Invitatie la audiere publica - copii "clasa zero"
Raspunsuri - Pagina 3
BESTUTZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi dezbaterea e tardiva. nu se mai poate face mare lucru. probabil ca pana la toamna vor fi programa, dotarea materiala si dotarea umana, dar toate vor fi facute in graba, cu modificari si adaugari+balbaieli, cu pensionari plictisiti la catedre (nu cred ca vor avea de unde sa scoata atatia profesori pentru invatamantul primar si prescolar - cine vrea poate sa vada lista posturilor vacante si sa se convinga ca sunt imens de multe posturi vacante pentru anul urmator), cu copii pe post de cobai. parintii nu vor sti ce sa faca cu copiii dupa ora 12, scolile nu sunt dotate si pentru intervalul 12-17 pentru ca nu toate au semiinternat. si cele care il au nu pot primi copii de pregatitoare peste cei de clasele I-IV. este trist pentru ca am observat ca daca era o lege care afecta toata populatia tarii, atunci se iesea in strada, altfel nu s-a facut nimic pentru ca afecta, acum, doar o parte. schimbarea este benefica pentru invatamantul romanesc, dar nu facuta pe "genunchi", gandita cu mare atentie si facute studii de impact inainte plus toata "bucataria" care trebuia sa fie gata la aceasta ora. asta e parerea mea... Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex |
Madyrizi, intelg nevoia de perfectionare, dar legea asta e...
Eu sunt curioasa de ce nu s-au autosesizat educatorii si invatatorii, cei de la inspctorate, de ce nu s-au organizat atunci dezbateri?
Primii care ar fi trebuit sa sesizeze anomaliile, ca nu mai sunt erori, ar fi trebuit sa fei cei din sistem, nu parintii!!
Ca nu se iese in strada...Pentru ca nimeni nu isi da seama ce implicatii pe termen lung are...
Care sunt beneficiile legii?
20.000 de copii adunati de pe strada?-asa ne zice domnul ministru-"Vreti sa vedeti 20 000 de copii de 6 ani ai Romaniei in sala de clasa sau pe strada?"Pai daca la anul sunt atatia inseamna ca un numar putin mai mic se afla azi in acesta situatie!!!Este asa???
De ce nu il intreaba nimeni asta pe dl ministru, ca nu e asa de greu raspunsul?(e raspunsul cu calculul vitezei palmei presedintelui pe obrazul unuia din cei 20.000...)
Hai ca ne mutaram de la Gradinite...aci...
madyrizi spune:
toata treaba a fost in legea nr. 1/2011, unde s-au strecurat si articolele privind clasa pregatitoare.
legea a fost in dezbatere publica, dar nu cred ca a citit-o nimeni cu adevarat. noi o studiem de cateva luni bune si tot apar chestii noi pe car le gasim.
sincera sa fiu, eu eram in cic si copil de scoala nu aveam. acum ca m-am intors la serviciu si vad lumea bulversata si suparata pentru ca nu putem sa-i ajutam oricat de amabile si dispuse la dialog suntem, imi pun intrebarea daca lumea stie cu adevarat ce inseamna aceasta schimbare.
parintii ne suna in fiecare zi, vin la scoala sa intrebe... noi putem doar sa le explicam ce am inteles si noi, sa le aratam hartiile pe care le-am primit si sa incercam sa le pastram putinul optimism pe care il au.
iar chestia cu adunatul de pe strada... cred ca abereaza. copiii la care se refera nenea ala nu hoinaresc pe strada in cautare de senzatii tari. acesti copii au parinti care isi fac griji pentru ei si sunt nedumeriti ce vrea nenea asta sa faca cu ei..
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
andata spune:
Ministrul asta pe a cata planeta de la soare traieste si in ce tara?
Copil de 6 ani pe strada? Pai mai repede ajunge pe strada, daca e lasat de capul lui, de la scoala, unde scapa la 12, decat de la gradinita, unde vine cineva sa il ia pe la 16-17.00. Totusi eu nu am vazut copii de 6 ani singuri pe strada, de capul lor. Poate nu mai vad eu bine...
Mady, multumesc mult pentru lamuriri. Eu totusi inca sper sa se mai schimbe ceva in bine, ca in rau au tot fost schimbari si copiii pe post de cobai ai "gandirii revolutionare" a alesilor
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Tutu land
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BESTUTZA Madyrizi, intelg nevoia de perfectionare, dar legea asta e... Eu sunt curioasa de ce nu s-au autosesizat educatorii si invatatorii, cei de la inspctorate, de ce nu s-au organizat atunci dezbateri? Primii care ar fi trebuit sa sesizeze anomaliile, ca nu mai sunt erori, ar fi trebuit sa fei cei din sistem, nu parintii!! Ca nu se iese in strada...Pentru ca nimeni nu isi da seama ce implicatii pe termen lung are... Care sunt beneficiile legii? 20.000 de copii adunati de pe strada?-asa ne zice domnul ministru-"Vreti sa vedeti 20 000 de copii de 6 ani ai Romaniei in sala de clasa sau pe strada?"Pai daca la anul sunt atatia inseamna ca un numar putin mai mic se afla azi in acesta situatie!!!Este asa??? De ce nu il intreaba nimeni asta pe dl ministru, ca nu e asa de greu raspunsul?(e raspunsul cu calculul vitezei palmei presedintelui pe obrazul unuia din cei 20.000...) Hai ca ne mutaram de la Gradinite...aci... Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010 |
Legile se fac superficial, sunt evazive, un fel de legi cadru, la care ulterior se adauga norme de aplicare.
