Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 7
sorana spune:
La noi la scoala unde sustinem noi (nu e scoala noastra, vin cele 2 scoli acolo) nu a fost nici un 100 nici la mate nici la romana. La romana a fost 1 punctaj de 99 iar la mate cel mai mare punctaj 95 (au fost mai multi de 95).
La testele de la scoala chiar ma gandeam ca in ultima vreme a luat mai mult (99, 100) dar la ultimul test la mate a luat 91. In clasa sunt cativa copii buni, dar nici unul nu ia constant peste 95, tuturor li se mai intampla sa ia sub 90. Testele de la scoala sunt ceva mai jos ca nivel chiar si fata de evaluari (nu mai zic de arhimede) dar e firesc sa fie asa, sunt teste la care 99% din copii trebuie sa ia macar 50 de puncte. Si asa se si intampla, punctajele sub 45 sunt destul de rare (dar nu inexistente). Plus ca testele din clasa sunt de 45 min maxim, nu 2 ore.
Ma gandesc acum ca poate 45 min o fi maximum ce se poate concentra fi-mea. Pana la urma la varsta asta nu stiu daca puterea de concentrare e asa de mare, sa te poti concentra 2-3 ore.
loryi1974 spune:
Sorana, si la noi la scoala s-a intamplat cam la fel si de aceea eu sunt multumita. Se corecteaza la sange si nu se vorbeste/sopteste sau alte matrapazlacuri.
Dar sunt scoli in Bucuresti unde aceste lucruri se intampla si nimeni nu ia nicio masura.
Ca sa nu mai vorbesc de ce se intampla prin tara, doar un exemplu: la o scoala din Craiova- 22 mai precis- la romana la prima etapa au fost 43 (patruzeci si trei) punctaje de 100, iar la mate 15 (cincisprezece), in etapa a doua sunt peste 30 la romana, la mate inca nu au aparut. Mai sunt astfel de exemple. Organizatorii, cand vad asemenea anomalii, de ce mai permit inscrierea unei astfel de scoli in concurs? De ce nu iau masuri drastice? Mi-e greu sa cred ca nu le vad, se fac ca sunt rezultate ok din anumite motive, sunt convinsa.
Anul trecut la etapa competitionala la scoala 88 din Bucuresti, plina si acum ca si anul trecut de 100 p, in sala unde era fiica-mea supraveghetoarea a soptit unor copii din scoala. N-au facut mare branza pentru ca nu a putut dicta toata lucrarea, dar s-a soptit. la mate nu s-a soptit in sala fiica-mii, dar era alta supraveghetoare.
Eu consider ca trebuie sa vorbim si de partea aceasta a concursurilor, nu trebuie sa-i lasam sa-si faca de cap. Eu as fi tare suparata daca as vedea o avalansa de 100 pentru ca e clar ca acolo ceva a fost putred.
Ce licee au clase de gimnaziu in Bucuresti ? Haideti sa facem o lista, poate e de folos cuiva.
sorana spune:
Liceele pe care le stiu eu cu clase de gimnaziu sunt Liceul George Cosbuc si Liceul Dante Alighieri.
Noi vom ramane in generala, nu ma tenteaza ideea de liceu din cls V-a.
sorana spune:
Lory trebuie sa recunosc ca si eu m-am mirat de multitudinea de 100 de la romana. Pana la urma o virgula "te costa" 1 pct chiar sunt atatia copii atat de atenti? Sau sunt copiii din scolile astea 2 atat de neatenti de nu a fost nici un 100? E atentia distribuita in anumite zone geografice? .
Happi nici a mea nu a vazut la romana acele 2 expresii . Cand i le-am aratat acasa a a zis ceva de gen "pai si era obligatoriu sa le folosim?" . Cititul subiectelor e o mare problema se pare.
happiness spune:
Sorana,, asta e, poate vrem noi prea mult de la ele...Dar cred ca Maria mea se va stradui mai tare sa citeasca enuntul data urmatoare, ca a suferit mult ca a ratat medalia.
