Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 14
happiness spune:
Multumim pentru felicitari! Dansatoarea mea mica e si ea mandra de ea si hotarata sa isi mentina titlul de campioana alaturi de colegii de trupa.
Sorana, mie mi se pare nu doar stresant, ci si aberant sa aiba copilul teste zilnic.Ca sa nu mai spun ca nu e ok nici pedagogic sau psihologic vorbind.Oricum, nici sa dea atat de rar nu imi place, pentru ca eu nu o vreau evaluata la nivel de Nastasescu, unde ia in jur de 9, sa zicem, ci in raport cu programa, fie ea si extinsa. Sunt fericita in general ca inca ii place scoala si nu se plange si o iubeste pe doamna, deci scoala nu e un subiect tabu. Azi a dat si ea Cangurasul povestilor, iar maine mergem la Nastasescu mate. Sambata urmatoare, are de ales intre Evaluari la romana si un concurs de mate interjudetean, organizat de scoala noastra. Sa vedem ce alege ea.
sorana spune:
Lory - scopul nu este sa ia premii la concursuri ci sa ii "obisnuiasca" cu ideea de fiecare ora cu invatat, sa ii pregateasca pentru 5-8.
De la noi din clasa sunt foarte putini copii care merg la concursuri (uneori 1-2 copii, maximumul cred ca e de 7 copii). Sunt cativa foarte buni ai caror parinti (unii chiar profesori) nu sunt de acord cu ideea de concurs la cls 1-4. Deci nu merg.
Unii merg aleator (la 1 sau 2 concursuri pe an), altii (ca noi) la 3-4 concursuri pe an, oricum nu e nici unul care sa mearga la 6 sau mai multe concursuri. Ca exemplu la Arhimede a fost un singur baiat, desi cursul in fac vreo 10 copii. Acum, la evaluari la mate, cred ca au fost 7 copii (un fel de record ) din care 2 sunt foarte slabi, ceilalti medii sau buni. Din astia 7 - 2 merg doar la mate, poate la romana vin altii, poate nu.
flaviutza spune:
Sorana, ai cumva idee pe unde as putea gasi subiectele de azi de la Evaluare in educatie? A fost si fi-mea, s-a tinut anul acesta si la cls 1 si nu a iesit cu vreo grila in mana, nimic.
Am inteles ca au fost destul de greute . Mersi mult si multa bafta scolareilor.
sorana spune:
Flaviuta - pe siteul evaluarilor, dupa ora 15.
Cred ca n-am fost clara cu testele noastre. Teste mici dau in fiecare ora la civica, stiinte, muzica. La mate sunt mai rare (cred ca 1/saptamana) iar la romana si mai rare.
Un test mic consta in una, maxim doua intrebari din lectia curenta. De gen "Scrieti 3 instrumente cu coarde" sau "ce este respectul", chestii de genul asta. Si tine fix 5 minute. Adica mult mai putin decat ascultatul a 23 de copii. Daca nu dau test ii asculta, dar asta se intampla rar.
La testele mari, de final de capitol sunt 9-10 subiecte cu mai multe subpuncte, de genul unui concurs ca sa zic asa. Unele intrebari sunt cu raspuns multiplu, altele de completat pe linia punctata, altele de scris efectiv. Astea sunt si punctate cu grila de punctaj si trecute in catalog.
Asta ca sa fie clar ca nu sunt facute pentru concursuri ci pentru evaluare continua, ora de ora, la toate materiile.
loryi1974 spune:
E o usoara contradictie intre testarile astea pentru pregatirea claselor 5-8 si neparticiparea la concursuri la clasele primare. In mod normal, si aceasta participare ii pregateste pentru concursurile din gimnaziu.
De asemenea, chestia asta cu pregatirea de la Arhimede, nimeni nu merge special pentru acest concurs, se merge pentru ca sunt explicate frumos metode de rezolvare in general. Intrebarea pe care mi-o pun eu ca parinte este in ce masura copilul meu a inteles intr-adevar ce s-a predat si daca poate sa aplice ce a invatat acolo. Ca doar sa bifez prezenta nu ma intereseaza. Timpul acela e pretios, poate are o alta pasiune.Copiii vorbesc intre ei si sunt unii care nu au niciun chef sa vina, dar sunt dusi.
