II-a dadeau doar mate si romana, la cunoastere de capitol si atat. Acum dau si la civica, stiinte, muzica si teste mici si mari.

Mergi la inceput

A luat Monica 100 la evaluari engleza. yey

Mergi la inceput

Felicitari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Felicitari fetelor destepte si talentate la limbi straine !

eu am facut niste teste azi, sunt f ok aproape toate, despartirea de medicatie e problema se pare, sunt in sevraj, macar daca era dupa absint ceva :D

Copilu are miercuri piesa de teatru (adica peste 10 zile) si e responsabila cu picatrea decorurilor, pe langa rol .
Sambata avem vernisajul la Pelisor, daca aveti drum , in weekend sau in vacantam ion Holul de Onoare vor fi toate desenele ei, pt care premiul 1 si expune toate cele 5 trimise.
a venit acasa cu doua teste de F bine, de fapt la romana are - FB, ca a trage cu urechea la ea e similar cu a auzi, nu cu a asculta :D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Sabina ce bine ca e "doar atat". Vorba ta, macar de era absint
Felicitari Sofiei pentru vernisaj.

Ultima saptamana de scoala!
Noi inca nu stim exact ce se face in saptamana altfel. Sau le-o fi zis cand am lipsit noi.
Oricum abia asteapta, cu schimbarea orei e si mai greu sa ne trezim dimineata.

In alta ordine de idei i-am facut Aslo si e in limite normale, deci nu va face moldamin dupa tratamentul cu antibiotic.

Mergi la inceput

Fiica-mea s-ar putea, nu stiu exact unde vor merge in excursie, sa treaca pe la Peles/Pelisor,am sa-i spun sa se uite la desene.
Da, schimbarea orei a adus ceva probleme la trezire.

Mergi la inceput

Lory - ce a dat fata ta e test Cambridge? Sau Trinity? As fi curioasa cum e / cum se echivaleaza aceste teste (in UK adica). Ca idee ma gandesc ca ar fi mai bine sa-l dea pe la 16 ani, nu vad rostul acum, pe de alta parte daca o sa vrem sa ne mutam in alta tara e posibil sa avem nevoie de asa ceva.
Monica vorbeste acceptabil engleza, a facut 3 ani de gradi in engleza, la 4 ani inlocuia cuvinte din romana pe care nu le stia cu cuvintele in engleza. De cand e la scoala face doar o ora pe saptamana acasa. Sigur, intre timp a uitat destul, la scris mai da uneori rateuri, dar asta nu inseamna ca nu a "scapat" cuvinte in engleza pe lucrarile la romana de la scoala si se mira ca "de ce mi l-a taiat doamna? e ok, e cuvant, e scris corect"

Edit: Mi-am adus aminte ca mai vroiam ceva . Parca ca pentru teste Cambridge se poate face pregatire la British Council, pentru Trinity face scoala Shakespeare. Pregatirile sunt obligatorii sau gasesti programa / manualele si le poti parcurge singur si da testul? Evident cel mai important e daca sunt cumva acreditate / echivalate in uk.

Mergi la inceput

Testele sunt pe nivel, pe ea o ajuta in incadrarea corecta pe nivel, iar pe noi in aprecierea obiectiva a cunostintelor, mai ales ca sunt complexe si testeaza toate abilitatile, iar conditiile de desfasurare corecte.
Nu trebuie sa le dea pe toate, eu am trimis-o la cel mai tare pentru nivelul ei.
Fiica-mea nu a facut pregatire speciala pentru acest examen. N-am vazut manuale, probabil exista. Ca sa-ti faci o idee, cauta pe net free sample pe toate abilitatile si pentru toate gradele, respecta timpii si iti vei da seama de nivel.
Nu stiu ce e testul Trinity :))

Mergi la inceput