Palatoschizis si formele sale (11)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

Da Ceci stiu ca pt asta l-ai recomdat ca Ade avea reflux si varsa dupa fiecare masa. La noi Andrei nu are reflux deloc, nu vomita so chiar papa lacom rau...eu am scris ca tu recomanzi humana pt ca eu una nu ma pricep, am folosit numai na iar daca Cipcirel vrea detalii despre humana e bine sa iti ceara tie sfaturi ca eu una recunosc ca nu ma pricep de aceea am scris...a nu se intelege altceva.
Noia am avut noroc ca Andrei a papat bine de la nastere si nu a avut reflux etrc pt ca daca avea asa ceva nici macar nu mai stateam pe ganduri si il treceam pe humana oricat ar fi costat dar daca la noi nu a fost aceasta problema pediatra ne-a zis sa ramanem pe nan...daca pe parcurs se modifica ceva schimbam atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

am revenit ...maria noi am avut omuletul pe din doua dar a fost operat ...a fost o singura operatie in care s-au operat ambele palate ... acum dupa operatia de palatoschizis ,urmeaza op de faringoplastie mie asa mi s-a spus ca se numeste si ca sa ma intelegi mai bine am sa atasez un filmulet cu op care ne asteapta pe noi ...http://www.youtube.com/watch?v=RdkrBQwq6gsG#259;si#355;i Spitalul
G#259;si#355;i Doctor
Get A Citat

O interven#355;ie chirurgical#259; numit#259; Pharyngoplasty īmbun#259;t#259;#355;e#351;te func#355;ia palatului moale. Īn aceste Pharyngoplasty opera#355;iuni, o parte din tesut de la nivelul palatului #351;i din spate a gatului sunt repozi#355;ionate pentru a ajuta la a inchide evadarea a aerului prin nas.
Copiii cu o despicatura palatina reparat poate avea o condi#355;ie rezultate men#355;ionate ca "VPI" (Velo Incompetenta faringian). Acest lucru īnseamn#259; c#259; scap#259; prea mult aer prin nas īn timpul discursului, rezultānd īntr-un discurs de sondare nazal. Acest lucru se īntāmpl#259; deoarece palatului moale reparat este prea scurt, sau nu se mi#351;c#259; īn mod corespunz#259;tor.

Scopul este de a pharyngoplasty de comunicare de succes pentru un copil cu buza cleft si palatului. Patolog discurs monitorizeaz#259; īn mod regulat de dezvoltare de a folosi #351;i de a īn#355;elege limbajul #351;i dezvoltarea abilit#259;#355;ilor de vorbire, inclusiv pronun#355;ia de cuvinte (articulare), sunetul vocii #351;i cantitatea de nazalitate īn timpul discursului. Atunci cānd este necesar, recomand#259;ri pentru terapie de vorbire se face pe baza nevoilor specifice ale copilului.

Mergi la inceput

Aspect

Dup#259; pharyngoplasty, nu va fi suturi pe partea din spate a gatului copilului (faringelui), care se extinde la cerul gurii. Tu nu va putea vedea aceste din exterior. Copilul tau poate avea o scurgere rosu de la nas si gura.
Discurs

Aceasta procedura a fost f#259;cut pentru a īmbun#259;t#259;#355;i func#355;ia de a palatului, īn discursul. Imediat dup#259; opera#355;ie, copilul nu poate vorbi din cauza durerii. Dup#259; aceast#259; opera#355;ie, terapia vorbirii este īnc#259; necesar pentru a schimba obiceiurile de vorbire, care au fost utilizate īn timp #351;i nu se va schimba īn mod automat, din cauza opera#355;iunii.
Ingrijirea plagilor

R#259;nile interiorul gurii copilului dumneavoastr#259; nu necesit#259; īngrijire special#259;. Dac#259; exist#259; o plāngere de durere, care se agraveaza in timp, in loc de mai bine, dac#259; exist#259; umfl#259;turi sau de scurgere urat mirositoare din gura, poate exista o infectie rana #351;i trebuie s#259; apela#355;i num#259;rul de mai jos.
Durere

Copilul tau va avea dureri de gat, poate avea un gāt īn#355;epenit #351;i poate fi iritabil din cauza foamei. De timp el este gata s#259; mearg#259; acas#259; de la spital, durerea lui ar trebui s#259; fie bine controlate la medicamente pentru durere orale, cum ar fi Tylenol cu #8203;#8203;codeina, paracetamol sau singur. Cepacol gāt de pulverizare #351;i de lichide reci poate oferi copilului cu o oarecare u#351;urare.
Diet#259;

