rosu in gat
Raspunsuri - Pagina 2
irinabobe spune:
theo in general nu am mers la acelasi pediatru ci la sanador unde este un pediatru non stop, asa ca de fiecare data am nimerit la alt medic. antibioticul mi s-a recomandat din cauza ca dupa 3 zile de antitermice inca facea febra mare. stiu ca nu este ok antibioticul din cauza asta tot intreb ca naiba sa fac ca mi se pare ca sunt intr-un cerc vicios.
btz_ovi, legat de apropiati, putem face noi parintii exudatul insa nu pot obliga totii copiii de la gradi sa il faca, si de fapt de acolo este problema. cat a stat acasa nu a avut niciodata rosu in gat. de cand a intrat in colectivitate tot reapare.legat de homeopate pediatra care il urmareste are si competente pe pediatrie mi-a recomandat beladona si chamomilla ca homeopate si first defence de la secom care pe langa ca mai costa si un car de bani nici nu am vazut sa aiba cine stie ce efecte desi l-a luat vreo 4 luni inainte de intrarea in colectivitate. septilinul mi l-a recomandat orl-istul...
theo_2004 spune:
la care Sanador? Victoriei? m-am lamurit. ei/ele dau antibiotic preventiv si ca sa scape de stres.
care e starea generala a pustiului in cele 3 zile de febra? a patra zi a scazut febra?
daca e inf strept/stafil este clar ca nu s-a administrat antibioticul potrivit care se depisteaza DOAR IN URMA exudatului si antibiogramei. deci este esential sa faceti exudat faringian si nazal.
apoi daca e viral poate sa ia si mama antibioticelor ca acestea doar fac rau organismului, scazand imunitatea si crescand rezistenta la antibiotic iar cand o fi cazul de antibiotic... trebuie unul f puternic.
eu pt imunitate nu stiu decat alimentatie sanatoasa (multe fructe si legume, iaurt), aer mult (aerisit des, plimbari zilnice, chiar de 2 ori) si cateodata Baraka.
sanatate multa! iar tie intelepciunea de a alege bine !
btz_ovi spune:
La cresa stiu ca se cer analize la scaun si exudate la inscriere,care trebuiesc repetate la 3-6 luni,depinzand daca au fost cazuri de imbolnaviri dese ale copiilor sau nu.Cel putin la cresa unde mergem fiul meu asa se practica,si este una de stat.
Eu am specificat ca daca aveti bunici sau alte rude care il viziteaza zilnic pe copil sa faca si ei exudate.
Intr-adevar,daca totul este viral antibioticul nu face decat mai mult rau.
Septilinul,cum am spus,este eficace intr-adevar,dar contine niste parabeni ciudati rau,pe care medicul meu de familie mi-a recomandat sa-i evit cat se poate.
Mai este o posibilitate,des intalnita la crese din pacate:un copil sa fie fie purtator de microb/virus,ingrijitoarele sa ii hraneasca pe toti cu aceeasi lingurita (din pacate situatia asta e din ce in ce mai intalnita in RO),iar fiul tau,un pic mai sensibil,sa contacteze rapid crocobaurul.
THEO are mare dreptate in ceea ce priveste imunitatea:fructe si legume cat mai diversificate si in stare cruda,plimbari chiar si pe timpul asta,10 minute e suficient,aerisirea camerelor si NU infofolirea copilului,NU fular la gurita deoarece se creeaza mediul umed,care este perfect pt crocobauri.
irinabobe spune:
theo febra si dupa 3 zile era cam aceeasi. ce e ciudat e ca face turele de rosu in gat 2 cate 2 una dupa alta. adica avem rosu in gat pauza 5-7 zile iar rosu in gat, apoi pauza cam o luna jumate si iar 2 ture de rosu in gat una dupa alta. la sanador victoriei l-am dus pentru ca acolo e pediatru mereu, nu am nevoie de programare si e destul de lejer. am incercat o data la camera de garda la budimex am stat pe hol cu el 3 ore asa ca am renuntat la idee. recunosc ca eu sunt si cam panicoasa, cum vad ca face febra, etc nu am rabdare sa mai stau nu stiu cat timp pana prind programare la pediatra lui, asa ca metoda sanador mi s-a parut cea mai ok.
la ultima imbolnavire avea doar febra, si rosu in gat cu microvezicule. niciun alt simptom, nu tu tuse, nu tu muci nimic nimic, si era cam leguma, apatic, fara chef de mancare si joaca, noaptea nu putea dormi bine tot plangea si se invartea.
