FIV in Ungaria 154

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

buna fetelor
lyly mar eu am facut embolizarea in 2010 , in aprilie vor fi 2 ani , iar pe 5 martie am prima programare la clinica , asa ca nu stiu sa-ti spun inca cum va reactiona doctorul in privinta fibromului , la mine problema este ca era foarte mare si crestea cati altii in zece ceea ce mi-ar fi compromis tot uterul si nu puteam sa accept acest lucru , chear inainte de embolizare aproape ca nici nu mai aveam menstruatie imi sorbea tot sangele din mine , iar acum menstra a revenit la normal iar el... s-a injumatatit , oricum a ramas mare dar totusi s-a mai retras , am capatat un pic de spatiu pt bebe . Voi vedea si am sa-ti spun ce parere are doctorul
imims eu sunt fricoasa nu cred ca as rezista singura , sper sa nu imi recomade sederea pe acolo ... sau daca ma gandesc o pot lua pe mama cu mine caci si asa e pensionara !!!
olimpia
mie doctorul din cluj mi-a zis ca in general fibroamele in prea intefereaza sarcina doar daca sunt fff mari cum era la mine sau placenta este situata prea aproape de el , nu permite dezvoltarea accesteia , la mine probleme este ca e mare si nu prea avea unde sa se lipeasca ..... ce sa fac trebuie sa lupt cu toare armele din dotare , asa sa faci si tu !

fibrom uterin embolizat, sarcina oprita din evolutie la 8 sapt., 3 IUI nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florica81 spune:

Nu stiu daca aici trebuia sa scriu dar nimeni nu mi-a raspuns concret pina acum. Si eu am facut FIV in Ungaria si la al doilea am reusit cu un singur embrion sa raman insarcinata. Acum avem 16 saptamani, insa durerea mea este alta. La 12 saptamani am facut dublu test si mi-a iesit risc de Sindrom Down 1:70 la un laborator si dupa ce l-am repetat mi-a iesit risc de 1:210 , asta doar din sange; combinat cu masuratorile ecografice a iesit un risc de 1:2100. Precizez ca translucenta nucala era de 1,7 mm. Acum vine disperarea mea cea mare, la 16 saptamani m-am dus la Szeghed si am facut cvadruplu test si acolo mi-a iesit un risc de Sindrom Down de 1:2. Sunt de-a dreptul disperata, m-a duc saptamana asta sa fac amniocenteza , insa as dori sa stiu dc mai exista vreo graviduta care in urma stimularii pt FIV i-au iesit asa valori la teste. La mine se pare Beta HCG e ffffffmare. La dublutest free beta HCG a fost 123.000, si la cvadruplu test a fost 159.000.Eu am 33 ani, si nu am niciun antecedent in familie legate de aceasta boala. Va rog mult , un raspuns!!! Va doresc la toate sa reusiti si sa aveti doar copiiii sanatosi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Floricica
Imi pare rau ca trebuie sa treci prin astfel de momente de incertitudine si disperare, iti doresc ca amniocentaza sa iasa bine si sa fie doar o sperietura. Eu te asigur, ca rezultatele respective nu sunt influentate de procedura fiv in sine, deci orice graviduta, care, din nefericire, a trecut prin astfel de momente, iti poate da feedback..oricum, in urma amniocentezei vei stii sigur, eu iti doresc sa ai rezultatul dorit. multa bafta!

to be continued..