Copilul dumneavoastr#259; trebuie s#259; fie pe o dieta de soft pentru aproximativ o s#259;pt#259;mān#259; pentru a proteja de reparare #351;i de gāt, deoarece lui va fi inflamat. Exemple de alimente moi sunt piureul de cartofi, iaurt, inghetata. Nimic tare (cum ar fi hran#259; #351;i ustensile Popsicle bastoane), ar trebui s#259; fie introduse īn gur#259;. Gust#259;ri mici, frecvente pot fi necesare pentru primul cuplu de zile. Urma#355;i mese si gustari cu ap#259; pentru a cur#259;#355;a interiorul gurii.
Cānd a apel

Suna#355;i dac#259; observa semne ale unei infec#355;ii ale pl#259;gilor, īn cazul īn care copilul īncepe s#259; curg#259; de febra (peste 101.5 F), sau dac#259; ave#355;i īntreb#259;ri sau nel#259;muriri cu privire la progresul s#259;u.

Mergi la inceput

eu asta stiu ...si ma informez de 2 an in legatura cu aceasta operatie ...am scos la imprimanta poze si scheme si am rugat sa-mi explice ce fel se va proceda fiinca sunt 2 proceduri in functie de ce trebuie sa faca si am primit informatii si explicatii cu schemele in fata ...acum stiu cam ce ma asteapta si sunt un pic mai optimista si ma rog la d-zeu sa reusim si sa iasa cu bine din operatie ...stiu ca este o operatie grea si mi-e foarte frica de anestezie ...stiu ca va dura cam in jur de 3 ore op si am fost asigurata ca va fii bine ....am f mare incredere in vb d-nei doctor ....e o minune de medic si ea si d-nul spataru .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaMioara spune:

buna dimineata,
Multumesc mult Iuliana,acum am inteles si ce inseamna dar am ramas si.. SOC...intradevar este o operatie mai complicata si necesita mai multa rabdare cu alimentatia de dupa operatie..dar orice pentru copilul meu..ma refer la faptul ca e mica si ea o sa vrea nu stiu ce mancare, dulciuri(ca e inebunita fara dulciuri)si nu o sa ii pot da.
Fata ta e mai mare si intelege...dar noi mai avem pana la op de faringoplastie,o sa ne facem si noi mari.....
Sa aveti parte de multa sanatate si multumesc mult de explicatii...
Minunat este forumul acesta,am invatat si am aflat atat de multe lucruri....multumesc fetelor

Mergi la inceput

buna fetele .....Maria cu multa placere si alta data ....in legatura cu printesa mea ca e mai mare ...asa este ,dar tot copil este si ne va fii greu ...a mea e foarte ambitioasa si cand isi propune ea ca vrea ceva trebuie sa se si indeplineasca si-ti pot spune ca nu prea am sanse sa negociez cu ea fiinca reuseste in cele mai multe cazuri sa ma convinga si obtine ce vrea .....stiu ca ne va fii greu dar suntem niste invingatoare si vom reusi ...e un copil bun si-mi da mare incredere si multa putere sa trec peste toate necazurile ,ea este minunea mea care i-mi lumineaza viata zi de zi inca de cand a venit pe lume ,e un copil dorit din tot sufletul de noi toti adica (eu ,tati si surioara ei)...o iubim enorm ,e foarte prietenoasa are foarte multi prieteni la scoala e premianta face dans modern de performanta unde a castigat si o medalie ....cam atat ca sa nu va plictisesc Iti doresc Maria , tie multa putere si rabdare iar printesei tale multa sanatate si sa reusiti in tot ,sa va faceti mari si frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaMioara spune:

Buna dimineata,
Iuliana, mai emotionat foarte tare,va doresc numai realizari, multa sanatate si tot binele din lume.

Mergi la inceput

buna ziua ....sunt f dezamagita ....am plecat cu speranta ca de data asta o opereaza lucru care nu sa intamplat ....suntem pe drum ...ne intoarcem acasa...si de data asta .... maria pupicei tie ....si celorlalte fete cori vb pe mes sau pe facebook..de maine incolo ...trebuie sa dorm si sa-mi adun gandurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CIPCIREL spune:

Va multumesc fetelor pentru raspunsuri! Ieri am fost la Bucuresti cu Kevin, la dr. Urtila. Acesta mi-a spus ca-l poate opera prin august. In urma unei discutii cu parintii unui baietel operat acolo, ne-am decis ca ar fi bine sa-l operam in Bucuresti la dr. Bratu. Parintii erau multumiti de operatie, insa ...distanta pana acolo, costurile, recuperarea...Am auzit de la ei c-ar veni prin octombrie o echipa de suedezi, stiti ceva?

Mergi la inceput

Maria multumesc mult pentru urari ,acelasi lucru ti-l doresc si tie ....CIPRICEL noi tocmai ce am venit de la Bucuresti echipa de suedezi a venit azi si pleaca vineri ...mai vine in noiembrie ...

Mergi la inceput