Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 15
sorana spune:
Da, e cam aiurea pentru copii asa in vara ....
Macar la anul o rezolvam usor - nu mergem la nimic pentru ca avem testul la italiana, care este cel mai important .
Pana una - alta de fapt nu ne-am calificat la Nastasescu - au venit lucrarile re-corectate de centrul mare si i-au mai scazut 2 puncte fara de care nu se califica. Mi se pare totusi un pic aiurea chestia asta - sunt afisate doua seturi de rezultate - pe primul se califica, pe al 2-lea nu. Cam nasol pentru copil. Il anunti ca e calificat apoi te sucesti. Am depus contestatie asa de idee, ca e aiurea.
Pe de alta parte rock it is .
sorana spune:
Pai a fost afisat un set. Apoi inca un set.
Si azi fi-mea avea un punctaj pe o afisare si altul pe alta . daca veneai azi dupa rezultate nici nu stiai care e primul si care a al 2-lea.
Nu e ea singura, au mai fost scaderi, unele chiar mai mari (am inteles ca unui baiat care avea 99 i s-au dat la re-corectare 96).
O sa vad (sper) maine lucrarea sa inteleg si eu ce i-au scazut la a doua corectare.
Evident ca asa a aflat si ea ce inseamna sa gresesti cate o prostioara de fiecare data. Daca n-ar fi gresit cate 1-2 subiecte usoare de fiecare data nu ar fi ajuns sa depinda de 1-2 puncte la final.
Ca la noi asa e "modelul" - face subiectele grele iar pe cele usoare le face "din cap" si, normal, mai greseste.
Era foarte suparata azi, dupa ce ieri se bucurase.
Pana la urma asa invata importanta atentiei si a facutului cu atentie si pe ciorna a subiectelor usoare. Si (sper eu) n-o sa uite si alta data, cand chiar o conta la ceva, o sa fie mai atenta.
loryi1974 spune:
Se pare ca si la noi la scoala s-au mai scazut niste punctaje. Din fericire, fiica-mea nu a intrat in aceasta categorie, ea e corectata la sange mereu.
Pe de o parte, e rau ca se afiseaza azi ceva si maine altceva. Pe de alta parte, e bine ca exista o recorectare pe undeva. Dar recorectarea nu poate sa ii depisteze pe cei care ai primit in bloc rezolvarea.
Afisarea ar trebui facuta dupa recorectare, asta mi-e clar.
anya spune:
Referitor la cursurile Arhimede versus concursuri. Laui Matei ii place la cursuri. Pentru el cel mai neplacut lucru e ca primeste teme. In general. Daca nu ar exista aceste teme ar fi cel mai fericit copil. Eu profit de ele pt ca refuza sa scrie un rand in plus fata de de temele primite. Cat despre citit...jale. Nici de citit nu citeste absolut nimic. Ii mai conditionez eu cate ceva de citirea unei nuvele...Mi-a declarat ca in afara de Jurnalul unui pusti nu exista nimic interesant.
Noroc ca are o memorie deosebita. A luat FB la autodictare pe o poezie neinvatata (cred ca au citit-o la scoala). Nici macar nu a spus ca ar avea de invatat poezia, ca il ascultam eu acasa. E de groaza.
Referitor la concursuri...invatatoarea nu prea ii trimite. Am intrebat de Arhimede, dar mi-a zis ca scoala lor nu face inscrieri. Daca vreau, sa ma duc eu la centrele respective sa-l inscriu. In afara de Smart si Euclid ei nu fac concursuri.