La mate, unitati de masura, la romana am uitat , oricum a trecut de Vestitori.
sorana spune:
Lory - pai nu e chiar contradictie. In sensul ca invatatoarea ii pregateste cum crede ea iar parintii cum cred ei.
Cat despre Arhimede - eu nu cred ca le strica indiferent de motivele pentru care merg sau nu.
In cazul nostru (cred ca Anya a mai zis ceva similar) - macar 2 ore o data la 1 - 2 luni (cam asa am ajuns in ultima vreme) sa faca un pic de mate ca in rest oricum nu face nimic suplimentar .
Fi-mea are ca pasiuni momentane chitara si echitatia. Ma indoi ca va face o cariera ca jockeu asa ca ma gandesc ca totusi un pic de mate elementara ajuta indiferent de ce profesie va avea . Idem pentru romana si limbi straine. Si mi-e clar ca nici matematica nici romana nu sunt "pasiunile" ei.
Pana una-alta ne-am calificat in finala la evaluari. Sa vedem daca si ajungem ca e un concert rock zilele alea si fi-mea vrea bilete. Rock sau mate ... mai vedem
flaviutza spune:
Am gasit subiectele de la Evaluare, multumesc mult.
Fi-mea nu-i tocmai incantata, si nici unul din printisorii de cls I nu nu a prea fost. A gresit cumva la una destul de simpluta,zic eu, ea zice ca nu a inteles deloc enuntul, a insirat numerele in loc sa le numere, II ,punctul 2 si la II punctul 3 a numarat 7 si erau 9 patrate,deci din start 80 de puncte,iar la ultima nu stiu cat i s-o puncta, a scris 1+2+3+4+5 =15
Acum , asta e, vedem anii urmatori.Oricum total diferit fata de comper si alte minunatii date in clasa cu invatatoarea . Nu mai spun ca ieseau pe rand astia de-antaia, unii foarte suparati ca nu i-a ajutat nimeni de data asta .
Sorana s-au afisat deja si rezultatele?
loryi1974 spune:
S-au afisat la fiecare centru in parte si se vor afisa vineri (cel mai probabil) pe siteul lor.
La a treia subiecte foarte usoare, inclusiv ultimul punct, cel mai gresit,unii au numarat gresit. Plus adunarea mii cu trecere peste, dar asta nu se pune ca este la nivelul clasei.
Fiica-mea a deschis ciclul Al.Dumas tatal cu "Contele de Monte Cristo".
sorana spune:
Mie mi se pare aiurea ca s-a dat concursul asta la I-a. De la a II-a in sus e ok.
Flaviuta - acolo unde sunt subiectele sunt si baremele, poti socoti daca stie copilul ce a facut.
Afisarile - cum zice Lory.
Saptamana viitoare romana si gata cu concursurile pe anul asta.
Apropos de "aiurea" - finala la romana pe 23 iunie mi se pare foarte aiurea. Atunci copiii (dar si parintii) sunt deja in vacanta.
loryi1974 spune:
E si mai si, pe 23 iunie e finala la matematica, pe 17 iunie cea de la romana, cu o zi inainte, pe 16 iunie e finala la Euclid, iar in saptamana 17-23 iunie IMAC ul asociat ce tine de Arhimede. Nu stiu Smarturile cand au barajul. Iar la clasa a patra e si mai crunt.
Finala de la Euclid e extrem de dificila, la romana la Nastasescu merge, la matematica la Nastasescu e greu,daca iei peste 60 esti foarte bun, la IMAC e cumplita - anul trecut la a treia primul punctaj a fost undeva in jur de 36 din 40, iar peste 30 4-5 in total.
Dar pana atunci mai este, ne relaxam o perioada, colectionam vanatai si bube, ne bronzam.