Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 12
anya spune:
Matei a fost la Smart-ul la mate unde pare sa ia 100.
Va participa la Smart-ul la romana - sa vedem cand se va tine pt ca 30.04 s-ar putea sa devina zi libera. La cunoastere sau engleza scoala lor nu mai organizeaza.
De restul concursurilor nu stiam. As negocia cu el sa mearga la Arhimede, dar nu stiu daca va vrea. Mi-a declarat ca nu mai vrea concursuri la scoala...
Lalya spune:
Noi am inceput in mare forta scoala
Ieri, in prima zi, au dat test la educatie civica
testul a fost din simboluri- unul din subiecte suna ceva de genul: daca ar fi sa fii o planta , ce-ai alege sa fii si de ce; dar un animal?
Lalya.
anya spune:
Matei a avut de scris o compunere ...cu un plan de idei dat si cu inceput dat despre...ghiocel. Una din idei era: ghiocelul isi spune povestea si al meu a zis ca pe ghiocel l-a rupt anul trecut un om care l-a pus intr-un pahar cu apa si...a uitat de el iar ghiocelul s-a ofilit de tristete. Sotul meu il intreaba: bine-bine, dar daca l-a rupt...cum mai povesteste el anul asta. Raspuns: poate s-a reincarnat
sorana spune:
Noi ca Lalya - test la civica luni la prima ora. A luat fb - si-a gresit numele si un mic dezacord (in sensul subiect cu predicat, intr-o fraza lunga, cred ca uitase de unde a inceput fraza ca de regula nu face de-astea). Cred ca dormea pe ea, noi duminica am fost la concert, s-a culcat pe la 12, cu o zi inainte dormise doar putin, in masina, la drum de noapte ....
Sabina spune:
Hello !
sper ca aveti vacanta frumoasa. ai mei au plecat la munte si eu am ramas acasa pt ca trebuie sa termin o piesa pana marti, pt un concert pe 22 mai si sunt total in urma si in ceata
La scoala in prima zi au facut recapitulare si dupa aia au luat-o incet incet inainte.
Nu se duce la niciun concurs pana la urma.
pentru ca nouia ei pasiune sunt catelusii, poate sa-ti spuna toate rasele si toate caracteristicile lor :D, cum se ingrijesc samd samd samd.
Din pacate, nu ma simt in stare sa cumpar catel. Ceea ce o intristeaza peste masura. Poate daca renuntam la Bucuresti si ne mutam la munte
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
Sabina pai catel e bine (si fi-mea vrea, dar avem deja 2 pisici).
Noua pasiune a Monicai sunt ... caii .
Noi lucram luni, asa ca o sa facem doar o "excursie" mica pe 1 mai.
Sorana
anya spune:
Cel mic al meu e pasionat de pinguini si pentru ca si-a propus sa fie explorator si sa mearga la polul sud s-a apucat de inot, ski si patinaj.
Pentru ca eu lucrez azi, am facut doar o iesire scurta sambata si duminica la Simfonia Lalelor. De fapt ne-a scos copilu' la concursul de inot de la Pitesti. Am stat la Hotel Muntenia (3 stele pe hartie si inauntru aceeasi atmosfera/mobila de acum 20 de ani) dar ne-am plimbat prin centru, am admirat lalelele, am prins concert Iris si focuri de artificii...si in plus ne-am bucurat ca a reusit cel mic sa ia o medalie.
Nu stiu cum e la voi, dar eu deja ma gandesc ca abia astept vacanta de vara!
loryi1974 spune:
Cum o mai duceti ? Noi chiulim , avem insa un fel de scuza, am fost la concursuri.
Euclidul de etapa asta a fost lejer, insa cu o interesanta intrebare de 1 p, deosebirea intre 99, punctaj care se putea atinge mai usor decat la celelalte etape, si 100.
Particularitatea concursului Euclid, pentru cine nu stie, este ca primele doua subiecte sunt extrem de simple, de aceea nici nu se vad punctaje sub 70, iar la urmatoarele 2, primele intrebari, care se puncteaza cel mai mult, sunt si ele usoare. Deosebirea se face la ultimele intrebari, de 1 p si, uneori, la cele de 2 p.
De aceea, deosebirea dintre o lucrare de 90 p si una de 99, desi nu pare la prima vedere, este mare. 100 mai greu de atins, cu exceptia unor scoli care cumuleaza aproape toate maximele prin alte metode :((
Daca Euclidul a fost usor (se pare ca si la clasa a patra unde, in mod surprinzator, sunt multe punctaje de 100 pe bune), Arhimedele de duminica a fost dificil, asta ca sa fiu draguta si sa nu sperii lumea:). E, aici trebuie sa stii sa redactezi o lucrare, nu mai incercuiesti nimic, trebuie sa ai cunostinte de mate din afara orelor de curs. Este foarte clar ca se adreseaza elevilor foarte buni la mate la clasa. Dar, cu toate acestea, un copil poate atinge rezultate de premiul intai fara sa stea toata ziua pe suplimentar. Este adevarat ca trebuie sa faca ceva peste programa scolara, dar in mod echilibrat. Daca auziti ca unii fac zi de zi suplimentar 15 ore, nu va speriati, nu conteaza atat de mult cantitatea, ci calitatea. Eu ma cam speriasem vineri,toata lumea lucra, sambata dupa Euclid la fel, toata lumea lucra pentru a doua zi, dar mi-am revenit total duminica :)
La romana, "Vestitorii primaverii", o poezie greu de memorat, la matematica, mai avem putin si ajungem la ultima parte: unitati de masura etc.
anya spune:
Matei merge la cursurile de Arhimede si rezolva destul de usor temele primite acolo, dar refuza sa mearga la concursuri.
In rest nimic special. Scoala, teme si sport. In weekend a fost laziua verisoarei si a stat toata ziua in curte. Ca o mama responsabila m-am gandit sa-l dau cu crema de soare peste tot...mai putin pe picioare. Acum are o dunga rosie ca focul si cu punctulete pe bucata ramasa intre pantalonii 3/4 si sosete .