Probleme cu cumnata

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

asa...si ce calitate ai tu mai exact si cine te-a investit cu ea sa vii sa cataloghezi raspunsurile si sa ne dai calificative?! sau ar trebui sa scriem aici ceea ce Elena si tu vreti sa auziti.....'nenorocita, nerecunoscatoarea, nu vina sa-ti pupe picioarele?!"....nu e deloc o nenorocita si nici nerecunoscatoare, e un om care-si stie prioritatile si are dotarea necesara in cutia craniana care ii permite sa-si aleaga pe cine are in jur...iar daca fretele Elenei si-a rarit intalnirile cu ea, nu e sotia vinovata, e chiar fratele Elenei si Elena. eu zis ca ne uitam nitel la reactiile noastre ca oameni, care uneori sunt total exagerate si deplasate si ii indeparteaza pe unii si dupa aceea sa cerem 'facturi' cu ce si de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Littlelight

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:

PS. Am fost, la un moment dat, in situatia Elenei, si, va rog sa ma credeti, ca nu e deloc placut. Si nu, nu ne inghesuiam nici eu, nici parintii mei sa-i tocim pragurile ori sa-i inrosim telefoanele ori sa-i dam sfaturi cumnatei.

Halal postare neutra, avand in vedere randurile citate mai sus.
Opiniile emise de tine sunt la fel de subiective si formate de experienta personala, precum au fost celelalte pe care le condamni de subiectivism.Apoi, nu stiam ca a vorbi din proprie experienta e de condamnat, mai ales pe un forum public.Insasi postarile Elenei au fost unilaterale, nu mi s-a parut ca ar fi judecat situatia prea obiectiv...

Sunt curioasa cum ai iesit din situatia de care spui.

Apropo, cum ar fi trebuit sa judece Elena situatia, in opinia ta?

Din punctul meu de vedere, asa subiectiv si marcat de experiente anterioare negative( ca, deh! shit happens si viata-i dura, nu e o prajitura cu frisca pentru nime'), cred ca Elena si situatia ar trebui sa fie cel mult tangente, ideal ar fi paralele, dar Elena nu vrea. Ea vrea sinusoidala regulata, vieti separate, dar care se intalnesc in puncte comune la frecvente cunoscute, zile de nasteri, sindrofii, cadouri si sarbatori, iesiri la restaurant, totul in numele familiei largite ( idee despre care am mai spus ca imi repugna, da!?), in mijlocul careia troneaza cel mai des Sfanta Mama Soacra, flancata de ucenicii cumnati, cumnate, dupa caz, care isi cer drepturile la venerare continua din partea musculitei profane care le-a picat in plasa lipicioasa a familiei, prin nesabuita casatorie cu una bucata progenitura, legata vesnic cu un mare si gros (desi sec, suta-n suta!) cordon ombilical de marea figura centrala a familiei, SOACRA.

Cumnatica-victima stie bine cum sa scape: prin evitare. Bravo ei, atitudine sanatoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Din punctul meu de vedere, asa subiectiv si marcat de experiente anterioare negative( ca, deh! shit happens si viata-i dura, nu e o prajitura cu frisca pentru nime'), cred ca Elena si situatia ar trebui sa fie cel mult tangente, ideal ar fi paralele, dar Elena nu vrea. Ea vrea sinusoidala regulata, vieti separate, dar care se intalnesc in puncte comune la frecvente cunoscute, zile de nasteri, sindrofii, cadouri si sarbatori, iesiri la restaurant, totul in numele familiei largite ( idee despre care am mai spus ca imi repugna, da!?), in mijlocul careia troneaza cel mai des Sfanta Mama Soacra, flancata de ucenicii cumnati, cumnate, dupa caz, care isi cer drepturile la venerare continua din partea musculitei profane care le-a picat in plasa lipicioasa a familiei, prin nesabuita casatorie cu una bucata progenitura, legata vesnic cu un mare si gros (desi sec, suta-n suta!) cordon ombilical de marea figura centrala a familiei, SOACRA.

Cumnatica-victima stie bine cum sa scape: prin evitare. Bravo ei, atitudine sanatoasa!

Deci chiar aveam nevoie de asa ceva

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

Nepotul meu ;

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Am citit raspunsurile date la acest subiect si am gasit unul singur care merita, intr-adevar luat in considerare - cel al Corinei (restul au fost fie neutre, de dragul discutiei , fie inversunate, privite prin prisma propriei experiente nefericite) - parerea mea.