In Romania aproape toate legile sunt facuta incomplet, ca sa bifeze ca s-au realizat niste masuri. Cadrele didactice asteapta normele de aplicare, care sa aduca precizari, si uite asa nu se dezbate pentru ca nu-i textul final.
Intr-o tara normala, o lege nu mai are nevoie de norme de aplicare.
In Romania se face intentionat asa, ca sa lase guvernului si ministerelor posibilitatea sa aduca modificari care probabil nu ar trece prin parlament, prin care sa corecteze anomalii si astfel evita sa comentarile si criticile.
Daca se aduc critici se raspunde ca o sa se reglementeze prin normele de aplicare.
madyrizi spune:
intr-adevar, legile sunt facute la gramada. pentru legea 1/2011, legea educatiei, nici nu exista toate metodologiile la mai bine de un an de la aparitie.
din pacate copiii nostri sunt experimente si i-am nascut datori . nu datorita noua, ci datorita unor specimene care gandesc pentru ei exclusiv.
domnu' ex-ministru de ce nu si-a dat copiii la scoala in ro? cum un ministru al educatiei nu sustine invatamantul romanesc? cum un presedinte merge in strainatate pentru interventii medicale?
astia gandesc pentru ei, nu pentru noi. nu-i doare nicaieri ca micutii nostri sufera si nu le este bine.
eu sunt foarte revoltata pentru ca vad zilnic parinti speriati si ingrijorati deoarece nu stiu ce se va intampla cu copiii lor in scoala.
vor sa le aratam clasele in care vor invata, sala in care vor sta dupa-amiaza (incercam sa le facem un spatiu pentru intervalul 12-17 pentru ca nu ii putem pune la un loc cu semiinternatul de la I-IV), toaletele la care vor merge, personalul care ii va avea pe micuti in grija. NU AVEM NIMIC. avem doar 6 luni la dispozitie sa schimbam o viata de copil.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi din pacate copiii nostri sunt experimente si i-am nascut datori . nu datorita noua, ci datorita unor specimene care gandesc pentru ei exclusiv. Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex |
Si datorita pasivitatii noastre. Cine spune, "pe mine nu ma intereseaza politica" este vinovat pentru indolenta, indiferenta si neglijenta?
“Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de aceia care îi privesc si refuza sa intervina.” (Albert Einstein)
iulia_b spune:
La nivel micro de tot, ma gandesc ca parintii ar putea sa puna mana de la mana si sa schimbe cele 2 wc-uri din bai. Si 10 de ar fi de schimbat x 300 de parinti ar fi o suma infima. Sau de n-ar avea bani sa vina sa dea o mana de var. Multe ar putea face parintii la nivel de curatenie si chiar dotari cu un calculator, cu o masa sau altele. Dar nu exista bunavointa. Ei stiu ca statul trebuie sa le dea, de la creionul ce-l pune in mana pana la operatiile masive de 10 ore , eventual fara sa faca nimic.
madyrizi spune:
cand mi-am inscris baiatul cel mare la gradinita am luat-o de la zero. nu aveau nimic in clasa, era goala. am dat fiecare cate 200 de lei si am cumparat de toate: aspirator, televizor, dvd-player, mese, scaune, biblioteca, perdele, materiale auxiliare etc.
cand l-am dus la scoala am luat-o de la capat: am cumparat perdele, draperii, galerii, aer conditionat (in clasa lor bate soarele toata dimineata), am schimbat tabla, am donat un calculator mai vechi dar bun si avem si imprimanta. pe langa toate astea am platit la materiale auxiliare de ni s-a urat, dam bani la fondul scolii si la fondul clasei.
nu e suficient? invatamantul este obligatoriu si GRATUIT. este legea lor care spune asta.
o mana de ajutor nu strica, dar nici asa sa cumparam noi de toate si nenea ala sa se mandresca si sa spuna ca doteaza el scolile .
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
inbox spune:
iulia, nu o exista bunavointa in alte domenii, dar cand este vorba de copii majoritatea printilor se implica, sunt cazuri in care situatia materiala a printilor este precara, insa tot gasesc bani de fondul clasei, materiale didactice nu mai zic de medicamente etc. Nu stiu unde traiesti tu, insa in jurul meu, sunt oameni care fac sacrificii ca sa le asigure copiilor o viata cata de cat decenta....
Lumea mea
madyrizi spune:
sunt tare curioasa ce inseamna dotarea clasei. careeste minimul de confort la care se gandesc alesii nostri.
vor cumpara oare mese, scaune, covoare, biblioteci, TV+dvd-player, galerii, perdele? sau doar mese si scaune?
nu poti nici sa estimezi cat vor costa toate astea pentru ca e o mafie si la contractele astea.
eu sper sa putem face licitatiile on-line, fara sa apelam la firmele agreate de primarii. acele firme au adaosuri de 300 % cel putin. dotarile ajung la niste preturi astronomice.
ca sa va dau un exemplu: un laborator de informatica dotat cu 10 calculatoare+ server+cateva lectii interactive (sa nu va ganditi ca sunt de ultima generatie) este bagat in inventar cu suma de... 1 miliard vechi ... si asta acum 5-6 ani. banii au intrat in buzunarul siveco, care a oferit asistenta tehnica doar un an, bineinteles cu alti bani.
deci... banii nostri vor ajunge oricum in dotare, doar ca nu stim cat de mult ne va costa.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex