escroci
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
off-topic : voi ati primit scrisori d-alea de la reader's digest, cu aviz de livrare a masinii renault latitude in valoare de 25.000 euro ?
sa-mi stea inima in loc atunci cand am citit exteriorul plicului, pe urma m-am enervat ca mi-au luat/folosit datele personale, cel mai probabil de la o mica editura unde am comandat acum cateva luni un album cu animale pentru fetita mea...daca stiam ca mica editura e sub aripa celor de la reader's digest, nici nu mai comandam albumul respectiv...ca stiu cat de enervanti si agasanti sunt astia de la reader's...trimit tone de hartii, doar-doar te-or convinge sa le cumperi maculatura care nu se vinde altfel...
edit, sa adaug : nu e vorba de o tentativa de frauda, insa m-a enervat modul de prezentare, ca si cum gata, ai castigat premiul in bani si masina. daca citesti cu atentie toate documentele din plic, realizezi faptul ca doar daca achizitionezi nu's ce carte, ai sansa sa castigi o suma la o extragere si eventual acel renault, daca ai noroc. asadar, fara sa cumperi acea carte, nu intri in competitie, si chiar daca intri, sansele de a castiga sunt mici...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani voi ati primit scrisori d-alea de la reader's digest, cu aviz de livrare a masinii renault latitude in valoare de 25.000 euro ? |
Cum sa nu? Cu cheile-n plic si autograful zanei surprizelor.
![](alcool.gif)
Da' eu nu m-am enervat, caci datele personale erau ale fostei proprietarese. Dac'ar sti ea cate Renaulturi a pierdut ...
![](icon_smile_big.gif)
![](images/user_woman.png)
sheherezada spune:
Am primit eu,impreuna cu factura de la vodafon.Nici macar nu am stiut ca e de la reader`s digest pana cand nu am sunat.Nu exista nici un antet, era doar un pliant unde se spunea ca pot castiga un renault sau 70 000 euro .Au voie sa-mi puna in plic cu factura chestii dintr-astea?
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe ete daca stiam...nu imi mai cumparam gentuta si plecam si io sa vaz new yorkul sa fiu in trend. eventual plecam pe jos... mamica de Rares 21.02.2010 |
eh uite asa aflaram ca ai poseta de 2000euro si cativa dolarei
![](icon_smile_big.gif)
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irinabobe/irinabobe.jpg)
irinabobe spune:
pai normal ca am mai, ca doar mi-a zis mami ca is inteligenta si nu pot umbla asa ca orice taran cu iq-uu mic cu orice punga.
Doamne am si eu copil, te rog ai mila de mine
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Jasmin012/Jasmin012.jpg)
Jasmin012 spune:
He, he, intamplarea poate fi amuzanta asa cum reiese povestita de o fata de 15 ani jumate, dar pericolul e absolut real, din pacate lumea pica in plasa escrocilor si la varste inaintate. A patit-o de curand cineva din anturajul meu, cu mare greutate mi-a venit sa cred, dar s-a intamplat. Bine, in cazul persoanei de care vorbesc a fost vorba de o suma mai mica la inceput (10 milioane), dar dupa prima transa de bani individul (cica de la Orange) a cerut suma de 50 milioane, vazand ca "victima" nu mai vrea sa trimita alti bani a recurs la amenintari de genul "stiu unde stai", "te monitorizez", "te vad cum iesi acum din casa" etc. Persoana respectiva era absolut terorizata de aceste amenintari.
Eu insami, imediat ce mi-am facut abonament la telefonie mobila am inceput sa primesc SMS-uri de genul "Factura Romtelecon in valoare de X lei (intotdeauana peste 100 lei) a fost emisa in data de... Pentru detalii suna la 1920". Eu n-am abonament la Romtelecom.
Am povestit toate astea pentru o mai mare constientizare a acestei realitati. Exista totusi si oameni naivi, de orice varsta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Nu mi se pare de ras. Deloc, deloc. V-am povestit ca mama mea era sa cada in plasa. De fapt, cred ca ar fi cazut in plasa daca putea sa mearga, sa se duca pana la posta (e drept, era vorba de o suma mult mai mica, am povestit atunci, nu mai stiu exact cat).
