Tatii trec la schimbat scutece
Raspunsuri - Pagina 4
megbeng spune:
eu ar trebui sa nasc pe 7 martie , poate am noroc si vine bb sanatos cu o saptamana mai devreme, ca mi se pare o tampenie si o nedreptate fara margini sa mediatizezi legea asta cu cateva saptamani inainte de punerea in aplicare; o sa fie pe 28-29 feb val de nasteri, cum a fost la sfasitul lui decembrie 2010 cand au schimbat iar legea si s-au facut cezariene la cerere gramada..
eu optez pentru 2 ani de stat acasa, oricum am salariul mic, nu as fi luat decat putin peste 12 milioane/luna indemnizatia, dar luna in care sotul va lua 12 mil va fi tare nasoala.
plus ca nu vreau sa pierd o luna de stat cu copilul..sotul se implica si asa f mult, ne ajuta, e langa noi
meg,dematei(9.02.2007) si cu 36+
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monicabo Doamneeee.. eu fix ieri am auzit de aceasta mareata lege, credeam ca e in faza incipienta, nicidecum deja aplicabila. Chiar ca au tinut-o "la secret", caci altfel se auzea de ea... nici macar televiziunile n-au zis nimic, si de obicei ei fac dezbateri la orice zvon... Or mai avea si alte legi trasnite? Cui i-o fi bubuit ideea asta prin cap? Lui Base, i-o fi parut rau ca n-a stat cu fetele acasa cand erau mici? Repet, incurajez implicarea tatilor in cresterea copiilor (in afara de alaptat, pot face orice), insa repet, chestia asta mi se pare un subiect intern al fiecarei familii, cine sta cu copilul, ca e mama, ca e tata, ca bunica, ca o bona, cresa etc... De asta stau si ma mir ce le-a mai copt mintea si consider legea asta chiar ca nuca in perete Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008) www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua Povestea sarcinii si a nasterii Andreei Povestea nasterii super rapide a Anei Maria |
la fel zic si eu,o mare tampenie
cred ca astia dau legile in functie de viata lor personala,glumesc ..
dar vroiam sa intreb ,nu se poate protesta?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Laura25 spune:
Daca mama se intoarce la munca dupa 11 luni si tatal nu isi ia luna de cic ramansa, se coinsidera ca parintele s-a intors la munca anticipat si i se da stimulentul? Sau se considera ca mama nu are drept la stimulent pt ca a stat cele 11 lni maxime pe care le are voie si ar trebui sa se intoarca la munca dupa 10 luni pt a beneficia de stimulent?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
LoraG76 spune:
In Normele de aplicare a OUG 111/2011 scrie: Stimulentul de insertie prevazut la art. 7 alin. (1) din ordonanta de urgenta se acorda lunar persoanelor indreptatite care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si a indemnizatiei lunare prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanta de urgenta, daca acestea realizeaza venituri supuse impozitului, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an.
Insa eu ii vad pe astia in stare sa nu mai dea mamei stimulent daca se intoarce la 11 luni.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui megbeng eu optez pentru 2 ani de stat acasa, oricum am salariul mic, nu as fi luat decat putin peste 12 milioane/luna indemnizatia, dar luna in care sotul va lua 12 mil va fi tare nasoala. |
La asta nu m-am gandit: daca optam pt 2 ani de stat acasa, fie cu 1200 lei/lunar, fie cu varianta de 75% si plafonul maxim de 3400 lei in primul an si al doilea an fara plata si tatal sta in luna 23-24, el va lua cat luam noi? Adica daca eu optez pt varianta cu fara plata in al doilea an, sotul meu ar sta fara plata in luna 23-24?
LoraG76 spune:
Cred ca varianta asta au scapat-o din vedere minunatii guvernanti. Nu scrie decat ca in luna aia tatal va beneficia de indemnizatie conform legii.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
alex_andra spune:
Pe mine ma amuza titlul stirii
Sotul meu a schimbat scutece, din prima zi acasa, fara sa fie obligat de nimeni.
balanta_tm spune:
Tocmai am vazut la stiri ca asociatia "Mame pentru mame" impreuna cu asociatia "TATA" vor sa depuna la Parlament o propunere conform careia acel 1 sau 2 ani de CIC (in fct de ce opteaza fiecare) sa nu se scurteze prin acea luna "data" obligatoriu parintelui care nu a stat in CIC, ci in continuarea CICului (la terminarea lui) sa se ofere OPTIONAL 1 sau 2 luni parintelui care nu a stat in CIC, si sa fie platit cu 75% din venit (nu am retinut daca va fi mentionat si plafonul maxim de 3400 lei).
monicabo spune:
Asta este directiva europeana??
Se va aplica si in UE chestia asta de la 1 martie??
Fetele din afara tarii, ce stiti de chestia asta? Europenii au clocit asta, sau romanii nostri?
Sa zic ca-s putin in afara problemei, caci nu mai fac copii acum, insa m-a socat legea asta, directiva, sau ce mama ei este, prima data cand am citit stirea am zis ca e o gluma, vreo farsa de-a lui Buzdugan, chestii de-astea...
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
balanta_tm spune:
Eu nu cred ça UE poate impune intr-o anume forma o masura de genul asta. Probabil ca UE a cerut si Romaniei sa implice si tatii (ma rog, celalalt parinte, care nu sta in CIC) in cresterea copilului in mod oficial, si ai nostrii au facut legea in favoarea statului si in defavoarea familiei. In alte tari deja exista CIC si pt tati, dar in alta forma, mult mai ok: de ex, sa stea in paralel cu mama acasa o perioada si sa se ocupe impreuna de bebe.