Palatoschizis si formele sale (11)
Raspunsuri - Pagina 15
MariaMioara spune:
si inlegatura cu medicii,nu pot sa am o parere despre ceilalti ptr ca nu iam cunoscut,dar...despre dr Bratu am o parere f buna,este un om cu suflet ff mare ,rabdatoare..PROFESIONISTA..si noua nea zis ca nu avem decat 2 operatii si scapam...cand defapt erau mai multe{ pana in prezent 3}dar a avut si explicatii...
La buza a explicat in felul urmator:Mamica ...eu iti fac buza si la 2-3 luni dar si aici e ca la confectii.. ai material faci lucru bun, nu ai material nu faci lucru bun,lasa copilul sa creasca sa pot lucra cu buza sa pot sa o intind, nu sa o fac creata,stransa ...
daca pentru Kevin a crezut ca mai trebuie asteptat,nu o lua ca pe un refuz,ci pentru ca stie dansa ce spune....
Asa cred eu.
myhaela_25 spune:
buna ziua nu ceci nu am ramas acolo initial asa intentionam dar nu ne-am intors acasa multumim de primire. mama de Kevin eu sunt din Rm.Valcea si nu stiu cum pot sa spuna cei de aici k nu au mai avut asemenea cazuri asa mi-au spus si mie si au bagat o frica in mine cei de aici pana am ajunge la d-na dr.bratu nu mai gandeam nimic eram f disperati iar d-na dr a stat de vb cu noi ne-a explicat tot absolut tot de la alimentatie pana la operatie noi am ajuns la bucuresti cand aveam o saptamana de viata iar acum avem 4 ani jumate ne-a operat d-na dr bratu si suntem f multumiti de dansa in primul rand dansa este OM cu un suflet mare.fetita mea s-a nascut cu cheilongnatopalatoschizis unilateral drept.nu stiu cauza dar sau cam nascut bebelui cu aceasta malformatie la noi in oras mai frecvent decat inainte.usor usor ne intram in programul nostru acum asteptam serbarea de sfarsit de an la gradi si vom merge la control sa vedem cum se prezinta
Mihaela,mami de Nadira Mihaela(23.10.2007)
iulyana spune:
multumesc mult ramona ...noi cam in situatia asta suntem si asteptam sa fim chemate la operatie din moment in moment ...sunt foarte speriata de ganduri si sper sa avem aceasi evolutie ca a baietelului din filmulet ...cristinuta mea a avut o singura operatie care a fost aminata de mai multe ori si care a avut-o la 6 anisori , in care s-au operat ambele palate si moale si tare pot spune ca este o super operatie nici nu se cunoaste dar totusi mai necesita o interventie de faringoplastie pentru a scoate mai clar unele litere (sixty one ,sixty ) ....eu am promis o inregistrare cu vocea micutei si-mi cer mii de scuze dar din cauza timpului si a multor probleme ,nu am reusit... sper sa o fac ...dar nu mai promit nimic ...nu stiu cand dar am sa pun o inregistrare ...oricum am sa o inregistrez inainte de operatie fiinca vreau sa vad diferenta ....maria mioara ai foarte mare dreptate in ceea ce spui in legatura cu medicii ....eu am avut rabdare si multa incredere in d-na doctora ...sunt foarte multumita de ea si de echipa ei ...
iulyana spune:
maria mioara ...puiul meu a stat 3 ore si un pic in op si inteleg in ce stare erai si ce ginduri te incercau ...
MariaMioara spune:
Buna seara, sa_ti traiasca fetele Iuliana,Cristina e mare ,cum vorbeste?ati fost la logoped?urmeaza op la omulet?
CIPCIREL spune:
Maria, multumesc si tie pentru raspuns! O sa mai asteptam macar pana face 8 kg. De la 6 luni a luat foarte putin in greutate...o fi premergatorul de vina?
CIPCIREL spune:
Buna Mihaela! Eu stau foarte aproape de micii de la Dedulesti, iar in Valcea am venit mai rar pentru ca am facut scoala in Pitesti. Am nascut in Valcea pentru d-na dr. Radulescu Mihaela, care mi-a urmarit sarcina, am avut mare incredere in dansa. Mie mi-au spus ca au avut copii cu ,,gura de lup, buza de iepure, dar ca al meu , nu!,, Pe mine aceste denumiri ma infricosasera...si ma gandeam ...oare al meu trebuie sa fie mai grav, nu? Nu aveam internet sa caut, apoi a venit d-na Radulescu si mi-a explicat, insa nu eram convinsa ca-mi spune adevarul pt ca si la nastere cand am intrebat de ce nu tipa au spus ca o sa tipe, sa stau linistita. Si noi am stat o saptamana in spital, apoi am plecat la Bucuresti. Al meu manca foarte des si foarte putin. A inceput cu 10 ml in 10 min si dupa fiecare masa ma rugam sa nu moara pt ca-i iesea si pe nas si pe gura in acelasi timp. Daca il tineam pe o parte, lapticul care il sugea iesea pe o nara. Medicul de familie mi-a zis ca sa-i dau suzeta si sa stiti ca de atunci a inceput sa dea pe nasuc mai rar. Acum sunt foarte multumita ca suge cu tetina normala din silicon.
ramonaolah spune:
Hai sa iti povestesc eu...legat de greutate nu stiu ce sa iti zic ca nu ma pricep dar eu l-am nascut pe Andrei la 3770 grame si l-am externat la 2640 grame iar acum are 6 kg la 3 luni fara 3 zile. Pediatra spune ca e durduliu si ca nu se astepta sa ia atat in greutate mai ales stiind ca e ajutat sa pape. Pe noi la inceput ne-a terminat si psihic si fizic cu papa ca manca la jumate de ora cum spui si tu10-20 ml lapte era sarbatoare in casa cand papa mai mult de 20 ml. Papa la 30 min inclusiv noaptea ...eram si eu si sotul ca zombi ca faceam cu schimbul la absolut tot ce tinea de ingrijirea lui. De papat poate papa si cu tetine normale de silicon dar cel mai bine papa cu tetine speciale de la medela...acum a ajuns sa pape cam 100-120 ml lapte la o masa si papa cam la o ora jumate-2 ore.
De plans...al meu tipa nu gluma...e rau de foame ca tati :). Si in maternitate a stat la terapie intensiva si el papa des nu la 3 ore ca mereu cand ma duceam sa ii dau papa imi spuneau asistentele razand ca nu se inteleg cu el si trebuie sa ii de asa pape si inafara programului. Asa rau de foame a fost de la nastere si asa e si acum...fomist rau de tot ca papa 12 cutii de lapte praf pe luna:). La noi acum se trezeste o singura data noaptea sa pape si nici atunci nu are rabdare 2-3 minute pana facem laptele si tipa nu plange. Deci cred ca depinde de copil...unii sunt mai mancaciosi altii nu...fiecare e in felul lui...de exemplu mama mea vazandu-l cum face imi spunea ca nu seamana cu mine la foame ca de mine se rugau sa papa...deci stai linistita ca fiecare e in felul lui. Cum nu toti copii merg in acelasi timp nici toti nu papa la fel si plang la fel.