Clubul "babelor" FIV-oase 8
Raspunsuri - Pagina 15
loretta76 spune:
Lara lista de request este inca in lucru...anunt cand o definitivez. N-am ajuns inca la nivelul vostru dar incerc sa recuperez.
Eu ma intreb daca nu cumva ai tu "dosarul" meu sau ai o memorie de exceptie????
ioana3110 spune:
Ingerash, eu nu cred ca ai deranjat pe cineva. Problema nu asa se pune. Dar cred ca mesajul fetelor si implicit al meu, este ca TU esti prima care trebuie sa cenzureze numarul de embrioni transferati. Evident, in functie de conditiile tale la momentul respectiv. Eu cunosc prea multe cazuri cu 2 sau 3 embrioni transferati, unde s-au prins toti, si nu vrei sa stii ce a urmat!
PK are o vorba pe care eu am apreciat-o in mod deosebit: "Scopul nostru nu este ca tu sa ramai insarcinata ci scopul nostru este ca tu sa duci sarcina la bun sfarsit si sa faci un copil sanatos!" E de rumegat asta. Si pe tema asta, eu am decis sa merg pe mana lui desi instinctul imi spunea altceva. Eu am avut 3 embrioni buni de transfer, dar el mi-a recomandat sa transfer doar 2 si sa il las pe celalalt, chiar cu riscul de a-l pierde, ceea ce s-a si intamplat caci nu a ajuns la 5 zile sa il putem inghetza. Si dupa ce m-am jelit si am stat cu inima indoita 2 saptamanai, m-am bucurat ca am facut asa cum a zis el.
Dar poate intr-una din zile, iti va spune si Adina, eroina noastra, cum e treaba cu sarcina multipla si de ce trebuie sa fii foarte precauta.
Ma scuzati ca m-am intins atata si am vorbit si in numele altor fete, si va rog sa ma contraziceti daca credeti ca nu am dreptate.
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
Lara27 spune:
Loretta, n-am dosare (mult spus) decat cu info adunate de prin lume..cu siguranta urmaresc indeaproape fetele cu vesnica problema a implantarii (am eu asa un soft spot pentru ele)..deficienta/deficitul asta de (sau la) implantare, mi se pare frustranta, nedreapta, ma enerveaza la culme ->>> am momente cand sunt atat de inciudata de-mi vine sa-i dau lui PK cu un tratat gros de imunologie peste oki, sa-i zic sa 'beleasca' bine okii, ca aia n-au cercetat si scris de nebuni acolo, ca sunt mii de femei cu rezultate "proven", sa-si deschida mintea aia rigida si sa priveasca dincolo de marginile alea inguste ale abordarii impuse in clinica sa..bine, normal ca-mi trece si revin la toane si sentimente mai bune in timp..
apropos de memorie, aveam de elefant, in ultimul timp, mai da chix, ca deh, dupa atatia hormoni sau zapacit si neurotransmitter-ii aia
Ingerash, relax, nu se supara sau deranjeaza nimeni p-aci, da asa-i daca stai cu babele la taifas..tre' sa suporti povete, ca experienta lor de viata si lupta e mare.. iar tu, in unele probleme, esti inca mica si green, da nu-i bai, ca asa-i normal la varsta ta..cand vei pleca de aci sexy mother, vei fi toba de "carte" si vei lamuri la randul tau, alte fete la inceput de drum..
concluzia, ca sa ramanem on-topic, e ca totu-un viata-i ciclic, cyclon, taifun, tayfun,...
later: asta-i memoria de medicinisti
to be continued..
anaasta spune:
Eu n-am mai scris in ultima vreme pentru ca sunt ocupata sa-mi ajut ochii sa priveasca iarasi normal, ca dupa cate info citesc pe aici ma uit crucis deja...
Da' ma bag cu ce ma pricep si eu Adina, chestia aia buna din seminte, bagata la cuptor e nociva, mai. Ingredientele sunt beton, da' bagate la cuptor sunt crima curata. Uleiurile din nuci/seminte devin cancerigene si toxice din cauza de temperaturi ridicate... Cel mult poti incerca sa deshidrataezi sau sa faci diverse bombonele din toate nucile si semintele alea...
Va pe toate!
loretta76 spune:
Lara de fapt eu am 4 fiv-uri si doar 3 ET dar al 3-lea fiv incerc sa mi-l sterg din memorie ca au "murit" toti cei 6 embrioni si nu am avut ce transfera. De asta cand am fost la zadori i-am spus ca mi-e groaza de gonal dar m-a linistit ca imi da gonal+merional nu gonal simplu...si embrionii au fost Ok.
Dar acum ma documentez dupa cum am spus pe tratamentul de sustinere...caut solutia castigatoare desi zadori mi-a zis sa incerc sa nu mai citesc "tratate" de medicina, dar eu cum sunt bad girl...vedem cu ce il servesc la intalnirea noastra viitoare.
Ingerash_Mic spune:
ioana multumesc pentru mesaj si pentru sfat.. aia da, chiar este o fraza ce trebuie memorata.. am intrat aici pe forum cu un portofel mic de cunostinte (pe langa bagajele fetelor ce stiu eu e portofel din ala de maruntis), am venit cu niste idei si niste ganduri. nu sunt genul de om absurd care-l ia pe NU in brate si care face totul din caposenie si se gandeste numai la el.. imi place sa primesc sfaturi si sa invat din experientele celorlalti, de-aia am si intrat aici. sunt sigura ca in timp, dupa ce voi invata mare parte din ce stiu fetele de aici si dupa ce voi fi suficient de „in tema” cu ceea ce inseamna FIV-ul si sarcina multipla, voi gandi total diferit..
Lara ai asa un dar de a spune ce gandesti.. mi-ai aranjat zambetul pe buze astept povete de la voi si daca par incapatanata in timp imi revin eu..
am o stare nasoala tare
Lara27 spune:
Loretta la combinatia de meds e doxa Sabina, m-a inebunit de tot
pt sustinere, cele mai complete tratamente to date, mi se par cel primit de balanta (la Wunschbaby, Viena) si cel de la Biogenesys, dat de dr. greci. aceste scheme contin si prg (ovule, oral) si estrogeni (pastile) si prednison (dupa caz ) etc.
->>>> le vom ruga pe fete (balanta & Ady), cand au o bresa de timp sa ne descrie schemele de sustinere (denumire med si doza/gramaj), ca sa nu mai facem sapaturi in arhive.
to be continued..
adrianaady spune:
Lara promit sa spun tot, nu mai retin exact dozele acum si de aia tac malc ; astept sa ajung acasa, sa ma uit la listuta si detaliez.
Oricum in schema gasim : prednison , proginova ( parca 3 pastilute pe zi),utrogestan, clexane 0.4 si vitamine pt trombofilie.
loretta76 spune:
Da Lara stiu si ma alatur si eu cu rugamintea la gravidutele noastre sa ne detalieze tratamentul de sustinere primit. Poate ne dam seama asa ce ne-a lipsit noua.
Balanta cum esti????
Lara27 spune:
Ady, nu-i bai ca nu fug la fiv pana deseara
multumesc frumos si astept completarea dozelor
bey, io cred in kharma si zic ca lucrurile astea bune, vin inapoi, odata si odata. pentru everybody. trebuie. am zis!
to be continued..