Scrisoare catre poporul roman.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Pana si scrisoarea ne caracterizeaza. Cuvinte mari, multa mandrie si "impaunarea" cu un trecut pentru care nu avem nici un merit.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Nu avem nici un merit,e adevarat,dar ceea ce e in urma nu e atat de mizer incat trebuie ascuns sub pres...Si prezentul este la fel ,cu o PARTE de romani cu totul si cu totul deosebiti:instruiti,dedicati,capabili,educati,patrioti (stiu, e desuet)care direct sau indirect sunt trimisi in... zari albastre pentru ca deocamdata "elita" o formeaza arogantii,suficientii,zeflemistii,semidoctii.

,pentru un semn,un zambet,un gand, o fituica,o scrisoare, un ghiont de "buna dimineata" in oceanul de ce zilnic, subliminal, transmite: "noapte buna,popor roman!"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
Pana si scrisoarea ne caracterizeaza. Cuvinte mari, multa mandrie si "impaunarea" cu un trecut pentru care nu avem nici un merit.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Draga Deceneus,

din punctul meu de vedere o natie nu se naste si nu moare de la un punct. Este o succesiune de evenimente prin care trec oamenii ce-i apartin. Intotdeauna exista o apartenenta care reprezinta bagajul ce practic il mostenim si care vine din trecut. Din punctul meu de vedere cine nu-si cunoaste si nu-si pretuieste trecutul nu are cum sa isi traiasca demn prezentul si mai apoi bagajul lasat in spate celor ce vin se stirbeste. Poate este vorba de mandrie, nu stiu daca de impaunare cred ca este mult exagerat.
Da, mai cred ca toate generatiile au nevoie de repere reprezentative din trecut si din prezent, pentru ca dincolo de toate, aceste repere le sunt chezasia sensului vietii lor si urmasilor lor.
Valorile se construiesc, nu se nasc, iar pentru a construi e bine sa ai baze cat mai solide. Altfel plictiseala, negura, lancezeala, monotonia, suficienta devin repede pasari de prada ale sufletului unui neam iar de acolo incolo impotmolirea devine doar o chestiune de timp.
Asa incat raman la crezul meu de a spune, de a scrie si de a rosti raspicat:
Buna dimineata Romania!
Buna dimineata romani!

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

N-am afirmat nicaieri ca nu trebuie sa ne cinstim inaintasii care au contribuit la cultura si existenta acestei natiuni.
Eu am dezavuat amestecul dintre realizarile inaintasilor si situatia actuala.
Patriotismul a fost si este utilizat ca agent electoral.

Realizarile trecutului nu sunt un mobil pentru a impulsiona generatia actuala.
Cand vorbim despre actiunile din prezent trebuie sa ne referim la efectele care vor fi in viitor.
Prezentul de azi o sa fie trecut pentru generatia urmatoare.
Noi suntem mandrii de ce au facut altii, dar urmasii nostii vor fi mandrii de ce facem noi?

Daca privim prea mult in trecut se poate spune ca suferim de narcisim.
Si alte natiuni se mandresc mai mult cu oamenii de stinta si de cultura si mai putin cu domnitorii si cu generalii de armata, pentru ca primii au propulsat omenirea.
Desi sunt oameni de stinta romani, este adevarat ca multi s-au realizat in occident, ei nu au parte de mediatizare.
Recent un roman a primit titlul de www.mediafax.ro/economic/george-iacobescu-primul-roman-distins-de-regina-elisabeta-a-ii-a-cu-titlul-de-knight-bachelor-9117182" target="_blank">Cavaler (Knight Bachelor) de la regina MArii Britanii, stire care a trecut aproape neobservata, la fel ca www.gandul.info/reportaj/o-descoperire-revolutionara-a-cercetatorilor-romani-face-furori-in-sua-si-china-telocitele-celulele-care-ajuta-la-regenerarea-naturala-a-organelor-video-8778132" target="_blank">descoperirea telocitelor celulare. Ambele sunt realizari notabile si de actualitate, si ele ar trebui sa fie mediatizate si premiate.
La noi spatiul mediatic are alte prioritati, oamenii mari sunt doar cei morti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

De acelasi autor alta scrisoare catre romani:
http://www.dragoteanu.ro/

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am reparat. Multumesc pentru atentionare.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:

Patriotismul a fost si este utilizat ca agent electoral.

Realizarile trecutului nu sunt un mobil pentru a impulsiona generatia actuala.

Daca privim prea mult in trecut se poate spune ca suferim de narcisim.

"Neam parasit la rascrucea furtunilor care bat aici din veac īn veac si vor bate totdeauna īn aceste locuri de ispititor belsug si de trecere a ostilor... Apti pentru cea mai īnalta civilizatie si siliti de a trai de la o bejenie la alta. Oricare altii s-ar fi risipit īn lume... Noi am ramas. Cu sabia īn māna de straja la toate zarile, iar, cānd s-a frānt o clipa ca sa se lege din nou, tainic, otelul, am īntins brutalitatii arma subtire a inteligentei noastre, si, iata suntem tot acasa.(N.Iorga)

Crezi ca a fost narcisist sau agent electoral? (desi asta cu narcisismul nu prea am inteles-o..)

Cunoasterea trecutului e a si cunoasterea familiei,a neamului tau..Esti fericit cand, copil fiind, te duci in gradina parintilor tai si vezi ca e ingrijita, frumoasa, rodnica,nu?Iti creste inima...Si invers...

Eu am simtit ceva, nu impaunare,cand tatal meu imipovestea de bunicul lui ,preot, tata a 12 copii...Am simtit ca imi cresc radacini si astazi sunt mandra ca pot spune copiilor mei ca poarta numele stra-stabunicilor lor...

Pentru ei cred ca va fi un mobil faptul ca bunicul lor a facut 2 inventii si multe,multe inovatii, ca strabunicul lor a plecat de acasa singur la 12 ani dorind sa se faca mester,ca stra-stabunica lor a ramsa vaduva de razboi cu 6 copii, luptandu-se cu scoli si pamanturi..E o poveste ce curge in sangele lor si trebuie sa o stie, cum trebuie sa stie ca erou nu e numai Superman sau Rahan, ci Brancoveanu cu tot neamul...

Da si eroi sunt si chirurgii,cerctatori, romani reintorsi sau neplecati, PREZENTI, care si-au refuzat salarii de jdemii de dolari pentru poporul lor....
Eroii prezenti exista pentru ca au avut sansa si bucuria unor radacini...

E,radacinile alea trebuie sa se taie!Si pentru asta se duce lupta:cat mai putina educatie si accesibila doar pentru putini...

Tudor Gheorghe spunea:"Stiu eu ca in nu stiu ce catun nu se naste o mare valoare,un mare talent?Cum stiu de ea,cum il ajut?"

Cum? Nu e vorba ce se mediatizeaza, e vorba ce legi se dau pentru popor ..Si cine le face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

BESTUTZA,

Mergi la inceput