La noi nu a fost avalansa de 100 p niciodata, dar sunt sigura ca sunt scoli unde se fac chestii necurate...Si e pacat de sufletul copiilor pana la urma.
Fetelor, va doresc o zi frumoasa maine! Indiferent cum, sa fie senina si vesela si sa va simtiti iubite si implinite!
happiness spune:
Tot eu...Unde ati disparut?
Noi am avut vineri serbare de primavara, cu roluri dragute, dansuri samba si rock..Foarte frumos, amintiri minunate care pentru mine conteaza atat de mult.
Au dat evaluare la limba romana, FB , si la mate la fel...Noi nu am lucrat decat temele saptamana sta, ca am avut joi spectacol la dans. Mergem foarte bine avand in vedere cate activitati extra avem...
sorana spune:
Monicai iar i-a fost rau azi. Durere de cap, greata si un pic de febra. Maine nu mergem la scoala ci la doctor. Parca totusi prea des ii e rau.
loryi1974 spune:
Multa sanatate Monicai.
Fiica-mea face verbul la romana si elemente de geometrie la mate.
anya spune:
Sanatae Monicai!
Eu nu prea stiu ce mai e pe la scoala. Sotul meu a zis ca se ocupa el de lectiile lui Matei si l-am lasat sa se distreze el de vre-o doua saptamani. A zis ca eu nu stiu sa motivez copilul sa scrie frumos, ca ma enervez uneori...el a facut mai rau si culmea, sapamana trecut s-a dus copilul cu o tema nefacuta - de bine ce-au colaborat..
In rest...noi cu sporturile. Weekendul trecut au iesti pe locul 4 la cupa Martisorului la baschet iar in weekendul asta am fost la Eforie, la zonalele de karate. A luat locul 7, 5 si 2 la cele 3 probe la care a participat. Locurile nu conteaza prea mult in acest moment, ideea e ca s-a calificat la toate pr campionatul national, asa ca peste 1 luna suntem la Braila. Suna bine, dar il asteapta alta luna cu antrenamente zilnice.
happiness spune:
Sorana, sanatate multa Monicai!
Anya , felicitari!
Si noi avem de muncit, in aprilie urmeaza un concurs de dans la Bucuresti, apoi in mai altul..se pare ca nu avem scapare. Joi iar un spectacol...Deci 3 ore de antrenament si un spectacol inseamna 4 zile din 7 "sacrificate" cu drumul spre/ de la dans, ora, costume, scena etc Deja fiica-mea spune ca scena e a doua ei casa, ca se simte la Teatru ca in camera ei...Ideea e ca mi-s dragi copilasii astia de mor cum stau edi impreuna, inainte de spectacole, copiii din grupa Mariei si cei mai maricei, in cerc, si discuta, doar ei stiu ce, pe jos, si infuleca cu pofta din acelasi bol cu covrigi de care daca nu erau impreuna nu s-ar fi atins...Si azpoi se ridica, se alearga, mai repeta, se mai uita in oglinda sa isi aranjeze coafura/machiajul/costumul...Mai tipa antrenorul ca nu executa bine coregrafia, o iau de la capat...Greu, dar le place si nu ar renunta nici in ruptul capului. Pe langa dans, scoala...La romana au avut evaluare si parca urma Numeralul, iar la mate nu stiu..Au mai facut inmultiri de tipul 22x3, 223x2...Impartiri cu rest..Probleme cu inmultiri si impartiri...Metoda figurativa...Aiic nu o ia doamna dupa manual, si imi e imposibil sa ghicesc ce vor face a doua zi.Sambata avem alt concurs la romana, ceva local, dar destul de dificil, si de cand a luat punctaj maricel la Nastasescu vrea si la Euclid, si la arhimede..cand or mai fi...