Ma pregateam sa-ti raspund, dar au facut-o altii.
Asa ca nu doresc decat sa-ti reamintesc ca e un forum, nu un grup de sprijin. Adica oamenii pot avea si alte idei decat cele pe care vrei sa le auzi. Poate un fan-club ai celor suparati de cumnati ar fi mai potrivit?
De exemplu, pentru mine interventiile tale la subiectul asta sunt de dragul discutiei, dar mai sunt si inversunate si privite din experienta proprie. Conform parerii tale...ce cauta, atunci, aici?
Elena n-a gasit aici empatia de care avea nevoie, asa ca a plecat. Treaba ei! Ceva tot a invatat: ori lasa naiba forumurile, ori se gandeste de doua ori cand vine vorba de cumnata.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

JuliaSM - ma gandeam eu ca e frumos afara(e soare din plin) dar m-ai binedispus cu comentariul tau. Realmente!

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu sunt sigura ca toata lumea a raspuns influentata de propriile-i experiente.Si se vede ca a majoritatii nu au fost experiente placute.
Insa daca incerci sa fii neutru,sa judeci(asa cu putinele la date si la prima vedere) nelasandu-te influentat de cit de draga ti-e tie soacra ,cumnata sau cumnatul,cred ca trebuie sa recunoastem ca nu este placut sa fii intr-o asa situatie.

Sa presupunem ca Elena si mama ei sunt pt. o clipa (tu si mama ta,da,cea care citesti acest mesaj) si fara sa fi facut nimic rau,nimic gresit,fara sa fi jignit ,fara sa fi avut vreun conflict...cumnata refuza sa aiba vreo relatie cu voi.Cum v-ati simti?
Nu pomenesc de cadouri sau atentii,ci doar asa ca socializare. Sa intelegeti ca ccc cumnata va evita cu buna stiinta si cu intentie.
Nu v-ar durea?Nu v-ati intreba ce o determina sa se poarte asa?Nu ati vrea sa aflati?Nu v-ati intreba fratele?(care uite,si fara sa intentionati l-ati putea pune intre ciocan si nicovala)

Sincer ,pe mine da.M-ar deranja enorm ca in familie ne-a intrat un om fara maniere si fara respect.M-ar deranja ca un om caruia nu i-am facut absolut nimic sa ma evite,sa limiteze ocaziile cu care familia se reunea si petrecea clipe frumoase impreuna.Chiar daca e cumnata,nu a dat-o nimeni afara si e binevenita sa se alature familiei cind ii face placere.Nu?Nu asa-i normal?
Si m-ar deranja pt. ca datorita comportamentului ei,fratele meu si sotul ei,ar avea de suferit.Pt. ca ea decide asa ca familia sotului nu-i de nasul ei.
Dar omul ala a fost copilul mamei lui.Mama lui l-a hranit ,l-a spalat,l-a facut om.Cu sora /fratii lui a impartit o bucata de paine ,un pat ,o carte.Vi se pare normal ca un strain pe care l-a cunoscut pe strada acum 2 luni(de ex.) sa puna stapanire total pe el si sa-l manevreze dupa bunul plac?

Si are romanul o vorba,sangele apa nu se face.Oricit ar incerca o sotie...ea nu este ruda sotului.Ea nu are nicio legatura de sange cu el.Sunt doi straini ,legati de dragoste si cu un act.Daca dragostea dispare,daca si actul dispare...Ce mai ramane?
Cine poate divorta de mama lui?De fratii lui?

Eu am impresia ca e o batalie apriga intre nurori si soacre,cumnate,cumnati.
Eu am citit mesajul asta cu ochii cuiva care apreciaza legaturile dintre oameni si mai ales dintre familii.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamm spune:

Am citit tot ce s-a scris pana acum la acest subiect si parerea mea coincide cu cea a JulieiSM. Nici eu nu sunt incantata de ideea de familie largita, mai ales daca se pune problema la modul "merg sa nu se supere cumnata/soacra/varul...". Respectul nu se masoara in "de cate ori pe saptamana/luna/an ne vedem".
Din punctul meu de vedere, S_Elena ar trebui sa respecte dorinta cumnatei de a pastra distanta, dorinta care a fost lansata foarte delicat. Pe de alta parte, avand in vedere ca a facut referire la "cadou" de 4 ori in cele 7 randuri pe care le-a scris, presupun ca darurile facute cumnatei nu au fost chiar din toata inima...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

tu esti sigura hannen dar uite ca te inseli, cel putin asupra mea.....eu am o relatie minunata cu a mea cumnata, care curand va fi ex cumnata, in primul rand ne leaga relatie de prietenie mai mult, cu toate ca am vazut-o de max 10 ori in viata mea.....si daca ar refuza sa mai aiba de-aface cu mine eu as intelege-o si as respecta dorinta. respectul se castiga, nu se cerseste plus ca nu stii exact ce a dus la aceasta situatie, si da, tu poate judeci din proprie experienta, eu nu judec, eu las libertatea oamenilor de a alege, o alienta in familie nu inseamna legatura pe viata si nici obligatorie, nu e "daca voi nu ma vreti, eu va vreau'.....cam asa inversunarea Elenei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Hannen, din postarea ta reiese un pur matriarhat si nimic altceva. Adica nu conteaza cu cine fac copiii, nici daca raman casatorita cu banca de spermatozoizi, pentru ca prioritate o au cordonul ombilical si micile clone, mai mult sau mai putin perfecte, pe care le cresc eu in mine si pe care n-o sa le las niciodata sa se gaseasca pe sine, pentru ca MAMA e dumnezeul lor pana la moarte. A lor, nu a mea, ca eu e musai sa fiu onorata si post mortem!

Serios acum, o familie tanara are tot atatea sanse SI DREPTURI sa reuseasca in casnicie ca una deja matura si ramificata.Si soacra-mea a fost nora la randul ei, iar modul in care s-a raportat la randul ei la soacra-sa nu ma priveste pe mine. Totul tine de context, de personalitatea fiecaruia, de educatie, de nationalitate ( cu toate particularitatile ei!), si de multi,multi alti factori. Independent de toti acesti factori, bagati intr-o oala mare pe care scrie IGNORE, familia tanara(sot + sotie si-atat) este o insistutie sociala careia trebuie sa i se ofere minimul de credibilitate pentru unitate si fericire in cuplu.

Nu stiu acum cum va evolua familia mea de acum, insa gandul meu cand m-am maritat n-a fost acela ca daca nu-mi iese pasienta cu fraierul asta, care nu e sange din sangele meu si-asa, ma pot intoarce intotdeauna la mama. Mi-am pus la bataie toata energia, capacitatile fizice, intelectuale si ... femeiesti ca sa reusim, jucand totul pe-o carte.

Mama nu mi-a spus ca, daca imi va merge naspa, pot sa ma intorc oricand acasa ( desi stiu ca e acolo si ca m-ar ajuta, daca dau cu capul intr-o buna zi...vorba vine, buna...), ci m-a sfatuit sa fac bine si frumos sa fiu fericita si sa intemeiem o familie, separat de mama,tata, soacra si alti suporteri de pe margine.
In teren suntem doar doi ( plus pruncii, aproape 6...) care ne facem jocul si nu avem nevoie de arbitrul-soacra sau cumnata, care sa ne ofere punctaje sau credite. Daca pierdem, amandoi pierdem, daca vom castiga, amandoi castigam. Nu vrem sa facem pe altii partasi la pierderea noastra, de-o fi- desi e reconfortant sa ai pe cine arunca vina, nu?...

Spuneam de nationalitate, familia sotului meu e de origine ucraineana, in plus mai sunt si oameni de munte, din comunitate inchisa, aproape exclusivista, iar aparitia unei nurori care nu e nici de la munte, nici din sat, nici nu stie ucraineana a cam intors pe dos multe prejudecati, pe care le-am resimtit pe pielea mea din plin. Nu stiu ce compromisuri as fi putut face, ca sa le fiu pe plac ( ucraineana o invat din mers), altfel nu pot repara situatia.

