Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 18
Sabina spune:
nu e prea tarziu. !0 ani e ideal pentru violoncel. Ba el ar putea si flaut,/oboi/clarinet ca e maricel.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
Intr-adevar nu e tarziu. Cred ca sunt si muzicieni care s-au apucat mai tarziu, chiar dupa 10 ani.
La noi muzica e hobby, nu stiu care sunt sansele sa devina profesie dar "never say never".
Si nu trebuie neaparat sa depuna un mare efort. E drept ca totusi trebuie sa ajunga la orele stabilite cu profesorul. Dar repetatul poate fi si inegal. Monica are perioade cand repeta si perioade cand nu repeta in functie de chef, dispozitie, oboseala.
Stiu ca Sabina n-o sa fie de acord cu mine - dar eu cand zic cele de mai sus ma refer la scopul nostru "sa cante cu chitara in parc cu prietenii" si nu la a face o cariera din asta.
Ce nu-mi place mie la fi-mea e ca mie nu-mi canta niciodata. Adica imi canta 5 secunde din inceputul piesei si 5 secunde din refren si zice ca asta e tot, ce mai vreau . Ea cand repeta face cateva exercitii de digitatie, apoi cateva acorduri separate, apoi schimburile de acorduri (note) din cele cateva melodii pe care le stie si gata, in maxim 10 min a terminat cu cele 6 piese .
Mai nou a descoperit ca poate sa cante cu vocea si face karaoke prin casa.
Sabina spune:
ete fleosc :)) e foarte bun scopu
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
happiness spune:
Se apropie finalul scolii..se termina si clasa a III a , parca nu imi vine sa cred...Doar 2 saptamani ne mai despart de premiere si putem spune ca avem copii de clasa a IV a. Noi am terminat materia la toate obiectele, a dat deja test final la stiinte, iar saptamana viitoare are anuntate testele finale la mate si roamana. Se apropie si etapa finala la Evaluare, romana, si dupa asta chiar putem spune ca suntem in vacanta. Noi am obosit si abia asteptam!
loryi1974 spune:
Noi nu avem premiere, de fapt toata lumea :( e premianta. Nici teste finale nu am dat de nicio culoare.
Pentru cine e interesat :
* 11 iunie, baraj de selectie Arhimede
* 16 iunie, finala Euclid
* 17 iunie, finala Evaluare romana
* 19 iunie, IMAC -Arhimede
* 23 iunie, finala evaluare mate.
Mult succes tuturor celor care participa.
sorana spune:
Sabina si .
Happi noi ca si voi. Au dat deja testele finale la mate si stiinte, luni cica au si romana si civica, joi la muzica.
Lory cred ca asta e standardul / obligatia - sa fie diplomele pe care le primesc identice. Nu exista premii, nu exista departajari.
Am mai zis eu ca in clasa I scria ceva cu "rezultate deosebite la invatatura si materia religie" si fi-mea nu facuse religie . Macar anul urmator au taiat bucata cu religia.
La noi in scoala pe 23 se tine exemenul la italiana - evident sunt si eu curioasa cum decurge, la anul vom fi noi "in focuri".
sorana spune:
Parca-parca s-a mai apropiat vacanta. Le-a si zis invatatoarea ca saptamana viitoare nu le mai da teme, eu oricum nu prea inteleg de ce le-a dat saptamana asta .
Cica avem "premierea" joia viitoare.
Pana atunci ne sculam din ce in ce mai greu dimineata ....
anya spune:
Matei a avut serbarea de sfarsit la engleza -Shakespeare- si a luat A la testul final. In plus au venit rezultatele de la Trinity si are tot A.
La scoala a luat FB la romana la ultimul test si la mate inca nu l-a primit. Din cate stiu ar trebui sa termine la toate cu FB (a avut o singura data o nota de B la civica sau stiinte...nu mai stiu). Nu stiu cat e de obosit, dar plictisit de scoala sigur.
La baschet e "curtat" de antrenorii de la cea mai tare echipa din liga de pitici (si nu numai) sa se mute la ei. Nu stiu daca o va face, dar momentan asteapta cu nerabdare cantonamentul in Serbia - 10 zile cu doua antrenamente de baschet/zi si unul de inot.
In momentul asta se focuseaza pe karate. Merge zilnic la antrenament si peste doua saptamani are examenul de centura (da de albastra). Dupa albastra mai urmeaza cea maro si apoi neagra. E cel mai mic (ca varsta) de la el din club care da de albastra.
Maine am serbarea de sfarsit de gradinita la cel mic. De la anul incep iar clasa 1.
Ali2002 spune:
Anya, vad ca ai baiatul inscris la Shakespeare school, poti sa-mi dai si mie mai multe amanunte, cum ar fi: cati copii sunt in grupa, ce manuale folosesc, daca esti multumita si nu in ultimul rand parerea ta despre aceasta scoala. Am si eu fetita in clasa a III-a, trecem a IV-a si nu stiu ce varianta sa aleg pentru engleza.
Multumesc anticipat.
anya spune:
Ali, iti raspund aici pt ca nu ai inca PM-ul activat.
Baiatul meu mai mare are deja 5 ani de SH iar cel mic 2. Pentru varsta asta eu consider ca invata mai bine in grup comparativ cu meditatii acasa. Tot anul acesta discutiile s-au purtat in engleza, ceea ce zic eu ca e bine. La el in clasa se situeaza in primii 3 la engleza (unul face tot sa SH iar celallat nu stiu).
Grupele au maxim 10 elevi. Manualele difera de la an la an, dar pe langa ele se lucreaza mult si pe fise. In plus exista tabla interactiva. Pentru noi a fost o optiune buna si pt ca unul din centre este aproape de casa. Pentru ca am doi copii, recunosc ca dau cam multi bani, dar pe de alta parte cel putin la cel mare se vad rezultatele.