Salariu meritat?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

Problema este ca de cite ori omerta este incalcata, nimeni nu zice "bun medic, am platit consultatia nu-stiu-cit, dar a meritat".
Nu, de fiecare data este "s-a uitat cinci minute la piciorul copilui si a luat 50 de euro" si altele asemenea.
Ceea ce ma face sa trag concluzia (poate falsa) ca numarul celor care contesta este majoritar.
Si eu nu am ocazia sa ma apar.
Stiu, ce imi pasa mie de ce gindesc ceilalti?
Decit ca na, sintem fiinte sociale si ma simt nedreptatita.


Vino in US. Fii gata sa platesti cu capul pentru o greseala si vei fi platita fara cracneala de pacienti! E foarte adevarat ca asigurarea de malpraxis poate fi de ordinul sutelor de mii de euro pe an... depinde de specialitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC



Citat:
citat din mesajul lui Edip

gmmm, salariile doctorilor in Franta pot fi considerate glume pe langa cele din USA, Canada... nu sunt mari deloc.


Responsabilitatea unui medic francez este mai mare decat a unuia din .ro, dar nu se compara cu US sau Canada.






De ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Xio eu chiar nu pot sa cred ca tu intrebi serios "De ce ?" Mai ales ca esti medic sau in formare ... si cunosti sistemul medical romanesc. Statistic vb cati pacienti romani au fost despagubiti cu adevarat in Ro ? Pe an nu de la 1900 pornind...In Franta stiu cazuri care au primit 400.000 euro pentru ca bratul operat pe care era sa il piarda nu mai functioneaza ca inainte si nu mai poate juca tenis...Spitalul este dat in judecata cam de cate ori are cineva cea mai mica indoiala ca se putea face mai bine, daca moare cineva si se intenteaza proces e suficient sa se gasesca un mic viciu de protocol si aici crede-ma este monitorizata pe calculator fiecare secunda, manopera din servicile fierbinti gen REA, Anestezie, Gine, CH si verifica absolut tot, tone de dosare. Chiar daca dg ducea oricum la deces dar exista un viciu de protocol spitalul plateste si vb de spitalele publice nu de cele private. Asa ca intrebarea ta chiar nu prea are temei in Ro orice spital ar putea fi dat in judecata in orice moment pentru ca pune viata pacientului in pericol lucrand fara materiale si medicamente dar cine o va face cand stie ca e "de vina " criza si economia din Ro .
Tatal meu a fost operat intr-o clinica univ de proteza de sold, a platit fiecare injectie, portar, infirmiera sa il ajute, medicament, materiale tot ...platit fara chitanta ca asa e sistemul no coment. Cea mai tare faza a fost ca a "platit" si manopera operatie cu 400 de euro ca asa era taxa in salon, mai putin ca medicul un om f respectabil si bun profesionist de altfel i-a zis mamei mele in fata ca "mai lipsesc 200 de euro din plic" ca taxa a crescut si ca ii face reducere ca sunt cunostinte indirecte. In acest contex se poate vb de malpraxis, drepturile pacietului, respectul fata de codul de etica in Ro ? daca vei raspunde afirmativ te intreb si eu DE Ce ?

AB_Ac ai dreptate ca in US sau Canada e si mai drastic cu raspunderea in US a ajuns chiar nebunie din partea avocatilo/pacintilor
Scuze de oftopic ca nu vroiam sa imi vars naduful a trecut oricum ca a trecut ceva vreme dar sunt sensibila la reactii de genul acesta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Silvi eu multumesc medicilor americani pentru copiii mei: pentru sanatatea lor si pentru faptul ca se dezvolta frumos in scoala si au sansa unei vieti "normale" si independente. Sunt constienta ca responsabilitatea cu care se comporta acesti medici vine si din teama la unii, dar la cei mai multi nu cred ca-i cazul! Fara ei unul din copiii mei nu ar fi existat (in sensul ca in .fr nici nu s-ar fi incercat salvarea lui), iar pentru celalalt in Franta nu s-a facut nimic timp de vreo doi ani de zile. As vrea o data si o data sa vad pedo-psihologii si psihiatrii francezi platind pentru calvarul celor cu copii autisti, pentru toti acei copiii care ar fi putut sa fie integrati societatii si au ramas uitati intr-un spital de zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sylvi, eu o intrebam pe ABAC de ce medicul francez are mai putina responsabilitate decat americanul.
Eu stiu ca responsabilitatea medicului e aceeasi in orice tara: incearca sa salveze o viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Pentru ca un medic francez se poate ascunde adesea confortabil dupa extrem de multe reguli. Mai multe decat ale altor sisteme de sanatate.

Dpdv cancer erorile de dosaj au facut conform cifrelor oficiale cam 396 de persoane sa fie iradiate cu 20-30% mai mult si altele cu vreo 8% mai putin.
http://www.informationhospitaliere.com/actualite-8191-affaire-accident-radiotherapie-epinal.html

Stii ca recomandarile IRSN nu contin decat cum sa aiba grija mai mult. Ioc penalitati cu inchisoare sau financiare: pentru tehnicianul care a reglat prost, pentru medicul care nu a verificat, pentru medicul care nu a constatat ceva dubios desi ancheta a constat efecte secundare importante.

