Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 13
Sabina spune:
Lori, sunt pe undeva subiectele de anu asta?
La Arhimede ma refer.
uf Anya, da la pielicica lui, era de asteptat :D
la noi nu e nimic special de raportat.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
le-am gasit, gata :))
Sofia a fost azi la biblioteca metropolitana sa caute enciclopedie despre catelusi sau carta despre catelusa Laika. Nu aveau de niciunele :))
Vestea proasta e ca nu mai resesc sa dau de fata de la germana, a fost o pauza cu sesiunea ei, apoi eu cu operatia si ma gandeam ca macar dupa Pasti sa rezolvam.
Dar nu se da gasita.
si Sofia in iulie are tabara in Austria..idei, sugestii? Mi-ar trebui sa faca si de 3 ori pe saptamana daca se poate.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Matei a avut de scris o compunere ...cu un plan de idei dat si cu inceput dat despre...ghiocel. Una din idei era: ghiocelul isi spune povestea si al meu a zis ca pe ghiocel l-a rupt anul trecut un om care l-a pus intr-un pahar cu apa si...a uitat de el iar ghiocelul s-a ofilit de tristete. Sotul meu il intreaba: bine-bine, dar daca l-a rupt...cum mai povesteste el anul asta. Raspuns: poate s-a reincarnat Anya |
aceeasi compunere a avut-o de scris si al meu...
Caught between the devil and the deep blue sea...
happiness spune:
Buna, fetele! Dupa muuuult timp, revin si eu. A fost o perioada extrem de ocupata, cu de toate si acasa si la scoala si la dans...Intre timp, ne-am si intors de la Bucuresti cu locul II la Festivalul National de Dans Modern, a trecut si ziua Mariei-a facut 10 ani-si am avut pauza de scoala(1 mai), apoi am reluat-o...Continuam dansul, pentru ca ne pregatim de alte spectacole si concursuri in mai si iunie.
La scoala lucram in special subiecte de concursuri la mate. La Euclid nu a avut curaj pentru ca nu s-a simtit pregatita si nu am fortat-o, mai ales ca era si ziua ei. De Arhimede nici gand...A fost si la Smart mate si engleza, unde se pare ca va lua 100p, iar la Smart romana a gresit 2.Maine urmeaza Cangurasul povestilor si sambata Nastasescu mate, apoi romana...
Cat despre materie, la romana au facut articolul si reclama si au trecut la Cuvantul, parte de propozitie, iar la mate nu au ajuns inca la unitati de masura sau elemente de geometrie. Nu au mai dat teste de mult timp si nu imi place asta, singurele evaluari sunt la concursuri pe subiecte mai grele decat cele conform programei. Mi-ar placea sa dea evaluari dupa fiecare lectie mare, sa fie invatata sa invete , sa repete constant, ca sa ii fie mai usor la a Va . In fine, sunt macar fericita ca lucreaza mult si repede si facand subiecte de concursuri des , rezolva repede cerintele si nu se plange, nu i se pare greu.
Voi ce mai faceti?
loryi1974 spune:
Felicitari pentru dans si sa fie sanatoasa si fericita.
Noi inca ne relaxam dupa weeekendul de foc, afara cat se poate, citit cat de mult, n-a mai facut nicio problema de duminica :)
E bine ca lucreaza mult si repede, a mea lucreaza si ea, dar nici gand de mult, are insa rezolvari surprinzatoare la niste probleme dificile si pentru mine :)
Bafta multa maine celor care merg la Evaluarea de mate.
sorana spune:
Happi la noi e pe dos. Adica teste peste teste si iar teste. Nici asa nu-i bine, e obositor si stresant.
Nu stiu cum va fi intr-a V-a dar nu cred ca mai rau de atat. Da, ii pregateste pentru a V-a, ii invata sa invete la toate materiile si de fiecare data, plus "teste mari" la final de capitol dar .... parca mai bine mai copilaresti 2 ani. Notele sunt mici (in general vorbind). Notele la testele mici nu se trec in catalog, se face o medie la final de semestru si se trece in catalog.
E suficient de obositoare scoala ca sa nu mai ai chef de nimic altceva. Azi, de exemplu are asa: test recapitulativ la stiinte, italiana optional (mereu ii asculta), cangur. Ieri a venit suparata ca a luat un B la sport ca n-a putut sa arunce mingea de oina peste gard. Nu stiu daca i-l trece sau nu in catalog, asta e, oricum nu-mi pasa
Per total sunt (cred) doar vreo 2-3 copii care "inca" nu au un B sau mai multi in catalog. Exista in catalog si note de I si S. Momentan (adica nu stiu sigur cu sportul asta) a mea are numai FB-uri in catalog, la teste mici mai are B si cred ca si un S. DAR pentru asta efortul este destul de mare, ca sa nu zic foarte mare. Iar la teste mici, care sunt cel putin 1 pe zi (se intampla si 2-3 pe zi) este practic imposibil ca in 3 luni sa nu gresesti un cuvant dintr-o definitie ..... ceea ce inseamna B sau mai putin.
A fost semestrul trecut un test mic din asta in care au luat I toata clasa cu o singura exceptie (a luat o fetita un S).
Mie mi se pare cam mult, cam exagerat, pentru clasa a III-a.
Stiu ca o sa-i prinda bine - dar tot abia astept vacanta .
loryi1974 spune:
Noi nu prea dam teste, dar cand dam sunt lucrari din acelea serioase si complexe si sincer nu vad de ce un test pe zi ar fi un lucru bun. Timpul acela pierdut cu testul ar fi mai bine utilizat in corectarea greselilor de la testul anterior.
E si firesc ca notele sa fie mici, dupa mine nu-i vina copiilor. Invatatoarea da un test, vede unde si de ce s-a gresit masiv si reia acea parte, ce folos sa strezezi zi de zi un copil. Nu face bine nici la moral.
De curiozitate, s-a ridicat prin aceasta metoda media clasei? Au navalit medaliile si premiile la concursuri ?
anya spune:
Matei mi se pare destul de relaxat referitor la relatia cu scoala. Zilele trecute cica au dat o autodictare. L-am intrebat de ce nu mi-a spus ca are de invatat o poezie. Mi-a zis ca ce importanta are, ca tot a luat FB. Dar ai invatat-o? Nu, dar am gresit doar o virgula si am scris urat un "r". (era Vestitorii Primaverii). Copilu' meu e de groaza. Cateodata retine ditai poezia iar alteori cand nu-l intereseaza nu e in stare sa tina minte un cuvant. De doua zile il chinui sa tina minte cuvantul "naftalina" si degeaba (l-am trimis si la bunica sa miroasa naftalina ).
Happiness, felicitari dansatoarei! Sunteti tari! Mie Euclid mi se pare mai greu si "ciudat" fata de Arhimede.
Sorana, mi se pare horror cu atatea teste, dar nu ai ce face, fiecare invatatoare e cu stilul ei...
La scoala, la romana au facut subiectul iar la mate sunt la geometrie. Temele si le face singur dar pt ca le face urat trebuie sa-l tot pazesc. In capul lui e doar sport si engleza (desi nici aici nu-i place ideea de teme).
Vreau vacanta!
giulia81 spune:
azi am avut ora deschisa la mate, asa ca am participat si eu
la matematica invatam formele geometrice si la romana poezia Vestitorii Primaverii
azi am avut concursul cangurasul lingvistic, zice ca a fost usor...
succes copilasilor care merg maine la concurs!
Caught between the devil and the deep blue sea...