Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 34

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Merci mult, Tala, parca asa am perceput si eu din jur, ca s-a mai relaxat lumea mai mult pe la 3 ani.
Am inteles si cu refluxul, eu am luat o perna de-aia anti-reflux cu proptele, sa vedem ca o folosi in caz de ceva. Proptelele culiseaza pe o bucata de material, sper sa fie anti-rostogolire. Cre' ca o sa ma incordez rau in caz de reflux de-asta gastro-esofagian, cu vomitatul in jet, etc. Si de atatea ori pe zi. Adica asa regurgitari am mai vazut, de alea nu mi-e teama, dar refluxul cu varsatul in jet...

Am si eu o dilema, am citit ca in spital in zilele cu colostru, bebe ar trebui pus la san la 2 ore chiar daca nu cere. Dar citeam ca in prima zi doarme mult, ce fac, o tot trezesc din somn la 2 ore sa o pun la san toate zilele de stat in spital? Ca am inteles ca trebuie stimulata de 10-12 ori pe zi in felul asta lactatia in zilele cu colostru, ca sa vina laptele. Si cum stiu atunci ca trage ceva? Dupa scutec?
Zic de trezit pentru ca am inteles si ca ar trebui oferit sanul inainte sa inceapa sa planga de foame.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Asa am citit si eu din link-ul pus de tine de la LLL si mi se pare logic. Oricum daca bb doarme mult poate sa fie si semn de icter (am o vecina care a iesit ok cu bb din spital, dar la 2 sapt a plecat la spital pt ca dormea ff mult si i-a iesit bilirubina f mare. Insa am o prietena care a nascut in California si bb a dormit de la inceput cate 5-6 si chiar 7 ore neintrerupt, iar moasa a zis sa-l lase in pace.
Ronina ma bucur mult pt tine, pt toate mamicile din odiseea noastra, dar mai ales pt cele care ati fost mai incercate de emotii.
Nelli si eu am doi muciosi in casa, dar ne-am obisnuit deja, eu am racit de 4 ori in sarcina asta (nu prea racesc de felul meu, s-a vazut resistenta scazut a sist imunitar in sarcina) si bag vitC (si ciocolata )
Sunt sigura ca si Chito si celelalte fete sunt bine, poate doar mai ocupate decat noi in we . Oricum, le asteptam la apel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

dara,am vazut ceva de genul ca tre sa dai cu crema sau uleiuri ceva mai rar dar nu stiu ce sa zic, dak se opareste?de unde stiu ca a facut pp, o conttrolez mereu ma gandesc euTala vitamina c,inca nu, am problema si cu citricele de la care am arsuri, sper sa treaca insa si sa nu ma pricopsesc cu racealaciocolata am bagat si eu putina mai devreme k aveam pofta de ceva dulce si ciocolata ne-a atras mai mult
vape toate

31+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!

Mergi la inceput

Tala, da, ziceau de pus bebe la san de 10-12 ori pe zi in spital sau de muls cu pompa daca nu...si am ramas cu dileme, am inteles ca trebuie sa existe 10-12 stimulari de san pe zi in primele zile in spital, fie cu bebe, fie cu pompa, o fi bine una cu bebe, una cu pompa, daca bebe doarme? Citeam in alte parti ca dupa primele ore dupa nastere, in primele 24 de ore, e normal ca bebe sa doarma cam intruna, acu' eu zapacesc bebica intruna ca sa vina laptele? Sau daca ea nu se trezeste, ma stradui cu pompa la 2 ore?
Uf, aici m-am zapacit cu primele zile astea in spital. Ca dupa aia ma gandesc ca-si cere bebe drepturile in principiu.

In celelalte carti scrie ca bebele mic nu trebuie lasat mai mult de 3 ore nemancat la inceput, chiar daca doarme si chiar daca noi ne-am dori sa dormim legat 8 ore. Adica eventual doar noaptea vreo 4 ore maxim lasat sa doarma si daca nu, trezit. Adica chiar si dupa spital.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna fetelor. Cum ati petrecut acest sfarsit de saptamana? Eu cu treburi si lucru. Ieri am fost la un spectacol si la discoteca, atat Edi cat si Robert dansau tot timpul, a fost distractiv dar si obositor.
Fetelor a-ti vazut legea, cum ca cine naste dupa 1 martie trebuie sa lase o luna din concediu taticului, si acesta o sa stea cu copilul acasa. Mi se pare nasol si nu chiar asa de bine. Daca nu sta taticul acasa cu copilul cica pierdem noi din concediu acea luna oricum. Ce spuneti de aceasta lege?

