Palatoschizis si formele sale (11)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

aberez deja de somn...l-am nascut pe Andrei la 2770 grame nu la 3770 gr...scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thaimeed spune:

Multumesc frumos, Cellia!

Dr. Enescu cum ti s-a parut? Acolo ai operat copilul? Ce conditii sunt... De ce probleme te-ai lovit (daca a fost cazul)? Am o mie de ganduri si o mie de intrebari in cap... nici nu stiu cu ce sa incep...

Imi pun intrebari daca o sa fie nevoie de mai multe interventii sau cu una singura o sa se rezolva problema (toata mulea imi spune ca este o forma extrem de usoara...problema e doar la buzita fara palat sau alte complicatii.. dar ...)

Greu...

Citat:
citat din mesajul lui cellia78

Buna, Theo!

La Grigore Alexandrescu eu am vorbit cu doi medici care fac asemenea operatii: dl dr Enescu si dna dr Ciotlos.
De dna dr Simona Stoicescu....nu stiu.....

Imi pare rau ca nu te pot ajuta!

PS: Dar dc vrei, cand ai tu timp, dupa operatie, ne poti povesti cum este acolo si cum este dna dr. Multam!
Si mai treci pe la noi, cand vrei tu, nu timid evident

Citat:
citat din mesajul lui thaimeed

Buna seara,

Intru si eu timid si intreb daca exista printre voi cineva care are copilul operat la Sp Grigore Alexandrescu,la Dr. Simona Stoicescu!

Am fost cu fetita, ne-a vazut si urmeaza sa o opereze in iulie-august. Mi s-a parut foarte ok, dar as vrea sa stiu si alte pareri.

Fetita mea are cheiloschizis!

Multumesc frumos.

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

'Na ziua!

Incerc sa raspund lui Theo, mai vin si maine ca acum nu pot...

Theo, nu am operat la dr Enescu, nu am operat la Gr Alexandrescu. Ade a avut numai palatul moale afectat.
Am mers, indrumati de medicii din maternitate, la acel spital, la dr Enescu. Ade avea atunci, la prima consultatie pe tema asa, o luna jumate; nu vreau, fiind forum public sa povestesc experienta noastra de acolo, de la acea consultatie. Ideea e ca imediat ce am iesit din acel cabinet am zis:categoric aici nu!
Nu contest meritele dlui profesor dr Enescu, nu! Oarecum contest, dc ma pot pronunta asa, modul de a consulta, felul de a pune problema; ce spunea mai devreme o mamica (scuze ca nu-mi amintesc numele), ca i s-a spus de catre dna dr Bratu ba o varsta pt operatie, ba alta, e parfum ca sa zic asa; la noi a fost cam asa ceva la Gr Alexandrescu:" O pot opera cand vreti dvs, ca inteleg ca e lumea rea si lumea rade si vorbeste verzi si uscate" Noi i-am spus ca nu ne deranjeaza ce spune lumea, mai mult, nici nu se vedea la copil nimic si am insistat sa ni se spuna o varsta ideala pt operatie; "cand ne decidem noi". Iar am insistat, ca nu suntem medici, un medic decide si ne programam. Raspuns: "Pot sa o rezolv si la 6 luni" Intreb cand ar fi de fapt ideal de operat, mai micuta, mai maricica ; raspuns:" Cand va decideti, veniti si vorbim".
Intreb cum anume sa o hranesc, ea fusese gavata in maternitate, o invatasem cu biberon, dar varsa de fiecare data si am intrebat ca ma gandeam ca o exista vreo tehnica anume, ceva, sa nu mai verse; raspuns:"O hraniti ca si pana acum, ce mare inginerie?"
Puneti-va cateva minute in locul nostru, cu bebe cu problema asta (plus alte probleme) ca ne-am dus acolo ca la Dumnezeu, am zis ca invatam si noi chestii noi, ca ne va incuraja. Cum sa nu!!!
Cand am auzit "ce mare inginerie" am decis in capul meu ca acolo nu.

Si am explicat numai un crampei din acea consultatie. Nu ne-a mai trebuit neam, acolo nu ne-am mai dus.
Nu aveam nevoie de bocete colective din partea medicului si a stafului sau, nici de incurajari mieroase, aveam nevoie de putina empatie, de un medic cu suflet , care sa nu ne vorbeasca de sus si nici sa nu spuna la intervale scurte ca se grabeste, desi dansul ne-a programat atunci, desi am propus, vazand asa, sa venim altadata. In fine!

Repet: nu-i contest meritele si capacitatile profesionale.

Acuma, fiecare cum doreste. Noi am dorit medic sufletist, in care sa avem incredere fara sa regretam, doctor care sa ne explice cu rabdare si calm si sa ne raspunda la orice intrebare, oricat de aberanta parea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

buna MARIA ...la noi urmeaza operatia de faringoplastie ...omuletul a fost operat .....a avut o singura operatie in care sa operat palatul tare si moale (omuletul)sau (lueta )...sunt foarte multumita de operatie ...mai revin ...au venit musafiri in vizita ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CIPCIREL spune:

Ramona si eu l-am nascut cu 2700, chiar daca aveam o burta f mare. Noi am iesit din maternitate cu 2690... daca le-o fi mers cantarul. Primele zile l-au tinut cu perfuzii. Cum se numeste laptele pe care il papa Andrei? Eu i-am dat pana acum lapte de la san (am cumparat o pompita de la avent). De cateva zile i-am luat milupa, pt ca nan nu vrea. Esti fericita daca se trezeste numai o singura data noaptea! Al meu ma trezeste de 4-5 ori, papa putin si adoarme...trag de el sa pape, nimic...apoi iar se trezeste. Ziua mananca supa, branzica, banana, mar cu biscuite, carne de pui, insa f putin. Kevin nu scotea sunete cand plange, doar se inrosea la fata. Aproape de 3 luni a zis auuu, apoi incet, incet a inceput sa i se auda vocea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaMioara spune:

Buna...CIPCIREL.. Bianca a mers de la 5 luni in premergator,si lua si in greutate,...nu cred ca premergatoru e de vina....
cel putin asa cred eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaMioara spune:

Iuliana,..stai sa inteleg:
Faringoplastie nu e op la omulet???
Ce e faringoplastie?
Faringoplastiea ajuta la vorbit?[eu asa stiu]
Si Bianca a facut operatie la palatu moale dar are omuletu in 2,pe care o as il facem in septembrie..
Eu am crezut ca operatia la omulet,e faringoplastie...

Mergi la inceput

Cipcirel esti o fericita ca i-ai dat lapte de la san ca Andrei al nostru nu a avut parte. Si eu mi-am cumparat doua pompe de san de la avent ...una manuala si una electrica ca am zis ca face minuni dar de unde. Eu l-am nascut natural si toata lumea imi spunea ca va veni laptele mai repede decat la cezariana dar nu a fost valabil pt ca el neputand sa suga probabil sanul neffiind stimulat de bebe laptele a venit dupa 4 zile. La cat de greu a venit ata de repede a plecat:). La inceput ma mulgeam si ma chinuiam si pt 20-30 ml lapte si ma ofticam sa mor cand vedeam ca Andrei adoarme cu biberonul in gura si nu papa...eram in stare sa fac orice sacrificiu sa ii dau lapte de la san stiind ca e bun pt anticorpi etc dar dupa o luna in care Andrei papa din ce in ce mai mult si eu tot la 20 ml ramasesem sa mulg completam cu lapte praf iar la foarte scurt timp nu am mai avut deloc. Multa lume imi spunea ca din cauza stresului etc...sincer am fost foarte stresata, suparata si razvratita pe lumea asta din cauza problemei si posibil sa fi contat lucrul asta...acum papa numai lapte praf Nestle nan1. Dinasta i s-a dat si in maternitate si pediatra a zis sa continuam cu el atata timp cat il papa si ia in greutate. Cecilia spunea ca ea recomanda humana ca e mai bun...acum nu stiu ce sa iti zic...eu sunt incepatoare si am facut cum mi-a zis pediatra...la noi Andrei are acum putin peste 6 kg si pediatra chiar se mira ce bine ia in greutate de aceea a si zis sa nu il schimbam. Noi nu am avut probleme cu vomitat, regurgitat sau curs lapte pe nas. Pe nasuc ii mai iese laptic daca stranuta in timp ce papa sau daca tine laptic in gurita dupa ce papa lacom i se mai vad ceva urme de laptic in nasuc dar il curatam de cate ori e nevoie pe zi sa fie curat. Legat de premergator daca influenteaza nu stiu sa iti zic ca noi inca nici in fundulet nu stam :).

Mergi la inceput

Cipcirel la noi se trezeste o data pe noapte pe la ora 4 si papa cam 100 ml lapte dupa care se mai trezeste la 6. Stiu cum e sa te trezesti noaptea ca si pe noi la inceput ne-a stors de puteri in schimb noi inca ne chinuim cu colicii inca si parca nu mai trec...nici nu stiu cum e sa ai bebe fara colici:). Legat de voce...sa vezi Andrei ce tipa uneori...gangureste tare toata ziua cand e bine dispus si nu il doare burtica. Eu la inceput eram speriata ca e surd pana am ajuns la control la o luna jumate la dr care il va opera si ne-a zis sa stam linistiti ca daca gangureste nu e surd. Am trecut si noi prin emotii sa zic asa. Poate pun o data un filmulet cu Andrei gangurind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Ramona, da, il recomandam comparativ cu Nan, pt COPIII CARE AU SI REFLUX.

Nu sunt medic sa fac recomandari care sa fie luate drept regula; eu chiar am spus, de cate ori am fost intrebata de laptele asta, ca eu l-as recomnda dc bebe are si reflux sau probleme de genul, DAR sa se ceara si parerea pediatrului.

Si Ade lua in greutate cu Nan, dar usurel, usurel, numai ca varsa la fiecare masa; mesele ei erau chin real.
Cu Humana a fost si este alta "poveste". Fericita.

Da, eu le-am gustat si mie Humana imi place fata de Nan, mie om mare mi-a placut si am simtit diferenta, nu doar in greutatea copilei.

Dc medicii recomanda Nan.....ok! Au ei motive sa o faca. Si noua, din 5 pediatri numai 2 ne-au spus de Humana si urmatoarea fraza dupa "ar fi mai bun Humana" a fost "Dar ca pret e mai scump decat Nan, dvs decideti pana la urma". Nu am decis noi, ci copilul.

Mergi la inceput