Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (51)
Raspunsuri - Pagina 9

palomina spune:
Multa sanatate delfinasilor bolnaviori si mamicilor racite !
Noi suntem bine la capitolul asta, Slava Domnului! Ma speriati cu febra! Antonito o singura data a facut febra dupa un vaccin, atat! Cred ca m-as pierde cu totul daca se avea! Oare e in regula daca n-a facut pana acum!?
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010

palomina spune:
Histamina, merci de idee! O sa incerc si stimulance! Asa imi e mila de el!
Lauri-ca, si noi ne-am plictisit in casa! Legat de jocuri, aceeasi neputinta o simt adeseori. Nu mai stiu ce sa inventez. De vreo luna a facut o pasiune pt reviste din astea de la farmacii pline cu reclame la diverse medicamente :)))) se uita la poze luuung si mai uita de mine! Mai nou se urca pe canapea si trage de o perdea, dar trage, nu se incurca
azi si-a facut de lucru cu pastile din alea de detergent pt rufe- le-a scos si pus la loc de nu stiu cate ori.prefera sa se joace cu te miri ce decat cu jucarii
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010

adrianaBuc spune:
FETELE CARE ASTEPTATI BB2 SAU CARE VA PREGATITI PENTRU BB2: Va recomand sa incepti sa duceti copii la cresa/gradi! Eu ma uit la Rebeca si nu o recunosc! Am plans toata ziua din cauza ei, nu ma mai pot intelege cu ea deloc, azi a muscat-o pe bona de mana (nu stiu de unde a invatat sa faca asta!), urla la orice, tipa... e ingrozitor! Si am incercat sa nu ii schimb nimic in programul ei, nu simte prezenta lu' bb decat cand plange asta mica. Sincer nu stiu ce sa fac!
Sincer, daca as fi dus-o la gradi, nu ar fi simtit asa de tare intrarea in familie a Nataliei. Cred, nu mai stiu ce sa mai zic.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si
Natalia Ioana - 06.02.2012

eladea2005 spune:
salutare mamicute!
offfff, sunt si delfinasi bolnaviori??? imi pare tare rau...sanatate tuturor...acu stau si eu ca pe ace sa vedem daca de noi s-a prins sau nu ceva...Eric merge la gradi de ieri...
aci e frumos, soare, placut afara...i-as scoate mai tarziu, daca nu se trezesc tarziu...
Adriana, stiu ca e greu, Rebe e micuta, nu intelege cum sta treaba cu bb...dar sa stii ca e perfect normal comportamentul ei...si va mai dura, din pacate...asa ca rabdare si toleranta...si multa dragoste si intelegere fata de ea...
eu mi-am reinceput sedintele la stoma...miercuri imi scot si o masea de minte care e iesita pe juma...asa ca tre sa ma taie...deja ma iau transpiratiile...
fug sa pun de cafea... cine vrea?
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...

ramonavlas spune:
Adriana, ai foarte mare dreptate. Acesta a fost si la noi un motiv (printre primele) pentru care am dat-o la cresa. Imi place cum se dezvolta, ingrijitoarele, meniul, tot. Acum asteptam caldura sa stea toata ziua afara.
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010 17+

eladea2005 spune:
SFATURI IMPOTRIVA CONSTIPATIEI: (sunt sigura ca le stiti, dar le reamintesc):
Efortul la copil cand face kk e o parte din definitia constipatiei. Poate sa faca leziuni locale (fisuri anale) din cauza constipatiei. La copil, frecventa constipatiei e mult mai mare decat se crede. Pana la investigatii (irigografia - care este foarte iradianta) ar trebui sa incercati cu dieta si educatie. Puneti copilul pe toaleta de 2 ori pe zi la ora fixa. Chiar daca nu face, sa incerce, sa stea acolo 10 min. Daca face, il recompensati cu ceva ce ii place. Daca nu face il incurajati, nu il pedepsiti niciodata. Nu stergeti copilul la fund cu nimic (hartie, servetele umede etc). Se va spala numai cu apa calduta. Alimente incluse in dieta - paine graham in fiecare zi. Lichide multe (ideal ar fi 2L/zi). Fructe care in limba romana incep cu P (pepene, pruna, para, piersica, portocala). In fiecare zi va bea un pahar de nectar de pere sau suc de rosii. Evitati orezul, bananele. In fiecare saptamana, macar o data - varza, fasole verde. Durata dietei e nedefinita - adica termen foarte lung - luni, ani. (in principiu are efect atata timp cat o respectati) Daca nu sunteti multumita, puteti incerca suplimentar dieta + lactuloza 4 lingurite seara la culcare (nu are efecte secundare notabile, e un dizaharid neabsorbabil, atrage apa in intestin pentru inia o pauzarea scaunului). Retineti ca e f. importanta cantitatea de lichide pe care o bea zilnic.
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...

histamina spune:
eladea
si maia daugati:proba de digestie, eco abdominal.trebuie investigatii sa se vada daca e contextuala sau fiziologica.

pufescu spune:
of,cititnd meniul ala iar m-au apucat toate paranoile si grijile de cum o sa gestionez problema mancatului la gradi :(.
Apropo de lapte de capra: da, nefiert are mai multe proprietati nutritive,dar riscul de transmitere de boli e maxim...si mai ales TBC osos e o problema,la noi multe bovine/ovine/caprine sunt contaminate(mai intalnit la vaci)! Nu intru in dezbateri daca sa se dea lapte sau nu la copii,fiecare face cum trebuie dar nu va riscati sa le dati crud decat daca cunosteti personal capra/vaca respectiva si are analizele facute.Cel ptin bacteria care contamineaza vaca are structura identica cu cea umana. Animalul bolnav nu are simptome!Bine, nici prin pasteurizare nu se elimina complet problema, vreo 5% din cantitate ramane contaminata.... Pasteurizarea in schimb distruge orice urma de vitamina sau enzima din lapte. Daca i-as da probabil as prefera de dozator fiert de mine.
http://www.ecomagazin.ro/tuberculoza-tuberculosis/
La capitolul crize de nervi stam si noi foarte bine,din orice se da cu capul de pereti/podea,e pln de cucuie.Situatii gen nu am iesit pe usa in secunda aia,nu i-am pus cizmele cand a vrut el(inainte sa ii pun pantalonii),nu i-am mai dat curmale dupa ce mancase deja mult prea multe(7 bucati, si sunt dulci tare), nu ii dau banana cu ciorba,mangai pisica, ii zic ca nu are voie o chestie,etc. Ma aduce la disperare dar inca rezist.
Cu jucariile eu m-am lamurit mai demult ca nu merita sa ii iau prea multe sau prea des, se plictiseste instant. Ieri distractia a fost sa bage niste paste spiralate intr-o sticla de plastic goala, s-a jucat destul de mult cu asta.Azi i-am facut un fel de tunel din doua cutii mai mari de carton(de la comanda de la dried fruits...folosesc tot =)) ) la care le-am desfacut fundul si le-am prins cu capse intre ele(foarte aproximativ).Am dat si doua gauri pe post de ferestre si a fost o distractie maxima....cred ca si cand vine de afara o sa se joace cu tunelul.

Roxana_Theo spune:
Buna tuturor.
Sanatate multa mamicilor si delfinasilor bolnaviori: Cristina, Matusa, Histamina, Paula.
Ochidut interesanta masuta. O sa ma gandesc si eu serios la ea insa cred ca mai spre toamna. Acum nu vrea sa stea locului o clipa insa ma gandesc ca pe masura ce va mai creste va simti nevoia sa stea pe scaunel si sa deseneza sau sa construiasca, etc.
Acum Theo e asa cum descriu si celelalte fete: se joaca cu o multime de alte lucruri mai putin jucarii. Ce ne termina cel mai tare este ca mereu vrea borcane, sticle, cani cu ceai sau orice alte recipiente cu capac pe care le vede pe masa. Mai mereu se lasa cu plansete si dat cu capul de ce prinde (a revenit la acest obicei "minunat" dupa ce de cateva luni renuntase).