Scrisoare catre poporul roman.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
www.romleas.ro/scrisoare" target="_blank">Acest mesaj este pentru romani! Buna dimineata!
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
BESTUTZA spune:
Multumim, Marius
O parte intelege si ii pasa,o parte nu stie si o alta parte este educata sa nu stie...
michelle-usa spune:
multumesc, Marius.
chiar si de departe e foarte trist sa privesti aceasta denigrare a tarii, a poporului roman si a limbii.
michelle
magdalena67 spune:
, pentru Marius.
Din pacate nu este negativism, este purul adevar al zilelor pe care le traim.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Nati/Nati.jpg)
Nati spune:
Nu ar fi o idee rea sa se studieze imnul Romaniei in scoli, sa se disece fiecare cuvant si ce reprezinta pentru fiecare elev in parte.
Asa cum se folosesc americanii ori japonezii de sistemul de invatamant sa indoctrineze copii in scoli cat de mandri sunt de tara lor, asa si noi ar trebui sa facem.
E tara noastra si merita sa luptam pentru ea, sa devina ceea ce a fost odata in ochii lumii. si in inima romanilor.
Educatia si dorinta de schimbare incepe cu fiecare individ in parte.
AB_AC spune:
Cred ca esti optimist cu tacutul. Cand am plecat eu de acasa nu tacea prea multa lume ... unii plecau pentru ca gaseau situatia insuportabila, cativa taceau, dar cei mai multi analizau situatia ca sa vada cum profita din ea. Interesul general era ca sa zic asa pentru prosti!
alexia_21 spune:
din contra. eu nu am vazut ca tace poporul roman. am vazut ca vorbeste
mult, prea mult chiar , din pacate despre cai verzi pe pereti.
poate ar trebui sa gandim si un pic inainte de a vorbi atat de mult.
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexia_21 din contra. eu nu am vazut ca tace poporul roman. am vazut ca vorbeste mult, prea mult chiar , din pacate despre cai verzi pe pereti. poate ar trebui sa gandim si un pic inainte de a vorbi atat de mult. |
Ca sa analizam si sa facem proiecte trebuie sa fim anglo-saxoni.
Noi romanii suntem latini, exuberanti.
![](icon_smile_big.gif)
Pana si scrisoarea ne caracterizeaza. Cuvinte mari, multa mandrie si "impaunarea" cu un trecut pentru care nu avem nici un merit.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adrianaa/Adrianaa.jpg)
Adrianaa spune:
TINERII ROMANI AU CUVANTUL:
Mesaje pentru Romania si liderii romani venite de la copii de 11-14 ani, de la Scoala "Anastasia Popescu":
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/404879_240093269411991_325404450_n.jpg
„Germanii spun despre noi: In România din zece oameni, sapte sunt destepti, dar acestia nu se asculta intre ei astfel ajungând sa depinda de cei mai prosti. La noi, nemtii, este invers. Numai trei din zece sunt destepti, dar se asculta intre ei, astfel ascultându-i si ceilalti sapte. Salvarea sta in propiile mâini. Investiti in scoala si in viitorul României!” - Max Coman, 12 ani.
„Impreuna putem reusi sa aducem România intr-o stare mai buna, iar in copiii nostri sa se nasca acea iubire de tara, datorita careia atâtia oameni de valoare si-au dat viata. Hai române, ridica-te si improspateaza-ti tara!” - Smaranda Turlita, 13 ani
— in Bucuresti.
„Pentru a reusi sa facem ceva care sa schimbe România, va trebui sa stim ce vrem sa facem si cum sa ne apucam de treaba. Ar fi bine sa ne schimbam noi, apoi poate vom reusi sa ajutam tara.” - Teodora Barcea, 13 ani
— in Bucuresti.
„Multa lume vrea sa schimbe România, dar putini stiu ca pentru a-ti schimba tara, orasul, cartierul sau chiar familia, trebuie mai intâi sa te schimbi pe tine insuti!” - Oana Mârzan, 14 ani.— in Bucuresti.
„De ce trebuie sa asteptam totul de la altii? De ce nu putem face noi? Pentru ca nu suntem mândri de tara noastra. Noi trebuie sa fim o echipa. Nu doar sa dam din gura ca o sa facem.” - Mihai Tudor, 11 ani.— in Bucuresti.
„Cred ca ar trebui sa ne gândim mai bine la ce putem noi oferi, nu la ce putem primi. Nu suntem singuri, ci un intreg. Nu trebuie sa asteptam „neputinciosi” ajutorul altora, ci sa incercam singuri sa ne rezolvam problemele. Nu trebuie sa ne pierdem interesul , ci trebuie sa ne pese!” - Andrei Nicolescu, 11 ani.— in Bucuresti.
„Scoala este cel mai important lucru in cultura oamenilor. Daca aceasta comoara nepretuita n-ar exista, nimeni nu ar reusi in viata. De aceea, trebuie sa invatam sa o pretuim si sa o sprijinim.” - Andreea Calin, 12 ani.— in Bucuresti.
„Am 13 ani. Nu pot sa vorbesc despre politica pentru ca nu am nici cea mai vaga idee. Dar pot sa vorbesc despre oamenii care ne schimba tara. Nu suntem o tara unita. Suntem „buni” prieteni doar când vine vorba de lucruri bune, cum s-a intâmplat ceva, dam vina pe altii. Ceea ce trebuie sa schimbam nu este tara, ci oamenii. Multi vor sa plece, mai bine ramânem fericiti aici!” - Antonia Roates, 13 ani.— in Bucuresti.