Mergi la inceput

buna florica81 asa cum a zis si lara27 din punctul meu de vedere nu cred ca FIV-ul poate influienta valorile pe care le precizezi tu , eu iti doresc numai bine si sa ai rezultatele asa cu ti-i le doresti , mult noroc si nu pierde speranta .

fibrom uterin embolizat , sarcina porita din evolutie la 8 sapt., 3IUI nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dragoste777 spune:

Florica
nu e usor dar vreau sati zic ca testele astea nu sunt la maxim relevante fiint la tine valori diferite nu poti sa te bazezi pe nici una. Dra vreau sati povestesc ca o prietena a mea a patit la fel ca tine au trimis analizele in Anglia ca e fat cu ris sasa mai departe, si sa faca amnioc. dar a refuzat ca e riscant sa avortezi, sia facut bine ca la sapt. 17-18 a plecat la cluj la ecografie genetica, care se face si la budapesta, si drita de acolo a confirmat ca fatul nu are nimica, dar poti sati imaginezi prin ce au trecut pana atuncea, si nu au nici ei in fam. antecedente. Asa ca eu zic sa te linistesti ca analizele astea nu sunt relevante, mai degraba ecografia dar si aia cu aparat f. performant si dr. in stiinte genetice. Oricum eu asi refuza amnioc.
Ne rugam pt. voi sa fiiti sanatosi.

Mergi la inceput

buna fetelor vreau sa va intreb la analizele cu , care trebuie sa merg si voua va cerut analiza pentru hepatita si B si C si E ? pe toate ?

fibrom uterin embolizat , sarcina oprita din evolutie la 8 sapt., 3 IUI nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

Florica 81,

Nu exista legatura intre fiv si sindromul down, nune de la fiv.
In al doilea rand, testele de tip dublu test/triplutest etc sunt doar niste statistici,nu reflecta adevarul despre fatul tau, ci niste presupuneri in baza unor calcule si asemanari cu alte situatii. Inutil sa adaug cator femei aceste analize le-au iesit dubioasa si copiii nu aveau nimic.
In al treilea rand, mai relevant decat testul din sange este echografia morfofetala. Se vor urmari:translucenta nucala,nr de degete, felul in care sunt pozitionate urechile etc. daca aceste semne sunt ok, rezultatul testului de sange este inselator.
In al patrulea rand, o translucenta nucala de 1,7 nu este alarmanta. Ceea ce estepedte 3 este alarmant.
Parerea mea este ca exista o eroare de laborator la testul de sange.
Sfatul meu: repeta eho la unmmedic echografist ffffffbun. Decat amniocenteza, pt care tre sa astepti multe saptamani si apoi, ine eventualitatea pozitivarii supozitiei, sa faci nastere pt a elimina fatul, mai bine faci cariotipul veziculelor coriale, care se poate face la varsta actuala a sarcinii,mare aceeasi claritate ca rezultat ca si amniocenteza si implica chiuretaj, nu nastere.
Dar:cred ca este o eroare si ca bebele este in regula. Mafia drilor include si nebunia acestor teste si amniocenteze.
Iti tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

Olimpia, offff!!!
Poti linistita sa iei diazepam. Am luat in sarcina pe vena la greu.
Sper sa iti implimNesti visul intr-o buna zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimpiadobre spune:

Florica stiu un caz concret(o prietena )care a fost suspectata ca fatul ar avea Sindromul Down. La amniocenteza s-a infirmat si a iesit un copil extraordinar. E riscant totusi cu amniocenteza. Tu hotarasti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florica81 spune:

Nu cred ca ati inteles intrebarea mea. Nu am spus ca bebele poate avea ceva din cauza procedurii fiv. Doar ca inainte de ziua extractiei ovulelor trebuie sa faceti o injectie care contine gonadotropina corionica umana. Eu la aceasta analiza ma refeream BETA HCG. LA MINE ASTA E MARE , ASTA PROBABIL CA LA UNELE FEMEI TRATAMENTUL POATE INFLUENTA REZULTATELE DUBLULUII TEST SAU A TRIPLULUI TEST. Vroiam sa stiu daca exista gravidute care au facut fiv si au facut aceste analize si ce rezultate au avut. In rest, credeti-ma ca am citit tot ce se poate citi despre aceste teste.Multumesc oricum pentru sfaturile voastre si inca odata vreau sa va asigur ca FIV este o procedura la fel de sigura ca si o sarcina obtinuta natural. Va doresc la toate sa vi se implineasca visul!

Mergi la inceput