Strengari de Mar - Apr 2012 - 35 Hai Ruxandra!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Si vara-mea si unele cunostinte au plecat din Polizu cu infectie la epiziotomie/la firele de-acolo, microbii de spital sunt nashpa rau.

32+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Intru sa vad ce face Bia si aflu de Ruxandra . Te cred ca emotiile sunt cat casa si abia asteptam sa-ti tii minunea in brate
Dara eu mi-am facut dus (acasa, nu in spital) si imi bandajam mijlocul cu folie alimentara - nu mi-a zis nimeni sa fac asa, ci doar sa-mi protejez operatia de apa si a functionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Buna dimi! Suntem in aceeasi formula,tot 2 in 1 Am dormit binisor aseara, se pare ca Rebeca mai vrea sa stea un pic
In schimb azi stau mai linistita ca vine sotul meu acasa!
Ruxandra iti doresc si eu multa bafta, suntem alaturi de tine.
Iar voua fetelor vreau sa va spun ca sunteti deosebite, va spun sincer ca voi ma incurajati f mult. Sa va dea Dumnezeu si voua nasteri usoare, copii sanatosi si sotii sa va iubeasca mult mult.
Va poop, ma duc sa ma bag in pat, vb mai tarziu

38+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Doamne, Dara, pe langa faptul ca am ras de-am innebunit la clip, Tzutzu asta feroce e mai tare ca Dominique, cu chilotii lui rosii cu tot
Multumesc

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Amy, se poate sa ai dreptate cu apa. La asta nu m/am gandit.

Dara, cred ca din cauza conditiilor se si face vaccinul antitetanos in ro. Cu infectie intraspitaliceasca poti sa te alegi oriunde in lume, dar e drept ca in ro sunt multe cazuri si e bine de prevenit.

Ce va sfatuiesc este sa faceti miscare cat mai curand dupa cezariana, fetelor. Miscarea ajuta enorm si nu veti mai simti dureri puternice. Eu de a doua zi dupa operatie nu am mai avut perfuzii si nici nu am folosit analgezice.

Finn Constantine 15.10.2009 si 30+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Ruxandra, sa ai o nastere usoara si sa fie totul perfect!!! Sa te linistesti, gandeste-te ce frumos o sa fie peste 2 zile!
Bia, bine ca sunteti ok! Sa stea Rebeca in burtica atat cat trebuie si sa nu ai emotii (stiu ca e usor de spus ). Incearca sa te odihnesti sa sa te relaxezi zilele astea.
Dara, am vazut ca intrebai de amestecatul turelor de lapte. Povestea o tipa la curs ca dr ei de fam ii recomandase la primul copil sa alapteze la 3 ore, ca sa nu se amestece. Si plangea bebe de nu mai stia ce sa-i faca. Pe al doilea bebe l-a alaptat la cerere si a fost mult mai ok. Ideea e ca probabil ca nu e adevarata chestia asta cu amestecatul, pt ca laptele nu are mereu aceeasi consistenta - la inceput potoleste setea, apoi foamea, iar daca bebe vrea la san dupa 1/2h, probabil ca ii este sete si tot probabil ca nu va vrea sa stea foarte mult la san. Ma gandesc ca daca OMS recomanda alaptarea la cerere, fara sa mentioneze perioade de timp, probabil ca nu e nicio problema sa se amestece turele de lapte.
Dana, ma bucur ca esti incantata de isis . Iti tin pumnii sa ai o nastere exact asa cum iti doresti!!!
Tala, am vazut ca ti-ai luat samponul. Sutn curioasa daca o sa fii multumita
Ronina, vezi cate probleme ti-ai facut si te apropii de termen, nici nu-ti dai seama. Bianca sta bine in burtica
Monna, cum mai e tensiunea?
JD, nici macar sexul salbatic nu l-a deranjat pe Finn? Probabil ca il legana si el se relaxa bine merci
Restul fetelor

M-am uitat, asa de curiozitate pe prognoza meteo pt inceputul lui martie si se pare ca primavara intarzie, din pacate...

Sa aveti o zi frumoasa si linistita!

Anca, 38+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Ronina, ma bucur ca te-am ajutat

Aoleu, happy, pai soacra ta face destule, fii atenta ca nemultumitului i se ia darul :P

Dara, eu am facut cezariana luni si miercuri am facut dus. N-am acoperit-o cu nimic, dar nici n-am insistat pe zona aceea. Intrebarea asta e totusi de adresat medicului, cand iesi din spital, el/ea stie cel mai bine ce a facut acolo si ce iti permite sau nu. Eu tin minte ca l-am intrebat.

