Strengari de Mar - Apr 2012 - 35 Hai Ruxandra!!
Raspunsuri - Pagina 8
dara76 spune:
J.D., un frumusel, da :)
Irina, please, daca ai niste exemple mai bune fisiere cu sunete de plamani de care ziceai la stetoscop, ne zici si noua? I-am pove si lu' Sovi si voia si ea. Adica din alea din care te-ai lamurit tu cat de cat, nu c-o sa devenim experte dintr-o data :) Asa am gasit eu ceva pe youtube, dar parca sa nu ascult a gramada.
Daca a ascultat cineva fisierele de la Anda, ca eu nu am apucat, puteti povesti ce vi s-a parut mai deosebit? Daca are cineva timp, cumva, sarumana.
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
happylica spune:
io nu am avut rabdare sa ascult, se aude fff incet. la laptop mai tare de atat nu pot...
vecin? umm.. buna idee
dar sa ma supere cu ceva
AMR < 3 saptamani
varsta bebelusei Alexia
Bia_Mi spune:
Ce fac fetele? Am intrat sa fac prezenta, aceeasi formula, insa din burtica va saluta si strengarita mea(Rebeca Elena), va poop, vb maine dimi. Meg dar ce emotii am avut eu ieri!!! Sa aveti o noapte buna.
38+ cu
monna3 spune:
Dara in mare cam ce am retinut eu:
- bebe se poate scoate afara inca din prima zi dar sa nu fie temperaturi sub -10 si tinut cate 5 min pt inceput
- cica nu e bine ca bebe sa fie lasat sa doarma pe spate ci pe parti pt ca daca vomita se poate ineca (hmm...)
- i se poate face baita chiar daca buricutul inca n-a picat (cica sunt unii bebei la care pica si dupa o luna si atunci nu poti tine copilul nebait 1 luna de zile). Se face baie dar se pune apa putina astfel incat sa nu atinga buricul. Apa se fierbe si se raceste pana la 38 gr (asta pana cade buricul). Buricul se curata cu spirt si se leaga cu o compresa sterila. Dupa ce a cazut buricul trebuie sa se vindece in maxim 6 zile. Daca nu se vindeca trebuie vb cu medicul.
- nu se curata nasucul lui bebe decat daca este racit. batista bebelusului se recomanda a fi folosita dupa 6 luni si numai cand e racit si are mucisori multi
- temperatura se ia numai cu termometru cu mercur (hmm...) si numai in fundulet (asta pana la 2 ani). 37.5 nu e febra, dupa perioade de plans 37.8 e temp normala, ce e mai sus e febra.
- 60-80% din bebelusi fac icter si poate tine si pana la 1 luna jumatate.
- in camera bebelului cica nu prea e recomandat de tinut flori (la ghiveci)
- este voie sa doarma pe burta (hmmm...)
- daca bebe are colici picaturile, ceaiurile nu functioneaza pt ca majoritatea sunt antispumante
- nu se da ceai si apa la bebei pana la 6 luni. setea si-o potelesc din laptic
- suzeta e singurul tratament pt colici, 70-80% din bebei raspund la suzeta
- mama poate manca orice, nu are legatura alimentatia mamei cu colicile bebelului
- nu e bine de infofolit copilul, cate straturi de haine aveti voi la fel folositi si la el. pt afara cate straturi aveti voi + 1
- toaleta la baietei: se trage pielicica la putzica la fiecare schimbat de pampers; la fetite: la baita cu un buretel fin se sterge secretia, se da de 2 ori cu buretelul, nu trebuie sa se curete din prima toata secretia. Daca se face asa intr-o saptamana se duce.
Daca mi-a scapt ceva poate mai completeaza fetele.
Monica, fericita 35+ cu Cezar-Andrei
AMR: 5 saptamani
monna3 spune:
Bia si noi te pupam si pe tine si pe strengarita Rebeca Elena
monna3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui happylica vecin? umm.. buna idee dar sa ma supere cu ceva AMR < 3 saptamani varsta bebelusei Alexia |
hmmm... asta e greu?? gasesti tu un motiv sa te legi de ei
SuperMami_1 spune:
Multumim, Monna pentru sinteza...poate imi fac timp sa le si ascult dar si pentru filmuletele de la Dara. esti o draguta, ca de obicei
Miha, mamica fericita de Rares si 32+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
monna3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui SuperMami_1 Multumim, Monna pentru sinteza...poate imi fac timp sa le si ascult dar si pentru filmuletele de la Dara. esti o draguta, ca de obicei Miha, mamica fericita de Rares si 32+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca" I am responsible for what I say. I am not responsible for what you understand. |
cu placere
sunt cateva chestii pe acolo cu care eu nu prea sunt deacord, dar nah...
happylica spune:
tala, nu ai mai zis nimic de sampon. nu ca as fi iesit eu din casa
AMR < 3 saptamani
varsta bebelusei Alexia
dara76 spune:
Monna, milioane de multumiri, e clar, nu merita sa-l ascult pe nenea, ti-ai facut pomana cu mine sa nu pierd timpul degeaba.
Uite, pentru tine acolo, ca pentru mine e numai transportul 67 usd numai pana in anglia (ca nu livreaza direct in Ro), plus cat o mai costa de-acolo incoace:
produsul asta
http://64.191.115.228/~healthy/store/product-info.php?infant-colic-natural-remedy-pid170.html
este cel verificat in studiul asta: http://www.aromamd.net/edu_colic_fennel.pdf
Am ajuns la el cercetand articolul de la Niko.
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*