Strengari de Mar - Apr 2012 - 35 Hai Ruxandra!!
Raspunsuri - Pagina 6
ronina spune:
Buna fetele!
Dara: nu am auzit de stratamed, nu stiu ce sa-ti spun de el. Auzisem de ceva gel cu aloe de la Forever pt cicatrizare. Imi voi intreba medicul ce-mi recomanda el. Eu cred ca se poate face dus cata vreme nu ajunge apa sau nu ramane ud la operatie, ma gandesc ca daca ajunge apa trebuie tamponat si dat cu ceva apoi sa ramana uscat. Eu am avut o laparoscopie si retin ca faceam dus cu pansamentul pus, dupa care il schimbam si tamponam inainte si puneam ceva betadina parca. Dar erau mici de tot cusaturile, nu se compara cu o cezariana.
Ana: eu m-as teme tare in locul ei, am auzit cazuri cand bebe a murit in burtica de la stat prea mult. Bine, zici ca ea merge zilnic la control, dar tot nu as face la fel. Oricum, ii tin pumnii ca e curajoasa!
JD: wow, te-ai incumetat la ridicat sot in spinare? Fii cuminte dupa operatie sa nu mai patesti sa se descoasa
Ruxandra2011: oho ce veste! Sa ai parte de o nastere usoara si un bebe sanatos, voios si necolicios! Abia asteptam vestile bune, ce fericita vei fi cu bebe in brate Hai Ruxandra!
Amy: of, prin ce-ai mai trecut si tu
Bia_Mi: ma bucur ca esti ok
Aredwynn: asa e, se pare ca am o cumintica in chirie
Dia_tm: ma bucur ca ne-ai zis cum sa testam cu lichidul, citisem si eu ca daca se rup membranele in partea de sus curge mai putin lichid dar nu prea stiam cat de putin si cum as putea sa-l depistez. Ce spui tu pare f. logic
Magddalena: pana joi mai sunt 2 zile, se mai pot raspurna lucrurile
Eu am 2 neni acasa, imi monteaza niste corpuri de mobila ce le-am facut la comanda, in sfarsit ma scap si de asta
36+ Bianca
dara76 spune:
Aredwyn, 3 ore oricum ar fi pentru lapte praf, la lapte de san ma gandeam la maxim o ora si jumatate cat zic ca dureaza sa se digere. Si daca numeri la inceputul alaptarii cum ziceau in L&L [ca intervalul intre alaptari se numara de cand incepi, pana o incepi pe urmatoarea], deja daca scazi, sa zicem 30 de minute de alaptat (zic asa ca o medie) ramane 1 ora in care sa se duca lapticul digerat sa nu se amestece cu cel nou, daca e cazul de amestecat. Tre' sa ma mai documentez. Ca poate aia cu amestecatul e vreo aiureala, nu am gasit pe undeva oficial. Poate ajunge rapid in stomacel laptele si de-acolo pleaca brusc in intestin si nu se mai amesteca nimic cand intra cel nou.
Irina, sigur ca intreb medicul, dar daca exista vreo chestie de pus pe operatie anti-apa, voiam sa-mi procur. La fel si unguent de cicatrizare, de exemplu.
Ruxandra, e utila info, eu fac in Sanador cu 400 screeningul. Daca nu ajung la Sanador, ar fi f. util si stiu ca dr. mea lucreaza cu Cytogenomic, merci de idee, ca sa vad cum procedez in caz ca nimeresc la Cantacuzino.
Dia, ce sa fac, in lipsa de experienta personala cu mai multi copii, ma informez si eu si din teorie si incerc ca teoria sa nu fie orice, ci recomandarile mai noi verificate la sute de bebelusi (nu doar pareri, nici chiar pareri de medici, ca unii sunt setati pe info mai vechi, de-aia caut si eu info noi, sa verific). Intreb si la mamici, desigur, si tin cont de 90% din ce zic ele si bag la cap, dar sa zic ca mamicile dau Baby Drink la bebe, atunci nu vreau sa fac la fel si sa bag apa cu zahar in bebica. Daca ai vreo idee cum altfel sa-mi procur experienta personala, sunt foarte deschisa, ca mi-o doresc.
Tala a avut o vorba absolut geniala in opinia mea, la un moment dat, a zis "sunt de acord ca mama stie intotdeauna ce-i mai bine pentru copilul ei, insa stie cel mai bine dupa ce se documenteaza".
Dana, ma bucur ca ti-a placut, ti-l dau tie pe tzutzu :) Nu stiu de ce am facut o asociere cu "eyes of the tiger" din clip si cu "bull's eye" si m-am gandit la tine care ziceai ca mergi la tinta si de-asta dedicatia, in afara de ras si de tzutzu bine :)
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dia_tm spune:
Dara, sigur ca e bine sa te documentezi, n-a zis nimeni ca nu!
Sincer nici eu nu ma bazez prea mult pe experienta personala, pentru ca am inteles ca de multe ori copiii sunt foarte diferiti (chiar daca au si unele obiceiuri comune).
Si eu m-am documentat (la prima sarcina mai mult decat acum, recunosc) ...apoi am avut socul ca la foarte multe capitole teoria nu prea se aplica (mai ales la alaptat).
De multe ori aplicand teoria am facut mai mult rau decat bine, fiindca bebelina mea a vrut sa se numere printre exceptiile de la reguli (asta nu inseamna ca regulile nu functioneaza ok la un nr. foarte mare de bebelusi).
...mai auzisem si ca bebe papa 5-10 minute si ca daca sta mai mult la san, dupa primele minute sta degeaba...noi am testat cu cantarul zile in sir si fata noastra era altfel, ea asa manca, 1ml/minut...pai sa o las doar 5-10 minute ar fi fost sadism curat.