Uau, Ruxandra, mai e asa putin! Tinem pumnii!!

Irina, 32+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra2011 spune:

Multumesc inca o data pt. incurajari! Daca sunteti careva interesate de screening neonatal am gasit cu 300 ron la CYTOGENOMIC. Mi-au zis ca imi dau ei o hartie de filtru speciala pentru a se pune cateva picaturi de sange recoltate din calcaiul lui bebe dupa 48 ore de la nastere dar nu mai tarziu de 72 ore(deci in perioada cat vom fi in spital). Laboratorul este in zona Spitalului Floreasca. Stiu ca ati mai discutat despre asta acum ceva vreme si ma gandeam ca poate va este utila informatia.
Va si sa aveti o zi buna!!

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Ana, daca merge zilnic la spital probabil e ok (ma gandesc ca il monitorizeaza si pe bebe si verifica daca e totul ok, mami, bebe, placenta, lichid amniotic)... daca ar fi fost vreo problema i-ar fi spus medicii si nu cred ca era inconstienta sa refuze inducerea; dar...depinde de persoana: unele fete au CM foarte neregulat si atunci e foarte greu de stabilit cat de cat ok DNP-ul; sau daca are un CM mai lung, atunci sunt sanse ca varsta sarcnii sa nu fie chiar atat de inaintata.

Ruxandra, cu ce vesti vii tu! mai 2 zile si o sa-l tii pe bebe in brate! ... sper sa decurga totul bine usor, si sa ai parte de o recuperare foarte rapida!

Bia, deci ati ramas in continuare 2in1 ...cu scurgerea respectiva cum e? s-a oprit? daca nu vorbeste totusi cu dr...

Aici cand am vizitat maternitatea ne-au explicat ceva de genul: daca ni se pare ca avem o scurgere mai lichida sa ne punem un absorbant... daca e ud dupa 30 de minute sa il schimbam; daca iar e ud dupa 30 de min sa il schimbam iar, si daca si a treia oara dupa 30 min e ud, sa il punem intr-o pungulita si sa mergem cu el la maternitate unde vor face ei teste sa determine daca e lichid amniotic sau altceva. In Ro nu stiu daca fac teste, dar cel putin se poate repeta prima faza si vazut daca e o scurgere relativ continua timp de 1h30...daca da, probabil ca nu strica mers la maternitate pentru siguranta.

Dara, personal nu cred sa fie probleme cu lapte proaspat combinat cu laptic partial digerat;
Strumfina mea avea o perioada in care mai mult de 60ml nu sugea odata...si dupa vreo 10-15 minute plangea iar; o vreme am incercat cum zicea si pediatra sa fac pauza macar 30 de minute intre alaptari; dar apoi am lasat-o cum a vrut ea (si-am catarit-o dupa fiecare supt)...si asa avea ea program: 40-60 ml (si asta in 40-60 de minute), pauza 10-15 minute si apoi inca 40-60ml...dupa care era si ea ok, satula si cuminte .
Ce sa-i fac? nu corespunde deloc cu teoria, dar cui ii pasa? la ea asa a functionat; imi pare rau doar ca am chinuit-o un pic la inceput pana m-am prins... eram convinsa initial ca dupa aproape o ora de supt, dupa alte 10-15 minute o pun degeaba la san, doar de molfait, dar ca nu mai suge ea mai mult de cativa ml...gresit!

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

Buna dimineata

Ruxandra,sa ai o nastere usoara bebe sa fie sanatos si tie recuperare rapida,ce emotii ne-ai facut o surpriza,nu am fost nici eu,nici Bia,Strumfy sau Aredwhinn zicea cineva ca la cine o sa ne asteptam mai putin o sa fie prima si asa a fost .
Pe mine ma doare spatele de aseara toata noaptea m-am zvarcolit,azi nu fac nimic stau si fac gaura in canapea.
Maine merg la spital,fac dosarul si control cred,oare ma mai intorc inapoi?sper ca da..oricum daca nu ma vedeti seara atunci am ramas acolo.
va pup o zi buna

mada 38+ MAYA-ELENA
AMR 2 saptamani!!!!!
barza unde esti??

Mergi la inceput