In plus continua cel putin la Marsilia la spitalul universitar si dupa cum am spus nu plateste nimeni cu capul.

http://provence-alpes.france3.fr/info/marseille-un-enfant-de-6-ans-succombe-a-la-timone-62101940.html

Mai am si alte exemple din domenii pe care le-am testat indeaproape. De exemplu un copil nascut viu la mai putin de 500grame nu este salvat. Nu se incearca nici daca parintii semneaza ca vor avea grija de el toata viata, nici daca, nici daca.... asa e regula.

Daca vii la spital cu un copil ex-prematur sub doi ani, bolnav cu febra 40-40.5 fara semne de infectie respiratorie, cu suspiciune de meningita din cauza reactiei la lumina, pozitiei capului, etc., daca la testele de urina, sange, plamani nu reusesc sa localizeze infectia severa a carei prezenta e atestata doar de starea semi-inconstienta a copilului, lipsa de reactie la antifebrile, inclusiv cortizon si numarul de leucocite ... ce ar trebui facut? In mod normal ar trebui recoltate toate testele posibile, nu? Si administrat un antibiotic cu spectru larg mai ales daca acel copil e prematur si are o istorie de incapacitate de localizat infectiile? Corect?

In US un doctor are o libertate de a decide tratamentul mult mai mare. Si-si asuma propria responsabilitate si cariera. Pe cand in Franta exista un numar mai mare de proceduri prefixate care au printre altele ca scop reducerea costurilor per pacient. Asa ca in US am avut antibioticul+ punctia lombara in doua ore de la internare si in Franta la doua zile dupa. Infectia a devenit generalizata si copilul a raspuns abia la doza de adult de antibiotic de ultima generatie+ cortizon doza adult. In plus nu am suferit doar noi . Copilul nu s-a recuperat in acelasi timp in mod evident si eu am stat internata cu copilul in spital si deci angajatorul meu a suferit. A platit cineva pentru asta? Raspunsul este nu. Medicul a respectat procedura spitalului si spitalul pe a ministerului. Crezi ca X-ulescu poate da in judecata ministerul la fel de usor pe cat poate da in judecata un medic? Raspunsul e fireste nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

As putea umple paginile si cu psihiatrii francezi si autismul, scandal ca sa zic in plin desfasurare in care statul musamalizeaza in prezent responsabilitatea medicilor. Pentru cei traind in Franta, medici au ba, nu-i vreo noutate, iar pentru ceilalti ar trebui sa fie ceva atat de incredibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si in Romania s-ar fi facut punctia imediat.
La noi se incearca salvarea nou nascutului indiferent de greutate, daca s-a nascut respirand, se face resuscitare.
Bine, nu se face asta la 18 saptamani, ca nu are sens, dar am vazut bebe de 600 de grame nascut in ianuarie anul trecut. E adevarat ca avea probleme, dar mama a spus ca nu vrea sa renunte.

Nu stiu cum este in America, dar in Canada protocoalele m-au dezamagit.A fost o situatie extrem de urgenta la care nu s-a intervenit decat dupa muulte ore, cand s-a solicitat un consult de specialitate.In conditiile in care era o urgenta care trebuia rezolvata imediat.
Nicaieri nu e un sistem perfect.
In America este o obsesie cu datul in judecata si asigurarile(evident la unii oameni, nu la toata populatia).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Protocoalele sint aceleasi in Us si Ca, medicul are totusi libertatea de a ordona alte investigatii cu riscul de a fii inutile in final si pt asta trebuie sa dea multe lamuriri asigurarii pacientului. Asigurarea poate refuza plata si spitalul ramine cu o investigatie neplatita. Este multa presiune asupra doctorilor in US in reducerea costurilor.
Gmm, dar de ce nu le spui tu alora care mor de invidia salariului unui medic ca traiesc intr-o tara libera si se pot face si ei medici.

Obsesia datului in judecata in US, desi un drept al pacientului, a facut ca medicii sa trebuiasca sa isi ia asigurari de sute de mii, in functie de specialitate evident, ori aceste costuri se rasfring in final tot la ce plateste pacientul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimitete

Protocoalele sint aceleasi in Us si Ca


E putin probabil ca doua tari sa fie ghidate de aceeasi idee! Am mari indoieli si ca-n Quebec e la fel ca-n partea anglofona. Totusi, sunt receptiva la nou. Poti justifica aceasta informatie?


Citat:

Obsesia datului in judecata in US, desi un drept al pacientului, a facut ca medicii sa trebuiasca sa isi ia asigurari de sute de mii, in functie de specialitate evident, ori aceste costuri se rasfring in final tot la ce plateste pacientul.



Aici sunt absolut de acord. Char si asa pentru cei aflati in cazurile limita tot acest cost devine brusc justificat. Greu cu calea de mijloc care ar fi desigur ideala!

Mergi la inceput