Clubul "babelor" FIV-oase 10
Raspunsuri - Pagina 15
mikado spune:
eu zic sa veniti toate cu bb in marsupiu si fac eu cinste cu papa bun
papa bun
MTHFR mutatia C677T heterozigott, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, 2 IA nereusite, FIV 1 speram la beta + pe 17
www.fertilityfriend.com/home/mikado" target="_blank">grafic
adipapazi spune:
Stati voi relaxate cu vaccinurile, ca nu va primeste la gradinita/scoala fara cele obligatorii. Asa ca nu prea alegem noi, mamele, decat in ceea ce priveste vaccinurile de fitze de genul rotarixului.
Si alea obligatorii sunt o droaie: nici nu vede copilul lumina zilei bine ca pac la razboiu' cu un bcg si unu de hepatita b, la 2,4 si 6 luni pac la razboiu' cu dtp,la un an iar dtp, pe la vreo 2 ani alte hepatite and so on. Am uitat si ror la un an.
Si noi studiem in strainezia, iar visul meu e sa se stabileasca acolo si noi sa vindem tot de aici si sa ne mutam in croatia, pe insula hvar.daca se poate, in jelsa.asa ca merg sa ascult aerosmith-dream on.
Cine a fost in la valetta? Vreau sa ii fac surpriza lui husband. Am de ales intre valetta si berlin. Dati-va cu parerea.
anaasta spune:
Pe ce pui, Adina, pariu ca nu sunt obligatorii si ca sunt obligati sa primeasca copiii la gradi, scoala si ce o mai fi chiar si fara ele?! Iar daca ajungi la procese, sigur castigi tu. Dar nu se ajunge la procese. Am studiat tot, inclusiv partea legislativa. Trebuie declaratie de la parinte si hasta la vista, baby... Iar la spitalele private, cel putin in TM, te intreaba daca vrei sa faci cel de hepatita, cel putin de Athena stiu sigur ca intreaba.
Nighty night tuturor...
adipapazi spune:
Anaasta, asa o fi, stiam ca in state e valabila treaba cu semnatura.
eu nu am curajul sa risc nefacand anumite vaccinuri. In plus, nici nu m-as chinui cu procese. Eu provin dintr-o familie de medici. Tatal meu este cel mai mefient om de pe planeta in legatura cu medicina. Pt el medicina face un singur lucru:amelioreaza, prelungeste. Nu vindeca. Zice ca numai 2boli sunt vindecabile:amigdalita si apendicita, ca scoti organul si nu mai ai cum sa faci din nou boala. Si cu toata mefienta lui fata de medicina si cu toata ura lui pt industria farmaceutica, recunoaste beneficiile multor vaccinuri.
Evident ca fiecare alege ce e mai bun, in opinia lui, pt copilul lui. Abia astept sa aplici totul, cat mai curand, ca meriti.
Nu ma uita cu faina de mei, daca imi permit sa pap si eu discurile alea, la dieta fiind.
Cris_25 spune:
Ma inscriu si eu la intalnirea interregionala!
Eu ma ofer sa fac un toooort mare sub forma de ratusca... Pana atunci ma documentez cu retete cat mai "dietetice" ... Daca nu, oricum o sa fim toate si avem dezlegare la toate cele macar o zi pe an, nu?
Lara, revin cu "schema" mea minunata de la FIVurile CLUJ ()
Z21 -> Diphereline (0,1), Prednison (5mg), 3 x Metformin (500)
Z1 -> Menopur (2x75), Prednison (5mg), 3 x Metformin (500), Diphereline (0,1) o zi da o zi nu.
Din ziua punctiei -> 1 Tromboass/zi
Dupa ziua punctiei -> Femoston (3 x 2g estradiol valerat)
Utrogestan 200 (1-1-2)
Rezultat: 14 ovo - 3 embrioni de maxim 4 celule
Pe atunci luam ce mi se zicea... In concluzie nu mai tin minte nici macar explicatia pentru care mi s-a dat metformin (parca se dadea in caz de diabet sau SOP). Am citit ulterior ceva studii despre administrarea metforminului in FIV (dovedit a fi utila atāt pentru pacientele insulinorezistente cāt si pentru cele insulinosensibile.) Zicea acolo ceva de genul ca ar fi unele beneficii: ameliorarea raportului foliculi maturi (> 15mm) / foliculi imaturi (<13mm), reducerea riscului de hiperstimulare ovariana (īn principal a formelor severe), respectiv īmbunatatirea calitatii ovocitelor.
