cum scap de infectia urinara

cum scap de infectia urinara | Autor: alice.03

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata tuturor !
Antamplator am dat de acest sit,citind pe internet despre o problema care o am de forte mult timp si nu stiu ce sa mai fac ..am fost diag . Cu infectie urinara asta fiind acum 8 luni , am luat tratament cu antibiotic o sapt si totul a fost ok pana an luna urmatoare, iara mers la dr iara tratament totul bine pana an urmatoare luna tot asa pana acum cand am aceeias problema, nu stiu ce sa mai iau ce sa mai fac, lichide multe beau , am grija sa am o igena cat mai adegvata tratamentele le-am urmat si tot nu ami trece . Sa mentionez ca acum 3 sapt am fost la dr cu aceeias prob am repeat urina si totul a iesit ok nu am anteles cum de analiza a fost Buna cand eu urinam cu sange , usturimi groaznice la urinare si din 10an 10min la toaleta ..am luat tratament iara si am fost ok o saptamana si azi iara au anceput simtomele. Daca merg la dr stiu deja tratamentul ...daca cineva are un sfat ai multumesc anticipatat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ti s-a facut antibiograma? Dupa mine tratamentul nu a fost adecvat si bacteria e rezistenta la tratament, de aceea infectia persista. Ce e mai grav este ca netratata, o astfel de infectie poate ajunge pana la rinichi. E foarte important sa se stie exact unde e infectia(la rinichi, vezica urinara sau caile urinare) pentru ca tratamentul e diferit.

Parerea mea este sa consulti alt medic. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Eu am scapat luand preventiv urisan/urinex, la indicatia medicului.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu cumva simptomele infectiei reapar dupa contact sexual ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lislis spune:

Citat:
citat din mesajul lui alice.03
Cu infectie urinara asta fiind acum 8 luni , am luat tratament cu antibiotic o sapt si totul a fost ok pana an luna urmatoare, iara mers la dr iara tratament totul bine pana an urmatoare luna tot asa pana acum cand am aceeias problema.

Infectia nu va trece altfel decat cu antibiotice. Acestea ar trebui sa fie prescrise dupa efectuarea unei uroculturi si a unei antibiograme.

Eu am avut o singura data infectie urinara,cand aveam 11 ani. Imi aduc aminte ca am fost internata in spital si mi s-a administrat antibiotic (ampicilina) intr-o doza foarte mare (cate 2 la 6 ore) timp de trei saptamani. In timpul tratamentului mi s-au facut analize de urina zilnic si analize de sange saptamanal. De atunci nu am mai avut nicio problema de acest fel.

Prin urmare, un tratament pe durata unei saptamani este posibil sa nu fie suficient, de aici si recurenta bolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

nu cumva simptomele infectiei reapar dupa contact sexual ?

foarte posibil sa fie asa.
dupa fiecare act sexual, este recomandat sa urinezi. asta preventiv.
insa o data ce ai infectia, trbuie tratata dupa ce se fac pasii normali in astfel de situatii, adica urocultura, antibiograma, antibiotic in cantitatea prescrisa de medic, repetare urocultura.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Cred ca ar trebui sa faci investigatii mai amanuntite ref la pietre la vezica si rinichi.
Daca nu e ceva mai grav poti incerca tratamente pe baza de merisor. Ceai,capsule, suc. iti dau un exemplu: urinal akut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice.03 spune:

Multumesc toturor celor care mi-au raspuns..
Raspuns pentru Corina, da Corina antodeauna dupa ce am contact sexual la 2.3 zile apar simptomele... antodeauna dupa ce am un contact sexual merg la toaleta si urinez si fac un dus...
Astazi am luat rezultatul urinei si bineanteles a iesit negativ....m-au pus sa al repet si sa vedem cum o sa fie rezultatul...
Cand mi sa spus ca am infectia urinara mi-au facut antibiograma si mi-au dat tratamentul adegvat, nu am mentioant ca sant an Anglia si cine stie sistemul de afara te au an baza de date si cand ma duc si ai spun de aceias problema doar ami dau tratamentul care l-am mai avut , acum 2 samptamani am avut alt antibiotic pentru ca am ajuns la urgente si au presupus ca am fost pe tratament gresit ,am fost bine dupa cum am mai spus 3 saptamani si acum iarasi o iau de la capat. si culmea ca analiza la urina mia iesit buna nu ami explic asta... astazi am baut foarte multe lichide ca sa ma ajute si antradevar ma simt mai bine ansa pana maine cred cand probabil o iau de la capat ca defiecare data prima zi ancepe cu urinari dese si usturimi la urinat si a doua zi cu sange an urina si o simtoma greu de descris an momentul cand urinez...... nu stiu ce sa mai fac unde sa ma duc si cu ce sa ancep dinnou..
Probabil cum a spus una dintre membre ca ar trebui sa ami schimb medicul...si sa ancep de acolo...
Ancaodata mi de multumiri tuturor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Si eu m-am pricopsit anul trecut cu o infectie urinara(parca cu E. coli).Dupa analize,medicul mi-a prescris trei saptamani de antibiotice,adica 3 feluri de antibiotice luate cate o saptamana fiecare.Nu-mi aduc bine aminte ce antibiotice.Cert este ca mi-a trecut.Dar...am avut parte si de o Candida pana la sfarsitul tratamentului.Adica am dat din lac in put!Imi amintesc ca farmacista mi-a recomandat sa iau si ceva care previne Candida cand a vazut ca imi cumpar antibiotice pt 3 sapt,dar...am trecut cu vederea sfatul ei!
Insanatosire grabnica pt ca stiu ce-nseamna durerile astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Inca ceva...in perioada tratamentului trebuie sa bei multe,multe lichide,eventual ceai de merisor!O seara buna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice.03 spune:

Bunaseara tuturor..
Revin cu problema mea... ieri va spuneam ca am luat rezultatul de la urina si ca a iesit bun, astazi am repetat dinnou testul si au zis ca au gasit proteine an urina si au trimis urina la laborator sa ai faca niste teste mai amanuntita, nu stiu an ce cantitate au gasit dar vreau sa stiu daca cineva stie ce anseamna aceasta proteina gasita an urina va rog sa ami scrieti.
Va multumesc.

Mergi la inceput