HAI Olga, puiutza, Anca,noce!(67)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Mor cu nervii fara apa

Mihaela depinde de firma utilizata la voi in Cipru dar sunt 2 mari firme producatoare de vaccinuri GSK si Sanofi Pasteur si in Ro depinde de mama si de dr de fam. la care see opreste.
Momentan de la stat am inteles ca se da Pentaximul de la Sanofi care este un vaccin bun dar ii lipseste o valenta, nu mai stiu care.
De asta as face Infarixul.
In tarile civilizate se face in schema obligatorie si vaccinul pentru pneumoccoc Prevenarul, la noi il platesti daca el vrei.

Schema de vaccinare presupune mai multe imunizari in Ro la 2, 4, 6 , 12 luni, in unele luni se adauga pentru hep B si ce mai optezi sa faci pentru rotavirus, pneumoncocic. Nu stiu daca te-am lamurit.

Georgia la mine fetita mare vomita in jet dupa masa si a facut-o pana aproape de 6 luni, alaptata, dar lua in greutate normal, intotdeauna am fost la mijlocul graficului de greutate nici mai sus nici mai jos. Dupa 6 luni a incetat. Bebelina mica nu vomita aproape deloc, o data in 13 zile de viata.
Mai cere o parere la alt dr poate te linistesti.

Olga

Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte Sara-Stefania si bebe Adela-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

felicitari mihacor, sophia, biancabia, bubbles, mrg! bine ati venit scumpi bulgarasi!

hai carpediem, anca, noce!

olga iti tin pumnii sa stea puiul mic acolo pana luni!

multumesc frumos pentru vorbe bune!

bb e bine, papa bine de la mine ce mulg cupompa si dupa lp cam 70 ml...cred ca e ok.

eu am mai luat furosemid si apa mult si usor usor ma desumflu, cu palpitatiile si cu durerile stau mai prost dar sper sa imi revin, e organismul slabit asa ca am rabdare

cred ca am facut si o depresie ca plang intr-una din cauza ca nu il pot aduce pe Rares acasa caci e cu febra de luni...m-a terminat chestia asta...m-a distrus si vb la tel, el stie ca suntem la spital si cu tati si cu bb si ii canta sa nu mai planga...iar eu plang nu mai pot langa ei...

va pup si mai intru maine ca nus buna de nimic...ma simt...la pamant

bulinuta mamica de bulinel dragutel Rares Ioan (19.07.2006 - 9:37) si 36+ cu Filip Andrei

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

Mihaela - e cam aiurea cu obligativitatea vaccinarii la voi. eu cred ca fiecare are dreptul sa aleaga ce introduce in organismul propriului copil. chiar daca e o decizie proasta sau nu fiecare face cum simte.

Anca - eu stiu ca vaccinarea nu e obligatorie in Ro (nici in MD) iar refuzarea copilului in gradi/scoli pe motiv ca e nevaccinat este o nerespectare a integrarii fizice si psihice a lui, inclusiv discriminare. plus ca se incalca dreptul al educatie a copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaradu spune:

Dr Anca te voi consulta dupa ce apare bb. Deocamdata incerc sa fiu "relax", sa nu imi umplu capul si cu idei despre vaccinuri. AM priceput cate ceva din ce mi+ai explicat acum si voi pricepe mai multe cand o sa imi organizez lista proprie cu intrebari. Multumesc din suflet
Bulinutza Ce-a fost greu, greu a trecut. Acum lucrurile vor intra usor in normal. Ai putintica rabdare. Te imbratisez cu mare, mare drag

38+ cu pisicutza Iris
http://flowerspeaking.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dari_nanau spune:

Bulinutza Multa putere si rabdare ca o sa fie bine!

Olga trece repede weekendul si cred ca bebe Leon o sa stea cumintel pana revine medicul.

Dariana +38 cu si mamica fericita de Emma (11.10.2007)

Mergi la inceput

Cati e absolut aberant! si te mai baga si la puscarie.
Ideea e ca anumite vaccinuri sunt administrate pt niste boli care sunt intalnite in zonele tropicale (iar in Cipru o fi cald, dar nu tropical de cald )si asta ma intriga. Doctorul pediatru pe care noi l-am ales mi-a spus ca ramane sa discutam despre obligativitatea si necesitatea fiecaruia dintre vaccinuri. Am inteles ca ar fi un tip mai deschis la minte si evita vaccinuri absolut inutile. Am sa caut acum in legea cipriota ceva similar cu ce ai postat tu pe Fb...Poate avem si drepturi . Spre exemplu, ieri la spital, asistentele nu vroiau nicicum sa-mi bage dosarul la alt medic pe motivul ca nu mai exista altul cu competenta in a citi un CTG (monitorizare) Aberant! Oricine stie citi un CTG! Am cerut sa vb cu seful de departament deoarece scrie pe un poster in spital ca am dreptul sa solicit schimbarea medicului daca al meu nu imi inspira incredere si siguranta. Am rezolvat problema, dar pe aceeasi ruta istovitoare: "pana la Dzeu te manca sfintii".
Gruitza frumos