happiness spune:
Buna din nou! Fiica-mea a luat 91 p la Nastasescu mate si mie nu mi se par deloc usoare subiectele. Cu toate ca a lucrat subiecte asemanatoare si la scoala si acasa, nu se descurca la ultima problema si pace...Eu oricum sunt extrem de multumita pentru ca a progresat fata de etapa a II a , cand a avut 89p, si ca se afla in prima jumatate a clasei pe subiecte de concurs greu, fara pregatire de niciun fel. Oricum nu prinde competitionala,nu ii iese punctajul ca nu a fost la prima etapa, asa ca....Asteptam romana, unde ii mai trebuie putin sa se califice la competitionala(are 98 si 94 la preecedentele) si unde speram la o medalie.Momentan se pregateste pentru 2 concursuri sambata, cel; de romana, national, si unul local, al scolii, de mate. Daca ar fi sa aleaga , ar merge la romana, dar cum nu se suprapun si zice ca se descurca si la cel de mate, o voi lasa sa vad ce face. Deci, daca e ok la romana, ar prinde competitionala in iunie, si cam gata cu concursurile, ca la Smart a reusit performanta sa aleaga corect si sa bifeze gresit la mate si engleza, asa ca are la toate trei 96 p. Sambata urmatoare avem insa concurs la dans, asa ca nu stam deloc, deloc. Cat despre prezenta la concursuri...la noi merg toti sau aproape toti . La Smart fiecare copil a ales macar 2 discipline, unii toate 4. La Evaluare in educatie daca lipsesc 1-2, in cazuri deosebite. La Euclid/Arhimede insa merg putini. Daca stau si socotesc la Maria mea, a avut foarte multe concursuri anul asta. Smarturile(trei la numar), Nastasescu(doua la mate si trei la romana), Cangurasul povestilor si inca un concurs de romana local, plus celalalt local de sambata. Nu mai adaug cele de educatie plastica, ca avem si acolo. Eu zic ca e ok sa mearga si sa se obisnuiasca, nu la toate, dar ca idee sunt de acord cu ele si ma bucur mai ales ca obtine un punctaj, ceea ce la clasa nu e cazul inca.
Cat despre scoala, la mate unitati de masura am facut, iar la romana subiectul, predicatul si acordul subiectului cu predicatul.
loryi1974 spune:
Am trecut peste perioada de foc cu rezultate excelente. Deocamdata, pauza, adica citit, joaca si teme, care sunt mai putine.
Pentru cine e interesat, finalele la concursuri au urmatoarele date:
16 iunie Euclid - au aparut deja listele oficiale de finalisti
17 iunie Nastasescu romana
19 iunie Arhimede IMAC - la a III a nu exista baraj de selectie
23 iunie Nastasescu matematica
La scoala, bancnote la mate si Rapsodii de primavara la romana.
Am auzit ca vor incepe evaluarile de final de an.
La romana, ultima etapa de Nastasescu a fost intr-adevar mai dificila, dar complexa, mie chiar mi s-a parut frumoasa. Chiar si cu rezultatele destul de slabe, vor fi cam multi finalisti, 260 de p se fac relativ usor la romana. Cu exceptia catorva scoli, 146,118,174,150,188 si 80, in numar mai mic totusi fata de altadata, rezultatele au fost corecte.
Sabina spune:
noi ne pregatim de examenul de pian, care va fi cam greu de asta data....poate ca e ultimul. Pana si doamna, cu durere in suflet, a zis ca a insistat din cauza ca are un cap atat de bun si usurinta in a invata piesele, dar se vede ca nu mai vrea. Eu sunt multumita si cu atata, a lucrat cu fosta mea profesoara si nu imi puteam imagina ceva mai frumos :)
Si pe 1 iunie o duc la opera.
Ma simt f usurata ca am iesit din capcana concursurilor, s-ar putea insa sa reintram in ea la anul, ca vin olimpiadele, adica sa mearga la olimpiade si maximum la arhimede. om vedea.
Sanatosi sa fim :))
Lori, cu germana inca nu am luat vreo decizie pt ca stam rau cu timpul din cauza pianului.....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
loryi1974 spune:
Cred ca de olimpiade am scapat, anul asta nu s-au mai dat la clasa a IV a.
Am admirat fotografiile cu gimnastele noastre, superbe si unele si altele, am vazut si eu finalele la aparate.
sorana spune:
Noi am avut un weekend relaxat la munte, am si uitat ca exista scoala .
Din pacate de maine incepem iar. Din fericire mai e putin .
Si eu as vrea sa faca Monica germana (ea vrea franceza ) dar acum ar fi chiar imposibil, ar fi prea mult. Cred ca dintr-a VI-a abia va fi posibil sa faca a 3-a limba straina. In sensul ca va renunta la italiana (suplimentar, la scoala va face oricum), poate si la engleza, si va incepe o alta limba straina.
Anul viitor va fi greu la final, prefer sa nu ma gandesc deocamdata.