FIV in Ungaria 154

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns soroc80 spune:

Floirica,dupa cum vezi parerile sunt impartite.Parerea mea e sa faci cum ti-a zis dr.Eu acum am 20 de sapt.La DT mi-a iesit tot asa valoarea freebeta marita fata de masuratori.Dr ginecolog din Rom mi-a zis ca se numeste modificare chimica:adica riscurile de sindrom erau sub limite, dar prezentam modificari chimice, si ca daca se confirma valoare mare de free beta si la TT sa facem amnio.Am scris dr. Zadori care mi-a rasp ca in literatura de specialitate este mentionat ca in cazul FIV-urilor se observa o valoare free beta marita fata de sarcinile obtinute natural si ca atata timp cat riscurile de sindrom sunt in grafic e ok.Norocul meu a fost ca la TT nu s-a confirmat si am scapat de amnio.Acum tu hotarasti ce si cum. Daca ai sa cauti pe net ai sa vezi multe rezultate la DD si TT care nu se confirma la amnio (doar 10% se confirma), sunt doar date statistice. Plus ca la tine poate fi modificare chimica din cauza FIV-ului.Dar pt. linistea ta eu zic sa mergi pe mana dr. Dr. meu din Romania a avut un caz in care doar cu modificare chimica la amnio s-a confirmat sindrom.Din cate am inteles de la dr. nu toate anomaliile se vad la eco
Multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

Buna dimineata fetelor !
imims si Mona aha acum am inteles , deci in cazul in care analizele sunt ok pot sa incep si eu stimularea ... dar vreau sa te intreb imi daca totul e ok la tine si ai inceput de luna asta tratamneul de ce nu poti face FIV-ul in martie si nu in aprilie , poate ca suna stupid ce intreb , asa de multe urmariri se fac ?, sa nu radeti de mine, sti poate sunt prea nerabdatoare , ar trebui sa invat sa am rebdare . vreau un bebe !!!!!

fibrom uterin embolizat, sarcina oprita din evolutie la 8 sapt., 3Iui nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona19 spune:

Olimp: Sa stii ca si eu am fost nerabdatoare sa incep primul meu FIV. Dar asculta un sfat, daca vrei. Sa-ti faci si analizele alea genetice si de trombo. Ca vad ca semnatura ta nu e tocmai roza. Sau vezi ce-ti mai zice medicul tau ginecolog: poate ar trebui sa faci si un HSG, s.a.. Stii ce am observat eu? Ca de fapt FIV-urile astea se fac pe banda, cu tratamente personalizate in functie de anumite criterii. Ca noi nu sunten decat un element in statistica lor de reusita sau nereusita. Ca abia dupa 2-3 esecuri, poate ca se mai fac si alte investigatii suplimentare. Eu nu le-am facut inainte de primul FIV si-mi pare rau. Pentru ca hormonalele au fost OK si nu stiu cauze sigura a avortului prematur. Doar presupuneri. Intr-adevar dupa acest FIV m-am mai maturizat la minte si vreau sa fac si alte investigatii. La tratamentul FIV am avut inhibare la primul ciclu cu AC si stimulare la urmatorul cu etape succesive de monitorizare, punctie si transfer.

FIV1 - oct.2011 - sfarsit cu avort prematur la 5 saptamani si 4 zile; FET 1 - nereusit - ian. 2012.

Mergi la inceput

Florica 81: Stiu ca nu e usor sa ti se spuna un verdict asa mai rau. Nici mie nu mi-a fost deloc usor cand la aproape 35 de ani, un destept de doctor ginecolog, cu o gramada de titluri pe stampila, mi-a dat verdictul ca sunt mai la menopauza. Dupa tratamente de stimulare, eu nu aveam ovulatie. Nu mi-a facut nici o analiza hormonala, sa vada cauza anovulatiei mele!!! Mi-a dat pur si simplul verdictul ala tampit: Sunteti foarte aproape de menopauza. Am plans mult timp atunci. A trecut ceva vreme pana am descoperit de fapt adevarul: prolactina era foarte mare.
Sa ai incredere in sansa ta ca totul va fi bine!!! Nu dau sfaturi ce sa faci si cum sa faci, ca nu am ajuns la stadiul tau. Poate mai gasesti sfaturi si la Odiseea Sarcinii, unde am observat ca exista chiar un capitol cu tema asta.

FIV1 - oct.2011 - sfarsit cu avort prematur la 5 saptamani si 4 zile; FET 1 - nereusit - ian. 2012.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florica81 spune:

din pacate am scis bine, 123.000. Stiu ca e greu de crezut dar asta e . Valoarea MoM corectat a fost 3,21. Si trebuia sa fie sub 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ImiMS spune:

Olimp...asta e procedura de FIV deja...Prima luna iei AC, sa ia ovarele o pauza bine meritata inainte de marea stimulare. Apoi cu al doilea CM se incepe stimularea si implicit se face FIV-ul propriu zis.
Stiu ca esti nerabdatoarea,si eu sunt....dar mai bine sa luam totul pas cu pas si sa fie bine,decat sa ne grabim si apoi sa ne para rau!
Hai ca imediat e martie!!!

---------------------------------------------

"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Florica, vad ca esti din TM ca si mine. Unde ai facut DT si cine ti-a facut ecografia morfologica de trim I?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

fetelor...AC-urile nu se dau pentru inhibare
AC-urile se dau pentru:

-pentru preventia aparitiei de chisturi.
-odinhirea ovarelor inainte de stimularea agresiva.
-in cazul in care se lucreaza pe loturi si trebuie aduse toate pacientele la acelasi "numitor".

Inhibarea se face:

-in protocol agonist-din ziua 21 a menstrei in luna anterioara procedurii si pe toata durata stimularii.
-in protocolul antagonist-pe finalul stimularii,incepand cu ziua 7-8.
-in protocolul microflare-pe toata durata stimularii.

Mergi la inceput

Merci, Samira de raspuns. Un raspuns de la oameni cu experienta practica in FIV. Sa stii ca nu ma supar cand ma corecteaza cineva. Sincer eu am presupus ca AC-lele sunt pentru inhibare. Oricum in afara de AC-lele de la FIV, o singura data am mai luat asa ceva. Mai demult cand mi s-a dat tratament cu AC pentru eliminarea unui chist. Adevarul e ca nu le-am suferit niciodata.
Da pot sa te intreb ceva? Care este partea de inhibare dintr-o procedura FIV? Sau nu exista asa ceva?
Mama, da ce spor aveti acolo in club la scris!!!!! S-aveti spor la cat mai multe rezultate pozitive!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

mona,am scris mai sus cand se poate face inhibarea.
sau poate vrei sa intrebi cu ce se face inhibarea.
nu inteleg exact ce vrei sa afli.

Mergi la inceput