Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 33

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Haydee, eu pt job nu ma tem. mi-e sila insa de nebunia care e acum acolo.. si care va fi in momentul fuziunii. probabil mai dureaza.. ca nu e atat de simplu sa unesti 2 societati mari. la noi de ex.. se da bonusul ala la nastere, am primit si pt inmormantare de grad 1. acum na.. sper sa nu schimbe tocmai acum ctr colectiv de munca (la noi se semneaza in martie) la noi se da un salariu mediu pe unitate.. si nu-s asa putini bani. o sa vad eu.. in martie. multumesc oricum pt informatii. aia cu 500 lei pana face bb 2 ani.. o stiam. ne mai gandim.
EDIT: meg, eu am luat din farmacie ceai (planta), chimen si anason. din farmacia tei.. daca te ajuta cu ceva.

36 saptamani

AMR < 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Vreau si eu la Desigual. N-am fost in Sun Plaza (si pe site scria ca acolo e outlet - adica sunt mai mici preturile? pt ca in general mi se par cam maricele)

tablouri pentru copii

e posibil... pe eticheta scria 50% reducere..

LE: pt mine e prima oara cand intru intr-un Desigual, asa ca nu stiu preturile, ca sa-mi dau seama dc e intr-adevar reducere.... A fost 219

Irina, 31+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Tala sau cine stie, am uitat sa te intreb, un pacient cu avc tine vreun regim special? am facut niste sarmale mai dietetice si ma gandeam sa ii trimit omului, sa nu moara de inanitie. In acelasi timp, n-as vrea sa mi le iau in freza

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Aredwyn, merci frumos...mie imi pare ca seamana bine cu sotul, Rares are trasaturi si de la mine si de la sot...om vedea cand o iesi...data trecuta la morfofetala de trim 2 cand era agitat tare si nu l-a putut poza nenea doctoru, mi se parea ca seamana perfect cu Rares la botez..cand statea la miruit...
Ionuta, bine ai venit.
Tala, Sun Plaza e langa mine, in Berceni...dar nu e outlet din cate stiu eu.
Irina, foarte faina rochita si te prinde tare bine.
Haydee multumim de info. eu voi sta un an si ma voi intoarce inainte sa-i implineasca bebe, tocmai pentru a primi stimulentul.bine ca las odoarele pe mainile unei (in curand )foste profesoare.. (mama)

Miha, mamica fericita de Rares si 32+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

sovi, nu sarmale, oricat de dietetice ar fi!

presupun a e intr-o stare destul de buna, nu are tulburari de deglutitie, inghite singur, da?

carne de pui la gratar sau peste, orez, supa, iaurturi, cam asta pentru primele zile, pana va lamuriti si cu anaizele

meg,dematei(9.02.2007) si cu 36+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Acu' intreb si eu: de ce e controversata vitK? Cat a avut David problema cu fisura anala si facea kk cu firisoare de sange i s-a administrat si vitK (nu mai stiu insa daca si la nastere)

Sovi si eu am patit sa fiu atacata in copilarie de o haita de caini tot iarna (dar eram mai mare si aveam 3 randuri de pantaloni pe mine). Ce m-a salvat a fost furia pt ca cu un minut inainte eu ii compatimeam si cand am vazut ca m-au atacat m-am enervat si probabil n-am emanat ce le transmite lor frica ci din contra si s-au retras.

Da, nu dadusem refresh...Sovi nu sare! sigur i se administreaza cortizon. Si nu usturoi (retine apa ca si sarea). Si rosiile sunt sarate, dar deja exageram. Eu am mancat in principiu cartofi natur cu peste la cuptor sau pui la cuptor si alte legume la cuptor. Trebuie sa bea multe lichide (eu beam cate 4l pe zi - si ce ten facusem!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionuta_m spune:

@megbeng si eu stiam de bere :) - si multe mamici ppe care le cunosc mi-au recomandat sa beau
ca si ceaiuri - si eu am cautat prin farmacie - dar in final am gasit la plafar - poate ai sanse mai mari sa gasesti acolo - daca nu o mamica mi-a spus ca ea bea ceai de la fares de lactatie - si o ajuta foarte tare

am citit mai atenta prima pagina -am vazut catrebuie sa cer parola pe pm ca sa am acces la documentele din google docs - asa ca va rog - daca puteti sa imi dati si mie acces- nu de alta dar la tm ninge - si am zis ca ar fi un moment bun sa ma apuc si eu de citit - toate info ce le detin sunt pareri de la mamici cu experienta , sau citite pe forumuri

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Haydee spune:

Din pacate, Irina ai dreptate, CCM la nivel national pe 2011-2014 nu s-a publicat in MO; cu toate astea, exista recomandarea (nu mai stiu de unde), ca pana la publicarea CCM nou, sa se aplice prevederile celui anterior.
Si, da, e o portita pentru angajator; cu toate astea, sunt de acord cu Irina, puteti intreba, macar sa stati linistite ca ati incercat. Eu nu am apucat sa intreb, dar stiu ca anul trecut in august o colega l-a primit.

Din nefericire si cand era obligatoriu, existau angajatori care spuneau: "e obligatoriu, dar noi nu-l dam, pt ca noi nu respectam CCM" , iar mamicile trebuiau sa urmeze calea legala daca voiau sa il obinta.

Acum, daca tot v-am incitat (sper ca nu degeaba), iata ce zice textul legii:

ART.51. - Īn afara; de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata; sotul acesteia beneficiaza; de plata unui salariu mediu pe unitate;

Inca o data: o intrebare la angajator nu strica.

Happylica, am trecut printr-o fuziune ani si ai dreptate, e o perioada nu tocmai placuta; succes si rabdare iti doresc

p.s. mi-am actualizat semnatura :), dar nume tot nu avem

31+, cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

la plafarul din zona mea nu am gasit nimic pentru stimularea lactatiei, am retinut farmacia tei.

tala, , mnu te supara pe mine..cortizonul este contraindicat in AVC acut; asa, uitasem de legume, preparate la steamer eventual

meg,dematei(9.02.2007) si cu 36+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Meg eu povestesc din ce am patit eu - s-au mirat multi medici de cat cortizon s-a bagat in mine la acel moment

Ionuta ti-am trimis pe PM parola

Mergi la inceput