Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 34

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, te cred, si eu simt la fel, chiar si cu cele 32 de maine (mai ales ca asa m-am nascut eu si cica am respirat singura), d-apai 36. Dar eu cred ca 36 e super, insa stiu ce zici cu 37, ca si eu ma gandeam sa semnez cu Sanador la 36, dar sa trec totusi de 37 :P

Si chiar sper s-ajung la 38 si atunci sa opresc si comenzile la traduceri, ca mai am un stres si cu astea, sa nu ma apuce cu 3-4 in asteptare, cam cum sunt si acum.

Oricum, ai vazut, cate una trece repede :)

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Bre, da' Chito si Lelu ma sperie ca nu dau semne :(

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Happy sa ne spui cum esti. Acum pe ultima suta cred ca orice pare putin mai dubios ne duce cu gandul departe, dar sa speram ca bebicii stau cumintei si asteapta ghioceii
Am observat ca odata cu sarcina am intrat intr-un un nou mod de a-mi trai viata: cel prin care astept mereu sa treaca ceva: cele 39-40 de saptamani, perioada acomodarii, perioada colicilor (sau pericolului de colici), a dintisorilor, sa meraga, sa vorbeasca...etc. Si asa trece viata. Acum mi-am propus sa scot esenta din fiecare moment si sa incerc sa ma si bucur de ele (recunosc ca n-am stiut sa fac asta mereu)
Dupa masa am niste musafiri si am facut briose din reteta de negrese. Mi-au iesit tare bune si ma intreb daca o sa mai am cu ce sa-i servesc (sunt si cu 2 copii mici pt ca altfel nu mi-as face probleme )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

slabuta activiattea duminica...

chito si lelu nu au ceva date in lista, sa le dam un sms ?

meg,dematei(9.02.2007) si cu 36+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

Buna fetelorpff ce activitate intensa aveti, cum nu intru cateva zile cum am o gramada de citit din c am reusit sa citesc am inteles ca sunteti bn ceea ce ma bucuraeu sunt asa si asa nu stiu exact eu tind sa cred k suntem bn, am avut vreo doua zile mai grele, cu dureri de burta si spate cv bufeuri de nu suportam nik pe mine, intr-o noapte m-am speriat asa de tare ca o data la zece- douazeci de minute ma lua niste dureri de burta ... fara contractii dar tot ma speriau, in rst cu somnul nu prea ma impac,atat ma fatai pina adorm, dimineata mai recuperez cind pot,observ ca azi sunt putin km mucioasa si stranut sper sa nu ma ia nik k asta mai ne lipseste,bulinuta nu cred k s-a intors, simt sub coaste cum sta acum vreau nu vreau trebuie sa stau dreapta k altfel nu prea am cumcind se intinde o ia burtica in toate directiile presupun k a mai crescut si nu prea mai are loc,in rest mergem maine la control sa vedem cum mai suntemmultumesc ink o data pt materiale despre nastere ,alaptare si ingrijirea lui bebe, citisem despre aceste lucruri dar ajuta mai mult sa vezi exact cum se facemi-a placut rau o faza din filmul despre nastere si anume, o tipa care era de ceva timp in travaliu si la un momendat spune k ea vrea sa mearga acasa ca naste si maine copilulam ras si ink mai rad de chestia asta
despre ingrijirea fetitelor si eu cred k se curata mai bine cu jetul de apa, mai ales dupa treaba mare,eu ink nu sunt lamurita cu faza dak sa-i dau cu cv crema sau ulei la fundulet de fiecare data cand o schimb sau nupudra nu cred k am sa folosesc, ma gandesc sa nu o usuce prea tare , voi ce ziceti, mamicile cu bebelusi care sunt mai experimentate? ieri am spalat prima serie de hainute pt bulina, asa sunt de mici si frumoase

31+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

pff cat am scris, poate are cineva rabdare sa citeasca
toate mamicile si burticile

31+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!

Mergi la inceput

La Chito avem doar mess si mail, am dat din ambele. La Lelu cred ca nu avem nimic :(

Nelli, eu am inteles (si ma gandesc ca e logic) ca treaba cu pampersul nu e chiar de la natura asa, adica un bebe de pe vremea pesterii poate nu statea asa mult in contact cu pipi, sau nu contact apropiat si atunci am inteles ca la schimbat de pampers s-ar da cu crema de protectie din cauza asta, ca sa protejezi pielea sensibila de contactul cu pipi, kk. Acu' poate ne zic fetele cu experienta mai multe.

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Tala, dar la David cum a fost, cam cand ai iesit de pe modul de asteptare? Ca si eu ma simt in modul ala.

Azi am aflat ca eu vomitam in jet, sper sa nu ma mosteneasca bebica. Tala, ne zici si despre asta, te rog? Si fetele cu experienta in reflux gastro-esofagian? Cica tot asa, trebuia sa ma manevreze mama cu infinita incetineala si atentie, ca imediat trageam un jet.

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dara cred ca la David m-am mai linistit dupa 3 ani (asa auzisem si asa s-a probat: perioada dintre 1 si 3 ani e cea mai grea).

Cu refluxul m-am uitat in carnetelul lui (unul in care am trecut tot ce s-a intamplat dpdv medical in ceea ce-l priveste - simptome, tratament) si s-a declansat la o luna. M-am speriat groaznic pt ca a varsat si pe nasuc (s-a speriat si el, evident). Aveam o pediatra careia ii era f comod sa ma trimita la urgente - acolo i-au facut radiografie (sa vada daca nu are stenoza - in cazul asta era nevoie de operatie la stomac). Mai tarziu am aflat ca era suficienta si o ecografie pt a constata lucrul asta . Nu a fost nevoie de tratament pt ca nu varsa mai mult de 1-3 ori pe zi, dar cand varsa facea o balta de 1m diametru.
Ca si remedii am ridicat salteaua la 45 de grade (se rostogolea ca o sarmaluta pana dimineata), il tineam sa scoata aerul si cate 45 de minute. In timp ce sugea nu ma miscam absolut deloc (din cauza asta m-am tot gandit acum cum sa fac sa-mi fie si mie comod alaptatul pt ca atunci amorteam ingrozitor) - la cea mai mica tresarire a mea putea sa verse. Isi facuse un fel de program si intre 12 si 17 vomita, stiam deja la ce sa ma astept si doar il tineam astfel incat sa vomite unde trebuie (adica nu pe pat) si sa-i fie si lui mai usor. O singura data mi-a varsat in somn - m-am speriat ingrozitor pt ca nici tati nu era acasa in noaptea aia si s-a innecat puiul, eu eram plina de voma, cosmar...
A trecut cand am inceput diversificarea. Cu toate astea a luat ff bine in greutate doar cu laptele meu. Sunt insa cazuri mai grave cand se impune si tratament.

O problema destul de intalnita la bebelusi si pe care am avut-o si cu David a fost sange in kk. Tot la urgente ne-a trimis pediatra, acolo ne-au tratat de dezinterie (ca si cum eu innotam in fecale acasa si nu ma spalam - asta era atitudinea drei care ne-a internat). Am plecat pe semnatura, am fost la alti medici care au infirmat primul diagnostic (dar copilul deja fusese chinuit cu branula si antibitoce dureroase) - avea fisura anala. Din ce am inteles si retinut era constipat (desi era exclusiv alaptat la san). Poate ca imi seamana si mie pt ca cele mai frecvente amintiri ale mele din copilarie sunt legate de olita insotita de lacrimi. L-am uns alternativ cu Cicaderma, Reviken si Ultraproct si ii mai dadeam si cu ulei de catina si crema de muguri de brad.

M-am intins cam mult, dar deja am citit la bulgarasi parca de firisoare de sange in kk si tot felul de explicatii ciudate (din punctul meu de vedere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna,

Happy cum mai esti? Eu am intrebat-o pe moasa joi cand am fost cam la ce ar trebui sa ma astept cand incep contractiile si e de sunat la ei si mi-a zis ca o sa simt cu siguranta cand e de sunat si ca o sa inceapa cu dureri de spate si de burta, o sa fie din ce in ce mai greu de suportat si nu trec durerile orice ai face. Cica asta e semn de travaliu...
Dia_tm sanatate sotului si Adrianei
Ronina felicitari pt cele 36 de saptam!

Pup fetele

Monica, fericita 35+ cu Cezar-Andrei

AMR: 5 saptamani

Mergi la inceput