Acuma, cu tot cu metformin, am facut o hiperstinulare de toata frumusetea de am stat 1 sapt in spital... Deci nu m-a convins!!!
Cu protocoalele lui Pk vad ca sunteti la zi
Eu am avut AC, apoi din Z1 GonalF (112,5), iar din Z7 GonalF(187,5) + Cetrotide, iar pt sustinere 3x200 utrogestan
Rezultat: 5 ovo - 3 embrioni de 8 celule
Concluzia mea e ca nu poat trage nicio concluzie (?!) Daca faceam tratamentul de la Cluj la Buda, poate era relevant sa fac comparatii... asa... cu laboratorul din Cluj asa cum e, pot doar sa sper ca nu a fost doar materialul clientului prost, ci a avut si lab o contributie...
Pe de alta parte, la Cluj e clar ca am raspuns mult mai bine la stimulare. Probabil de aia vrea sa ma treaca PK pe Menopur. Nu inteleg insa de ce insista cu AC? In fine, cine-s EU sa ma pun cu PK?
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
elenus26 spune:
Neata!
Ce fac babutele? Eu m-am trezit cu gainile, ca de, m-am culcat cu ele
Pupici
o sarcina obtinuta natural in 2009 - oprita in evolutie la 7 saptamani
2 IA nereusite, 2 FIV nereusite
elenus26 spune:
Fetele eu la "sanitarii priceputi" n-am fost, dar a m fost "responsabila cu batistuta, unghile si trusa medicala" de la gradi pana in clasa a IV-a . Eram Buffy, spaima microbilor
o sarcina obtinuta natural in 2009 - oprita in evolutie la 7 saptamani
2 IA nereusite, 2 FIV nereusite
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adipapazi Anaasta, asa o fi, stiam ca in state e valabila treaba cu semnatura. eu nu am curajul sa risc nefacand anumite vaccinuri. In plus, nici nu m-as chinui cu procese. Eu provin dintr-o familie de medici. Tatal meu este cel mai mefient om de pe planeta in legatura cu medicina. Pt el medicina face un singur lucru:amelioreaza, prelungeste. Nu vindeca. Zice ca numai 2boli sunt vindecabile:amigdalita si apendicita, ca scoti organul si nu mai ai cum sa faci din nou boala. Si cu toata mefienta lui fata de medicina si cu toata ura lui pt industria farmaceutica, recunoaste beneficiile multor vaccinuri. Evident ca fiecare alege ce e mai bun, in opinia lui, pt copilul lui. Abia astept sa aplici totul, cat mai curand, ca meriti. Nu ma uita cu faina de mei, daca imi permit sa pap si eu discurile alea, la dieta fiind. Adi, mami de ana si ioachim |
Si eu tare m-am mai framantat cu vaccinurile, pana la urma am facut schema obligatorie. Cand am mers sa-l inscriu la gradi. primul pe lista a fost carnetul de vaccinuri. Sunt convinsa ca se poate si fara, insa nu am putut sa-mi asum acest risc, in plus nu as fi avut timp si nervi ptr. procese&co
Si buna dimineata...
anaasta spune:
Lara, nu am ascultat inregistrarile dr. Calin Marginean, dar sunt pe lista. Trebuie sa imi fac timp, am multe pe lista aia si prioritizez in functie de ce ma "doare" in momentul ala sau in functie de importanta acordata subiectului.
Adina, ti-am raspuns la pag. 2 cu faina de mei. Uite, dau copy/paste:
"Oh, m-ai omorat cu asta! Eu nu sunt pro diete, deci habar nu am cum functioneaza si nu am stat sa calculez sa vad cate calorii are. Teoretic, e super ok daca nu ii mananci pe toti o data...
Doamne, sunt cu adevarat o baba sclerozata, atat pot edita de mai rar asa ceva... Mai doream sa spun ca faina de mei este alcalina, deci ar fi mult mai sanatoasa o paine facuta din faina de mei, dar e scumpa rau faina asta..."
Later edit - Evident, editez... Buna dimineata!