rosu in gat
Raspunsuri - Pagina 3
belleane spune:
Daca in urma tratamentului cu antibiotic nu scade febra si nu dispar simptomele sau revin inseamna ori ca tratamentul nu a fost adecvat sau doza sau perioada administrarii a fost prea scurta.
Hemoleucograma iti poate spune cu rapiditate daca este vorba despre virus sau infectie bacteriana.
exudatul faringian nu este elocvent daca copilul bea apa sau altceva inainte precum si pe perioada administrarii de antibiotic si cateva zile dupa. Cam 7. Exudatul poate da rezultate fals negative in multe cazuri.
Antibioticul administrat pe perioade foarte lungi poate provoca leziuni, iritatii ale mucoasei gatului.
belleane spune:
Din experienta mea pot sa-ti spun ca atunci cand nu=i vei mai administra antibiotic perioada dintre 2 imbolnaviri va creste fara niciun stimulant de imunitate.
Eu nu te cert ca-i dai antibiotic la sfatul medicului dar trebuie sa-ti alegi un pediatru care sa tina la copil, sa-l cunoasca sa ii pese.
Importante sunt si hrana sanatoasa bogata in fructe si legume crude, miscarea, aerisirea camerei, umiditatea.
Cred ca mai este important daca poti sa-l tii mai mult acasa dupa un episod de boala. Asta daca poti.
Sa stii ca copilul tau nu ia virusii de la un anume copil pentru ca o data luat virusul copilul se imunizeaza. Asa ca probabil au circulat mai multi virusi.
irinabobe spune:
belleane problema este ca nu il pot tine acasa pentru ca nu am cu cine il lasa oricat de mult mi-as dori, si nici eu nu pot lipsi foarte mult de la munca pentru a sta cu el, chiar daca legal se poate (practic ...).
de acum inainte voi cere hemoleucograma, eu nu stiam ca asa pot afla daca este virus sau bacterie, si am crezut ca singura modalitate este acel exudat la care trebuie sa astepti rezultatul 7 zile.
la ultima tura de antibiotic febra a disparut dupa 6 zile de administrare, desi de obicei disparea dupa primele 3-4 doze, acum vad ca a cedat mult mai greu. asta e sper acum sa prind 14 zile fara antibiotic sa ii fac si exudatii macar sa stiu sigur daca este vorba de vreun streptococ, etc si in functie de asta o sa vedem ce fac pe mai departe. multumesc mult.
theo_2004 spune:
a trecut ca oricum trecea dupa 6 zile si antibioticul nu a fost necesar fiind o infectie virala si ... pacat ca l-a luat!
si eu as astepta 3 zile pana iese exudatul sa vad daca e cazul de antibiotic apoi un medic bun poate nimeri antib potrivit daca e cazul. dar poate e viral si ... scapati de antibiotic.
sanatate si curaj! febra nu-ichiar bau-bau!
irinabobe spune:
theo momentan ok , innumar zilele pana joi si sper sa nu apara probleme sa apuc sa fac exudatul ca imi sta pe creier , in rest ii dau cu tantum verde, propolis cu vit. c si oscillo ca deocamdata nu stiu ce sa fac mai mult de atat...
theo_2004 spune:
Ei ... sanatate! Si rabdare!
Mai sunt chestii de la Plant Extrakt http://www.plantextrakt.ro/ foarte bune, pt diverse afectiuni, pentru imunitate. Dar e bine sa consulti un homeopat.
irinabobe spune:
multumesc mult de tot. o sa caut si un imunolog cred sa vedem daca ne poate face o schema ceva. cred ca am devenit eu putin obsedata dar recunosc ca deja ma apuca toate transpiratiile cand il vad ca e nitel marait, de frica ca vine iar febra si rosu in gat, si si...
theo_2004 spune:
Incearca sa te stepanesti. Imunologul este pt bolnavi. Al tau copil este sanatos, normal. Acum se construieste imunitatea lui. Acum se dezvolta. Lasa-l sa creasca natural. Ti-am sugerat sa cauti info despre febra: aceasta este raspunsul organismului in fata intrusilor. De aceea ea nu trebuie combatuta cu orice pret. Las-o si pe ea sa rezolve ce trebuie. Trebuie sa ai incredere in organism. Sper ca scoti copilul la zapada, nu-l inchide in casa! Ai grija sa nu fie infofolit, fara fular PE gurita/nas si la joaca afara. Este esential! La intrarea in casa o salata de fructe proaspete!
Bluel spune:
Exact asa pateam si noi, mai ales de cand a inceput gradinita, din septembrie pana in decembrie mi-a facut o multime de chestii, dadea din una in alta, 2 spitalizari, 3 antibiotice intr-o luna si jumatate!!! La noi antibioticul chiar a fost necesar, i l-a facut in spital intravenos. Noi am apelat la Dr. Simu, imunolog si homeopat, printre altele i-a dat un tratament cu Noni si inca 6 chestii homeopate si pana acum ne inchinam cu amandoua mainile n-a mai facut nimic (are deja 2 luni), nici macar rosul in gat care era acolo in permanenta. In rest le incercasem pe toate de la Septilin (care ii facea bine pe la 1 an), Bronxo, Oscillo si altele. Oricum si eu iti recomand sa schimbi rapid doctorul de familie, noi mergem la Medlife (probabil am sa ma inscriu definitiv acolo) si intotdeauna i se fac analizele inainte de a ni se prescrie ceva, sa se vada clar daca e viral sau bacterian, caz in care e necesar antibioticul. Si apropo, ca nici macar toti doctorii habar n-au, locul stafilococului auriu este in nas, deci daca iese la analiza inseamna ca esti purtator sanatos si nu necesita antibiotic. Al meu copil este, am descoperit cand a trebuit sa facem analizele necesare inscrierii la gradinita si am fost uimita sa vad cu cata usurinta doctorii ii prescriau antibiotic....doar cei de la Medlife si Dr. Taropa au ras si s-au fastacit si ei de nestiinta colegilor lor!!! Sanatate!