Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

In sfarsit maine mergem si noi la scoala dupa atata chiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Slaba miscarea la topicul nostru...Sunteti sanatosi cu totii, sper. La noi e primavara si tocmai am terminat o zi senina , cu soare, zambete, o plimbare pe role si prima inghetata savurata primavara asta.Ne bucuram ca a plecat iarna si chiar avem acum alta stare de spirit. In alta ordine de idei, scoala mai dureaza 2 saptamani si apoi binemeritatele saptamani de odihna(Scoala Altfel si vacanta). La finalul vacantei avem concurs de dans, asa ca nu vom sta si atat , avem de muncit..Dar fara scoala macar! :) Voi ce faceti? Cum mai stati cu materia? Noi la mate iar facem probleme prin metoda figurativa , iar la romana am facut numeralul si urmeaza verbul. Ei fac deja analiza serioasa pe propozitie, stiu si de subiect si predicat...Nu e grea gramatica pentru fetita mea, si se pare ca nici matematica, cu exceptia unor chestii care tin de logica si cu care nu s-a prea intalnit. Ceea ce trebuie sa mai exerseze se refera la compunere, la exprimare, in sensul ca nu este perfecta si mai avem de lucrat aici.In rest, ok, note doar de FB, teme putine si singuul of e ca incepe scoala de la 8 si nu de la 9, in rest fara plangeri.

Mergi la inceput

Da, Happi si noi avem problema asta. Mai ales ca noi incepem joburile la 9.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La noi problema e ca exista teme. Noroc ca sunt putine...dar tot nu e suficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Stiti ce mai face Sabina dupa operatie ?

Fiica-mea analizeaza la greu verbe, numarale, pronume,substantive, adjective, iar la mate au inceput numere peste 1000.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Acum cateva zile mi-a scris ca e OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

La romana facem si noi analiza gramaticala si exercitii diversede vocabular sau pe un text dat. Aici e mai simplu. La mate insa nu mai stiu ce si cum.Ba fac metoda figurativa, ba inmultiri si impartiri...Si vad ca au depasit binisor programa, fac inmultiri de genul 235x4...Ceea ce am inteles ca e de a IV a . Daca la inmulire a priceput si e ok, la impartiri cu numere mari e jale, inca nu merge asa cum trebuie. Daca are 456:2...sta si se gandeste cam mult ce sa faca. Ma gandesc ca vor mai exersa totusi si va fi bine, dar nu imi place ca fac lucruri peste programa atat timp cat exista atatea de exersat la nivelul programei...Oricum, ideea e ca abia asteptam vacanta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si fiica-mea a facut inmultiri si impartiri de genul asta,inclusiv cu rest. La impartiri,le pune unele sub altele, cum am invatat noi. Ea ar face direct in cap, dar n-o lasa doamna :). Intr-adevar si la ei in clasa au fost ceva probleme, dar pe mine nu ma deranjeaza ca ii invata asa ceva.
Acum ca e vreme frumoasa, la joaca afara.

Mergi la inceput

Happi, la noi in manualul de a III-a exista "inmultiri si impartiri cu numere mari".
Noi acum facem "numere pana la 1.000.000", suntem la adunare si scadere.
Inmultirea si impartirea numerelor pana in 1000 (inclusiv cu rest) le-am terminat deja. La testul pentru astea singura greseala a Monicai a fost 912:3=34 (evident "l-a mancat" pe 0), dar tot restul restul testului a fost perfect, a luat 97, deci consider ca le stie. Au mai dat test si la "numere mari" si tot 97 (a scris un 999999999 in loc de 99.999, intre 99.998 si 100.000, presupun ca a adormit scriiind ).

La romana au invatat (mai nou) sa puna intrebarea la care raspunde cuvantul (cine? ce face?, etc) si analizeaza toate cuvintele din propozitie (fara conjunctii si de-astea, evident).

La italiana au avut ca tema o compunere!!! Asa ca suntem deja avansati.

La restul materiilor (stiinte, civica, muzica) ne-am obisnuit deja sa invatam "serios" si la fiecare lectie, deja astea fac parte din tema si isi invata singura, nici macar n-o mai ascult, cata vreme notele sunt de 99 si 99,5 consider ca e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buna dragelor, am venit aseara.
Din pacate binele meu a durat, ca orice minune, doar 3 zile.
de sambata ma simt cam rau si chiar nu stiu ce mai urmeaza. Pt ca e din ce in ce mai ciudat, unele chestii sunt identice, altele (simptome specifice) insa nu au aparut. Asta ar fi de bine sa zicem.
e posibil sa fie scaderea medicatiei un pic prea brusc, insa daca e tot recadere nu stiu pe unde mai scot camasa.

copilu pare ok, zice ca stie la gramatica,(a luat -FB la test in conditiile in care lipsise la cam tot ce s-a predat) la mate a mai facut temele cu mama care zice ca e in grafic, n-are probleme. Mama mea a terminat matematica si a venit din Anglia pe perioada oepratiei mele.
Caietele inca nu le-am luat la rand, am facut azi doar tema la engleza.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput