Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Matei a facut joi seara o indigestie urata. Si-a petrecut noaptea stand pe tron si cu capul deasupra chiuvetei... Dimineata era verde-varza si desi vroiam sa-l tinem acasa, a fost foarte hotarat ca el vrea la scoala, ca are barajul la Smart. L-a dus sotul meu si l-a asteptat sa iasa, dupa care ...acasa cu el A dormit amaratul pana la 3 dupamiaza, asa ca n-am mai ajuns la cursul de Arhimede. Acum s-a dres. Nici nu l-am intrebat ce-a facut la Smart.
La concursurile de care ziceati el nu s-a dus. Saptamana asta are examenul la engleza (Trinity - cu un profesor din Anglia). In weekendul viitor are campionat de baschet (in acelasi timp cu fratele lui care are campionat de inot) iar in iunie are examenul de centura la karate (da de albastra).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ufff, sanatate.

Merci de aprecieri. dar sunt mega invidioasa pe aparetele fotografilor acreditati :D

ce ma fac, ce ma faaaaaaaac.
Sofia a cantat azi absolut superb la repetitita pe pianul dn sala mare(de examen) si i-a placut atat de mult si ei (doamna era in extaz:D) a zis ca mai face si in clasa a 4-a.
vai de capu meu :)))))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Bravo!! Fetei ii place, are talent. Incet, incet poate va vrea sa aloce si mai multa energie/timp/chef studiului. Sa fie bine si la examen si....mai faceti si in clasa a IV-a .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sabina, tot inainte Se va descurca si in continuare.

Mergi la inceput

multumim, eu sunt bucuroasa ca muzica deschide creierul :) mi-e teama doar de stressul cu studiul, dar inca un an cu doamna nu poate fi decat foarte bine, in fond, e singura persoana cu o autoritate blanda si afectuoasa, fara patima tipacioasa:D din viata ei.

acu am alta dilema.
sofia a scris la dreptungiul in spatiu prisma , de trei ori, intr-un test, Doamna i-a taiat, ca e „cuboid”. Da copilul n-a gresit, las ca i-a scazut 6 puncte, nevermind, dar sa spun sau nu doamnei?
m-am uitat in manual si acolo scrie cuboid (pt prima data in viata aud de asa ceva), insa Sofia nu a gresit.....

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

tot io :))

am mai facut ceva cercetare, in limba romana, cuboid este un adjectiv,a sa cum banuiam.
este o traducere absolut inepta din engleza.... o sa o invat sa descrie mai precis, prisma dreptunghiulara:))
Doamna zice ca e ceva mai nou...mie mi se pare lipsit de profesionalism sa bagi un termen gresit in manual.
Am mai vb cu cu absolventi mai vechi si foarte recenti de matematica la facultate...nu au auzit de asa ceva in limbaj matematic.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Cuboidul e caz particular al prismei. Tocmai am discutat cu doua colege - una profesoara de fizica si una de matematica . Fata ta a scris corect. Singurul lucru de care poate sa se lege invatatoarea e ca in carte scria una si ea a scris altceva - de unde rezulta ca a mers pe ce stia ea si nu a invatat .
Faza e ca toti cei care au terminat politehnica nu au folosit niciodata notiunea de cuboid, iar cei care au terminat alte facultati nici nu-si imaginau ce e aia.
Colega mea care e profa de fizica da si meditatii si mi-a zis ca in manualul de a 7-a, la geometrie nu exista utilizata notiunea de cuboid.

Mergi la inceput

haha, Anya, ce scumpa esti :)
tata e inginer de aeronave :)) si mama matematician. Nu au folosit niciodata asa ceva.
ba mai mult, il aseamana ca termen cu ovoidul de pilda, adica sa carcaterizezi ceva care ar semana cu altceva :D

in fine, asta e un mizilic, dar per total,ce ne facem cu manualele gresite? uf.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Sabina parerea mea e ca, macar acolo unde stim si putem, ne invatam copiii corect si nu ne pasa de note.

Edit: Si eu m-am mirat de "cuboid" ca nu auzisem de el pana la fi-mea dar am lasat-o asa, ca oricum m-as fi contrazis degeaba cu ea, ce spune doamna e oricum corect si mama nu stie . Eu am facut politehnica.

Mergi la inceput

Asta e, Sorana, n-am auzit de cuboid cu toata facultatea noastra. Macar avem privirea inteligenta

Mergi la inceput