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 29+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Monna, Tala: multu
Nelli: din ce am inteles eu la fundulet se da cu crema la fiecare schimb de scutec. Recomandarea sa nu folosesti prea des ulei/crema in primele luni e pentru restul corpului, dar la fundulet nu-l poti lasa asa pana se opareste.
Dara: din link-urile alea de la LLL care le-ai postat eu am retinut ca daca e de trezit bebe pt alaptat e bine de urmarit cand e intre fazele de somn (daca misca, geme in somn etc atunci e momentul sa intervii in caz ca a trecut mult timp de la ultimul alaptat) si ca in timpul zilei, la inceput, e ok sa-l trezesti ca sa stimulezi lactatia.
Titi: da, am vazut legea dar sunt f. multe lucruri neclare inca. Nu am priceput cand ar trebui sa ia tatal luna respectiva. Si e aiurea ca trebuie sa cam intrerupi alaptatul cand te intorci la servici. In plus, pe unde am citit era vorba de concediul de 1 an al mamei, nu zicea ce se intampla daca optezi pt 2 ani.

36+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

buna seara!
sunt mai bine.. in sensul ca spatele tot ma doare, abia ma misc.. insa nu ma mai doare burta. avem niste contractii usor dureroase la aprox 20min distanta, dar daca schimbam pozitia.. treceau. m-am cam speriat. nu-s setata sa nasc.. inca
dara, din ce stiu.. nu e prea bine sa trezeste bebelusul. nu ar fi bine pentru sistemul lui nervos. acum.. parerile sunt impartite. altii spun ca daca il lasi sa doarma mult ziua.. sta treaz noaptea. cum o dai.. nu e bine.
legat de lege, eu am inteles ca luna aia o poate lua tatal la 1 an si 11 luni de ex.. astfel incat mama cand se intoarce la munca... e bun intoarsa si aia e. nu la jumatatea perioadei de ex. sau.. se renunta la luna aia si pierzi indemnizatia. inca e la stadiu de discutie. mai vedem.

AMR < 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Happy, recunosc ca eu nu prea am problema cu noaptea, dar zic pentru mine doar. Ma refer la inceput, ca na, cand o merge la gradinita, e bine sa fie invatat sa doarma noaptea, ca sa poata merge ziua la gradinita, nu dupa alt bioritm. Adica nu am problema ca nu ma lasa sa dorm noaptea, ma gandesc cum e mai bine pentru bebe. Asta cu trezit la maxim vreo 3 ore ziua sa pape si parca maxim 4 noaptea e in multe carti, ca asa trebuie sa manance la inceput. Nu ma refer la alaptare la ora fixa, ci ca sa nu fie lasat nemancat, chiar daca doarme.

Eu m-am educat sa adorm la loc chiar si daca ma trezesc, si reusesc de cele mai multe ori, imi spun ca am nevoie de mine a doua zi si in zilele urmatoare si nu-mi permit insomnii.
Uneori, acum niste ani, am facut exercitii de golire a mintii si m-or fi ajutat si alea.

Dar aveam probleme doar cum se face stimularea aia la 2 ore ca sa vina lactatia. Cum scria acolo ca trebuie pus bebe la san de 10-12 ori pe zi. Stiu ca nu o sa fie o tragedie daca va manca bebe lp, insa vreau sa stiu ca am facut tot ce tine de mine si n-am umblat cu jumatati de masura, adica nu vreau sa stiu despre mine c-am incercat asa nitel, dar nu prea din greu.

Nu am auzit asta cu sistemul nervos al lui bebe daca e trezit din somn, stii cumva unde sa citesc? Ca na, nu vreau sa fac vreun pocinog ca sa alaptez.

Ma gandesc ca e cum zice Ronina si n-am fost eu atenta cand am citit, sa-l trezesti cand e somnul mai superficial.

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link cu purtarea bebelusilor, de la bulgarasi: http://kiddyshop.ro/bebelusipurtati/Purtareabebelusului.pdf

Eu tot mi-am trecut un SSC Manduca pe wishlist, poate, poate mi-l ia careva. Pana atunci planuiesc un wrap elastic. Am vazut ca alea de 90 s-au facut 100 :(.

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

eu www.reclama ilegala - avertizare.ro/articole/sanatate/copiii-nou-nascuti-si-somnul/5178/" target="_blank">aici am gasit lucruri interesante legate de somn

EDIT: cum pun un link fara sa fie considerata reclama?

AMR < 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput