FIV in Ungaria 154
Raspunsuri - Pagina 5
balanta_tm spune:
Florica, stai linsitita!
Free betaHCG este mai mare la cele care au sarcina obtinuta prin FIV. Laboratorul sau dr sau clinica (cine ti-a interpretat dublul test), trebuia sa tina cont de faptul ca sarcina este obtinuta prin FIV, sa noteze lucrul asta iar interpretarea sa ia si lucrul asta in calcul. La mine s-a luat in considerare. Tu ai avut free beta HCG la DT 123, nu 123.000 cum ai scris. Punctul ala este in loc de virgula. La mine free betaHCG a iesit 135,000 si riscul de SD 1 la 2200. O translucenta nucala de 1.7 este foarte buna. Eu zic ca nu ai motive sa iti faci griji sau sa faci amniocenteza. Markeri pt Sindromul Down exista si la ecografia la trim II, daca mergi la un ecografist bun.
Oricum, DT, TT, cvadruplutest sunt mai mult pt statistica. Ecografia este sfanta.
cybele spune:
Balanta, dar tu cu gemeni ai mai f#259;cut dublu test? Nu #351;tiu cine zicea c#259; la sarcini multiple testele astea sunt cam inutile , sau am în#355;eles aiurea ?
balanta_tm spune:
cybele, da, am facut. Pt fiecare fetus in parte. Nu cred ca la gemeni ies aiurea rezultatele; au mai facut si alte fete DT pt gemeni.
stefaniadinu spune:
Draga florica 81 amnio nu este riscanta si nici nu doare foarte tare.Te rog sa mergi sa o faci ptr a avea un raspuns concret.Eu am trecut prin asta ,o sarcina perfecta ecografic si amnio cu rezultat trisomia 21.Pentru linistea voastra amnio este singura solutie deoarece nici cel mai performant eco nu iti poate da un raspuns concret.
ImiMS spune:
Olimp...noua ne-au cerut la hepatita sa facem B si C, amandoi, eu si sotul...de E nu stiu, in lista mea nu apare asa ceva!
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
olimp spune:
imims o sa fac si eu doar B si C , ma duc doar cu ele si daca imi cere iar si E-ul am sa-l fac ulterior , mersi
spuneai ca si tu esti in pregatiri pt primul FIV , la cat timp de la prima vizita ai primit acordul ?
fibrom uterin embolizat , sarcina stopata din evolutie la 8 sapt., 3IUI nereusite
adipapazi spune:
Si eu am fct dublu test in sarcina mea gemelara, rezultate.e au iesit diferite pt cei doi copii.
Florica, nu are legatura injectia declansatoare de ovulatie cu rezultatul dt. Linisteste-te ca nu e nimic grav. Betahcg nu e chair acelasi lucru cu free betahcg.
Stefania, imi cer scuze ca rascolesc o trauma, dar daca echo a iesit in regula, de ce ai fct amniocenteza?ca si balanta, intreb unde ai fct ehografia? Nu pot crede ca un echografist de talie putea sa nu vada o translucenta mare.iar amniocenteza chiar are risc de avort destul de mare, iar pt o femeie cu sarcina obtinuta prin fiv orice risc de a pierde sarcina se amplifica emotional.
Valorile mele la dublu test au fost: free betahcg 37,5 ng/ml, risc de 1:3214 la un copil, 1:3847la celalalt.translucenta de 1,7 la baiat si, 1,25 la fata.acuma vad ca unul din copii are fix aceeasi translucenta ca bebele tau.eram in 13 sapt si 4 zile.la fix 12sapt aveau translucentele 1,19 si 1,02.
ImiMS spune:
Buna dimineata!
Olimp...eu am fost prima data la Szeged in 25.11.2010 si atunci mi-a dat deja acordul atat ptr IA, cat si ptr FIV, in urma rezultatelor la analizele cerute de dr pe e-mail.La momentul acela mi-a zis ca ptr IA sansele sunt de 8%, iar ptr FIV de 40-45%...si a ramas sa ne hotaram ce si cum facem.Din pacate imediat dupa intoarcere s-au intamplat alte chestii in familia mea, care nu mi-au mai permis pe moment sa continui proiectul,asa ca am amanat.
La sf anului trecut ne-am hotarat sa o luam de la capat cu proiectul bebe, astfel incat i-am scris la dr si mi-a dat anumite analize sa le repet,dar fiind faptul ca a trecut mai bine de un an de cand fusesem la el.In urma noilor rezultate si a consultului de la Szeged, mi-a dat unda verde ptr FIV...deci cum ar veni, la prima intalnire.Asta inseamna ca mi-a dat sa iau deja de acum Bromocriptin ptr prolactina mea putin marita, medicament ce va trebui sa-l iau pana obtinem sarcina mult dorita.Iar incepand cu 01.03.2012 o sa luam si eu si sotul meu vitamine: cetebe si ceva pastile cu Omega 3 ( ulei de peste cum le-a denimit el )...iar eu pe langa asta voi lua si Femibion 800...iar din ziua 2 a menstruatiei, care am preconizat ca va fi undeva in 2-3 martie, incep anticonceptionalele Lindynette.In ziua 10-13 a ciclului va trebui sa mai merg la Szeged ptr ecografie, iar daca totul este in regula imi va da schema de tratament si cu urmatoarea menstruatie vom face FIV-ul...asta undeva in luna aprilie.Doamne ajuta!
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
mona19 spune:
Buna de dimineata!
Olimp: Eu nu am facut decat Hepatita B si C. Dar tu nu poti sa-l intrebi cumva pe doctor? Prin mail, telefon la clinica, etc.. Gasesti tu un mijloc de comunicare. Daca ai toate analizele OK cerute de doctor pentru FIV, dupa prima consultatie cand vei face si un eco pentru eliminarea oricarei supozitii de un eventual chist, sau altceva, vei putea incepe tratamentul FIV la primul CM. Mult succes!!!
FIV1 - oct.2011 - sfarsit cu avort prematur la 5 saptamani si 4 zile; FET 1 - nereusit - ian. 2012.