Indivizii astia nu ar face asta, nu ar da telefoane, daca nu ar exista victime. Si ei platesc telefonul si cred ca destul de mult fiindca dau multe telefoane pana cand gasesc o victima. Victimele exista cu adevarat.
Repet ce am mai scris (da, strig): NU POTI CASTIGA UN CONCURS LA CARE NU AI PARTICIPAT. NU POTI CASTIGA UN PREMIU FARA SA FACI ABSOLUT NIMIC (sa cumperi un produs, sa dai un "like", sa raspunzi la o intrebare).
Mai departe, uitati-va cum sunt premiile la cele mai multe concursuri: un ceas, o sapca, un tricou. La concursurile cu premii mari (masini, excursii, bani multi) se face reclama peste tot.
Intr-un fel tot ce scriu eu este stiut de toata lumea, un fel de "iarna nu-i ca vara". Si totusi exista victime. Nu ar exista cersetori daca nimeni nu le-ar da bani si nu ar exista escroci daca nimeni nu le-ar cadea in plasa.
Inca ceva: daca cineva iti spune ca este de la Romtelecom, AntenaX sau firma Y poti foarte simplu sa spui "Lasati-mi un numar de telefon si va sun eu dupa ce verific." si apoi sa suni la un numar de relatii cu clientii. Daca escrocul iti spune sa nu verifici, e clar!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/teolinda/teolinda.jpg)
teolinda spune:
Pe mama au sunat-o unii acum vreo 2 ani si jumatate si a pus-o sa le reincarce cartele de Cosmote. Da' sa va zic cum s-a intamplat..
Saraca mama care-i un pic mai (mult) naiva/credula din fire a primit un telefon cum ca sunt de la Antena 1 si ca a fost selectata dintr-o baza de date
si e catigatoarea unui premiu de "nu mai stiu ce suma" si ca sa se duca sa ia niste cartele Cosmote si sa le dicteze codul
. Faza e ca aia au tint-o la telefon pe tot parcursul drumului pana la chiosc sa ia coduri de reincarcare
. Eh..toata "distractia" n-a costat-o decat vreo 100RON
. Da' cum ea e naiva din fire... fantastic de credula e... uneori nu stiu ce sa-i fac sa o "resetez"
nici nu vroia sa creada ca aia au tras-o pe sfoara. Dupa ce a facut isprava evident ca m-a sunat sa-mi spuna ce "afacere" a facut ea si cum o sa o sune aia de la stiri-Antena 1 pe la ora 4
. Cand am trezit-o la realitate evident ca s-a pus pe
. Da' cum spuneam mama este prada ideala pentru orice escroc/cersetor
..norocul meu ca sta mai mult pe la mine si o supraveghez mai tot timpul. Dealtfel cand se mai duce pe la ea.. stau mereu cu grija. Si pe bune daca imi pot explica de ce-i asa... daca o fi fost dintotdeauna sau doar decand a ramas vaduva (aprox. acum 3 ani).
Asa ca daca vreti sa radeti.. radeti si de mama.. Nu de alta da' si eu cu barbata-miu am ras.
LILIANA
COSMIN ANDREI (28.01.2010) si
NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
![](images/user_woman.png)
sheherezada spune:
La cei care suna de pe un telefon mobil le poti bloca numarul de telefon daca ii raportezi .Eu am primit un astfel de mesaj si am sunat doar de distractie,sa aud cu urechile mele de ce sunt in stare!La finalul discutiei,cand l-am intrebat daca a fraierit multa lume a inceput sa vorbeasca vulgar.Am inchis si am sunat la relatii cu clientii, raportand incercarea de frauda.In cinci minute numarul era inchis (era un numar de prepaid).Am mai primit si 20 de minute in retea bonus.Deci pana la urma am castigat ceva!
Poze