...de-asta mai povestesc, nu ca as sti mai bine, doar in ideea ca nu intotdeauna totul se intampla ca la carte...uneori bebe mai vrea sa fie altfel;
Pe de alta parte de foarte multe ori mi-au prins super bine informatiile adunate de peste tot (au mai fost si exceptii, dar recunosc ca de multe ori, multe teorii s-au si aplicat)
Aici intr-o brosura scria pt tatici sa fie apropiati de bebe si sa-l lase apoi pe bebe sa-l invete ce si cum trebuie sa faca . De multe ori cred ca se aplica si la mamici ...ajungi sa te invete bebe ce si cum ii este ok.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
SuperMami_1 spune:
asta cu bebele tau te invata e regula de aur...pentru ca-s diferiti si cu nevoi diferite...ce ma ofticam, tin minte, e ca numai eu "vedeam/citeam corect" semnalele pe care mi le transmitea el, de asta daca chemati ajutoare dupa ce nasteti, apelati la ele pentru menaj, facut mancare, pazit bebe cat faceti dus...etc...nu pentru a avea grija de bebe. asta e sfatul meu
Miha, mamica fericita de Rares si 32+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
nikoniko spune:
Bine v-am regasit, Doamnelor.
Dara, mare dreptate ai cu baby-drink. Uite aici ceva interesant de citit legat de colici (care pe mine ma sperie) http://healthlibrary.epnet.com/GetContent.aspx?token=e0498803-7f62-4563-8d47-5fe33da65dd4&chunkiid=21576.
Legat de stratamed, si eu stiu ca este f bun de la chirurgul meu estetician, dar nu l-am intrebat si pe ginecolog.
Cat despre alaptare, eu sunt de acord cu alaptarea la cerere, pt ca asa am procedat la Alex, si s-a dovedit ca a fost bine pt ca a recuperat foarte rapid greutatea (s-a nascut cu 2450 grame si 46 de cm), iar eu nu prea am avut parte de nopti nedormite (cu exceptia perioadei de colici). Imi aduc aminte ca pe la 2 luni dormea cate 7 ore noaptea, iar pediatra mi-a spus ca nu e nici o problema, ca recupereaza cu suptul in timpul zilei.
Am primit rezultatul analizelor, dar ma aflu intr-o mare dilema. A iesit imunograma in limite normale, iar pentru virusul eppstein-barr igm negaiv si igg pozitiv. Iar manifestarea clinica ar indica mononucleoza infectioasa. Am doua opinii diferite de la doi medici diferiti. Al treilea, mi-a spus sa-i dau ragaz pana diseara pt ca nu stie ce sa spuna.
Voi ce stiti despre asta?
Va pup pe toate si va doresc o zi usoara
Niko, mami de Alex(1995) si 30+ cu
MTHFR C677 Homozigot
nikoniko spune:
Ca sa functioneze link-ul, eliminati punctul de la sfarsit
MTHFR C677 Homozigot
dara76 spune:
Niko, eu stiu ca daca ai IgM negativ inseamna ca nu ai infectie capatata acum si daca ai IgG pozitiv in conditiile astea, ai imunitate la virus. Mai am prietena cu imunitate la EBV.
Vreau si eu estetician ca am o tona de piele in plus sau o sa am din nou, de fapt :) Merci ca mi-ai zis de Stratamed.
Vai, cat de tare e articolul, sarumana. Cea mai misto chestie, printre altele: "There is no scientific evidence to show whether or not gripe water works. It should be noted that at the recommended dosage, the infant would receive the equivalent of five shots of whiskey. That would be enough to calm anyone."
Dia, pai de ex. aia cu 5-10 minute eu nu am gasit-o ca info de specialitate, ci doar ca zvon. De-asta zic ca mai depinde si de sursele de informare, daca-s stiintifice cu adevarat sau diverse cartulii si site-uri mai putin din categoria profi. In ce am citit eu, nu se dadea nicio regula sa lasi bebe la san doar 15 min la un san, cum am mai auzit, ci spunea ca bebeii sunt diferiti la faza asta si descriau chiar vreo 6 tipuri de supt ale bebeilor si ce sa faci la fiecare [bebe baracuda si cum sa nu se supra-alimenteze, bebe gurmand care degusta si sta cu orele, etc.]. De-asta verific si cartea de cine-i scrisa, ce experienta au aia, cu ce surse au updatat si cand, daca e revizuita, etc. Si nu ca experienta ca au practicat multi ani cu aceleasi info reluate de cand au facut ei facultatea acu' 20 de ani.
Si in cartea aia de Ane Bacus am gasit ceva prostioare. N-a mai updatat.
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
nikoniko spune:
Dara, cand vrei, imi spui si ti dau nr lui de mobil- Dr. Badea (urmeaza sa-l vizitez si eu dupa ce inchei alaptarea pt schimbat protezele de silicon).
Asta stiam si eu, dar daca e asa, atunci inseamna ca e altceva, iar aici m-am blocat
MTHFR C677 Homozigot
dara76 spune:
Niko, la ce clinica e dr. Badea? Pai ai si tu simptomele, nu doar Alex? Poate ar trebui sa mergi la Babes?
32+ Miruna Sanziana
nikoniko spune:
Nuuuuuuu, eu nu am nimik. Sunt bine merci, acumulez kg(plus 16 pana acum), am ajuns o elefanta cu colesterol urias, in the middle of tratament cu amoksiklav pt infectia urinara primita in dar de la clinica cu ocazia recoltarii culturii de col.
Clinica Apolo (langa Marriot) - Dr Badea Octavian tel 0744564017 ( eu il "frecventez" de 11 ani, si nu mi-a dat motive sa caut pe altcineva)
MTHFR C677 Homozigot