38+ cu pisicutza Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Bulinutza, scumpa, mai toate mamicile care mai avem copilasi acasa am trecut prin starea asta... Este tare greu... Eu, desi o aveam pe Sara acasa, plangeam langa ea.. Dar a trecut usor usor.. Inca mai am momente in care as vrea sa pot sta doar eu cu Sara, sa ne jucam, sa ne plimbam, sa ne facem programul de dinaintea nasterii lui Filip... Dar imi trece repede cand vad cat de mult il iubeste Sara pe fratiorul ei, si cat isi dorste sa stea in prajma lui. Chiar o intrebam ieri daca vrea sa il las pe Filip cu tati sau cu Maria(bona ei) si sa mergem doar noi doua afara, la plimbare. Si ea mi-a raspuns ferm ca eu sunt MAMICA lui Filip si TREBUIE sa am grija de el...
Te pup Alina si abia astept sa ne vedem la primavara, sa ne treaca toate starile asta..

Fetele, o sa trec mai tarziu bulgarasii in lisrutza, k acum scriu de pe tableta, care e aproape descarcata si sunt si singura cu puii, ca tati e la serv si bona nu se simtea prea bine...

Mrg, felicitari!!!!

Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iaura21 spune:

felicitari MRG

Miha , facem botezul la pensiunea MOBIS AL, de la intrare in aiud dinspre cluj,acum tot sun pt. niste aranjamente din baloane,in rest fara prea mari pretentii...asa se face la noi in ardeal,tu stii
Georgia , eu nu m-am speriat asa tare cand a dat primul jet ,apoi dupa cateva zile al 2-lea ,si cam pana la 3 sapt. varsa ,acum nu mai varsa deloc dar nu am fost la dr. ca stiam ca e ceva normal ,bine tu esti mai ingrijorata si ai facut bine ca ai intrebat un dr. dar nici el nu trebuia sa te sperie ca e subalimentata , 700 gr e ok in trei sapt, a mea luase atat intr-o luna si dr a zis ca e ok daca e peste 500 ,deci incearca sa te relaxezi si alapteaza in continuare ,fara a-i da supliment l. praf,atata timp cat ia in greutate.

cu vaccinurile ,si eu incep sa am gandesc ,mai am 1 sapt...eu le-as face pe cele de stat nu as face nimik in plus ,sunt putin contra in general dar pt. bebe doar cele prevazute ,zic ca ar fi ok ,sunt putin speriata de antipoliomielita ,dar tre sa-l fac si pe asta mai ales...in general vacc se fac in 3-4 rapeluri 2-4-6-12 luni ,dar sunt in ceata cu ce zice Mihaela ca tre sa plateasca pt cel impotiva hepatitei (asst se face primul in maternitati la 1 ora de la nastere fara sa intrebe pe nimeni),pai ce in cipru nu e in floare hapetita b ca la noi??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Sara, de data asta nu aveam party, eram si noi tot la tzitzi . Vezi ce faci cu scrisul, am impresia ca scrii cu diacritice si nu ti le ia, ca eu citesc mereu mesajele tale cu erori...Pup fetele!
Bulinutza, scumpa de tine...nu te mai stresa, tie depresie iti trebuie acum? Vrei sa pierzi lapticul? Rares o sa fie bine si curand veti fi toti acasa, vei vedea! Doar e pe maini bune copilul, nu?
Georgia, situatiile noastre sunt similare, aproape identice, numai ca al meu nu vomita in jet ci regurgiteaza putin. Dar greutatea luata este de 650gr si a luat 3cmm. Pediatra astazi mi-a spus ca suntem foarte bine, icterul s-a mai dus, iar el a luat 200 gr saptamana asta, fata de 150 saptamanile trecute.Deci in niciun caz copilul nu e subalimentat.De partea cu voma nu stiu ce sa zic...Te pup!
Olga, toate se intampla cu un rost...Dumnezeu a ales o alta zi pentru puiul tau.O sa fie bine!
Asadar eu sunt fericita si multumita. Si sunt asa nu numai pentru ce mi-a spus pediatra, dar il simt eu ca a inceput sa manance mai bine. Astazi a tras de tzitzi 65 minute....Tot el imi vindeca tzitzi, dragul mamii drag...

Mergi la inceput

Iaura acum tu m-ai bagat in ceata Scrie pe lista mea ca vaccinul anti hepatita B se face asa: primul la 8 luni, apoi la 10 luni si ultimul la 14 luni. Aici, la nastere, nu se face nici o injectie, nici un vaccin, nimic. La 2 luni se face primul vaccin.
No am inceput lista. Sambata ma intorc informata.
Sa aveti distarctie faina la botez si bb Flavia sa fie binecuvantata cu tot ce e mai bun in viata

38+ cu pisicutza Iris

Mergi la inceput