Cum ziceam, faptul ca sunt ei ALTFEL decat mine nu ma indeamna sa le stric mariajul soacrei cu al socrului, desi din punctul meu de vedere nu se potrivesc de nicio culoare, chiar dupa 40 ani de casnicie... Live and let live, asa cum poate fiecare sa traiasca, nu cum credem noi ca TREBUIE sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen
Sa presupunem ca Elena si mama ei sunt pt. o clipa (tu si mama ta,da,cea care citesti acest mesaj) si fara sa fi facut nimic rau,nimic gresit,fara sa fi jignit ,fara sa fi avut vreun conflict...cumnata refuza sa aiba vreo relatie cu voi.Cum v-ati simti?
Nu pomenesc de cadouri sau atentii,ci doar asa ca socializare. Sa intelegeti ca ccc cumnata va evita cu buna stiinta si cu intentie.
Nu v-ar durea?Nu v-ati intreba ce o determina sa se poarte asa?Nu ati vrea sa aflati?Nu v-ati intreba fratele?(care uite,si fara sa intentionati l-ati putea pune intre ciocan si nicovala)

Eu personal nu cred ca, din senin, o cumnata care este bine tratata de familia sotului, nu vrea sa aibe legaturi cu aceasta familie. Asa, fara motiv, e foarte greu de crezut ca nora/cumnata limiteaza contactele cu familiei sotului.

Citat:
M-ar deranja enorm ca in familie ne-a intrat un om fara maniere si fara respect. M-ar deranja ca un om caruia nu i-am facut absolut nimic sa ma evite,sa limiteze ocaziile cu care familia se reunea si petrecea clipe frumoase impreuna.Chiar daca e cumnata,nu a dat-o nimeni afara si e binevenita sa se alature familiei cind ii face placere.Nu?Nu asa-i normal?

Ceea ce am pus in bolded, m-a socat. Vorbesti despre aceasta cumnata ca despre o intrusa si nu cred ca e corect. Este femeia pe care baiatul mamei/fratele cumnatei nemultumite, a ales-o ca sa isi petreaca viata impreuna. Este alegerea lui personala, care trebuie respectata.
Asa cum am spus mai sus, nu cred ca aceasta "nou venita" in familie nu doreste familia sotului in preajma, asa, fara motiv; ceva, cu siguranta s-a intamplat.

Citat:
Si m-ar deranja pt. ca datorita comportamentului ei,fratele meu si sotul ei,ar avea de suferit.Pt. ca ea decide asa ca familia sotului nu-i de nasul ei.

Cred ca ipoteticul tau frate poate sa isi poarte singur de grija si nu cred ca are de suferit. Dupa parerea mea, un barbat destept este capabil sa nu amestece lucrurile acolo unde nu e cazul si stie sa impace si capra si varza.

Citat:
Dar omul ala a fost copilul mamei lui.Mama lui l-a hranit ,l-a spalat,l-a facut om.Cu sora /fratii lui a impartit o bucata de paine ,un pat ,o carte.Vi se pare normal ca un strain pe care l-a cunoscut pe strada acum 2 luni(de ex.) sa puna stapanire total pe el si sa-l manevreze dupa bunul plac?
Si are romanul o vorba,sangele apa nu se face.Oricit ar incerca o sotie...ea nu este ruda sotului.Ea nu are nicio legatura de sange cu el.Sunt doi straini ,legati de dragoste si cu un act.Daca dragostea dispare,daca si actul dispare...Ce mai ramane?
Cine poate divorta de mama lui?De fratii lui?

Aceasta ultima parte, mi se pare...revoltatoare.
In afara de faptul ca zici ca a cules-o de pe strada, vorbesti de manipulare din partea ei...Wow, ce mentalitate!

Hannen, eu cred ça atunci cand facem un copil, nu il facem pt noi, ca parinti, sa stea toata viata in preajma noastra sau sa ne fie vesnic recunoscatori ca l-am crescut. Un copil il facem ca sa ii dam aripi sa zboare, sa isi faca un cuib al lui, sa devina un om fericit si independent.
Cata vreme copilul pastreaza o relatie buna cu parintii lui, cata vreme ii respecta si ii ingrijeste in masura in care poate, conteaza asa mult daca partenera/partenerul de viata al acestuia este sau nu in aceasta familie extinsa? Eu zic ca nu.
Bineinteles, ideal este sa fie si ea activa in aceasta familie extinsa, dar sunt destule cazuri cand nu se poate...
In momentul in care te casatoresti, este normal ca familia din care provii sa treaca pe locul doi, iar familia nou intemeiata sa devina prioritara. Asa scrie si in Biblie, dupa cum zicea o fata aici.

Mergi la inceput