la cresa vad ca inca nu ne-a cerut repetarea exudatilor, probabil o sa-i sugerez eu asistentei, mai ales ca sunt foarte ulti copii cu rosu in gat. si eu ma gandesc tot la un streptococ ceva pe care l-a luat . acum ce sa zic sper sa prind cele 14 zile pauza de antibiotic sa pot face exudatul.mai am de asteptat pana joia viitoare
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe theo febra si dupa 3 zile era cam aceeasi. ce e ciudat e ca face turele de rosu in gat 2 cate 2 una dupa alta. adica avem rosu in gat pauza 5-7 zile iar rosu in gat, apoi pauza cam o luna jumate si iar 2 ture de rosu in gat una dupa alta. la sanador victoriei l-am dus pentru ca acolo e pediatru mereu, nu am nevoie de programare si e destul de lejer. am incercat o data la camera de garda la budimex am stat pe hol cu el 3 ore asa ca am renuntat la idee. recunosc ca eu sunt si cam panicoasa, cum vad ca face febra, etc nu am rabdare sa mai stau nu stiu cat timp pana prind programare la pediatra lui, asa ca metoda sanador mi s-a parut cea mai ok. la ultima imbolnavire avea doar febra, si rosu in gat cu microvezicule. niciun alt simptom, nu tu tuse, nu tu muci nimic nimic, si era cam leguma, apatic, fara chef de mancare si joaca, noaptea nu putea dormi bine tot plangea si se invartea. la cresa vad ca inca nu ne-a cerut repetarea exudatilor, probabil o sa-i sugerez eu asistentei, mai ales ca sunt foarte ulti copii cu rosu in gat. si eu ma gandesc tot la un streptococ ceva pe care l-a luat . acum ce sa zic sper sa prind cele 14 zile pauza de antibiotic sa pot face exudatul.mai am de asteptat pana joia viitoare mamica de Rares 21.02.2010 |
Asta inseamna ca tratamentul n-a fost suficient de eficace. Cateodata trebuie repetat in aceeasi doza si alteori cu doza injumatatita. Nu stiu cum se procedeaza pe la voi, dar pe noi toti medicii pediatri (indiferent de specialitate) ne-au cheamat la evaluare la sfarsitul tratamentului. Daca am fost la cabinet particular am platit jumatate din consultatie la evaluare. Trebuie tratat complet.
Alexandra Maria
14.12.2007
irinabobe spune:
dana acum ultima data seara la ora 7 am fost cu el la orl la verificari si mi-a zis ca e totul ok, nas (avusese o sinuizta), orl , gat, iar dimineata la 5 febra 39,3 deja.... la 2 m-am dus cu el la sanador verdict rosu in gat cu microvezicule. acum ce naiba sa mai fac adica seara orl-istul imi spune ca e ok si in cateva ore deja avea rosu in gat cu microvezicule si febra peste 39...
Ramona2006 spune:
Draga Irina,
imi pare rau ca treci prin asta cu baietelul tau, insa daca te incalzeste cu ceva pot sa-ti spun ca toti copii la intrarea in colectivitate se imbolnavesc des, mai ales la inceput, pina se formeaza imunitatea.
Concret, in cazul vostru cel mai important este sa reusesti sa-i faci exudat baiatului si voua (daca crezi ca ati putea fi purtatori, desi eu cred ca devina e gradi) si mai ales, cind va mai face febra mare si "rosu in git" sa=i faci imediat exudatul, inainte de orice, inainte de antibiotic. Se poate face si o hemoleucograma (cred ca asa-i zice in romaneste), si in singe se vede daca are infectie bacteriana sau daca e virus.
In legatura cu imunizarea...indiferent ce ai sa-i dai, asta ia timp, nu exista rezultate "pe loc". Maya mea, in primul an de gradi a fost tot timpul bolnava, a trebuit sa o retragem prin luna martie, dupa 5 luni de probleme mari. Ea are si amigdale hypertrofiate asa ca e ff sensibila in git. Am inceput cu preparate naturale si homeopate de vreo doi ani si abia acum incep sa vad rezultatele, desi daca e vreun virus la gradi, tot il va lua, anul asta a furat un rotavirus si o tuse magareasca, deodata.
Inapoi la probl ta, ptr git pe ea o ajuta intotdeauna propolisul, aici exista multe preparate ptr copii cu propolis, la fel si mierea cu propolis si laptisor de matca. Vitamina C - multe fructe si legume, eu in perioada de raceli continue o mai "intaresc" cu o multivitamina pe zi. Mi-a mai trimis sora-mea din Romania preparate gemoterapice (cred ca asa le zice), maces, coacaz negru, brad sint f bune.
Nu dispera, cu timpul baietelul se va intari, insa evita antibioticele fara suport real doar ptr ca dr crede sau vede. Tu cere analize, e dreptul tau de parinte.
Multa sanatate si multa putere!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
theo_2004 spune:
De hemoleucograma uitasem
La Sanador Victoriei ii poate face din degetel si ai raspunsul repede, in cateva ore (stiu ca s-ar putea si mai repede dar ...). Hemoleucigrama iti spune exact ce fel de infectie este, astept 3 zile si rezultatul exudatului si eventual antibiograma daca e cazul si abia apoi poti administra antibiotic potrivit daca e cazul.
Sanatate va doresc!
irinabobe spune:
theo multumesc nu stiam de hemoleucograma, chiar nu stiu de ce nu mi-au recomandat de la sanador. cu exudatul aici rezultatul dureaza 3 zile, iar daca e nevoie si de antibiograma aproape 5 zile sau 7, si niciun dr nu prea asteapta rezultatul antibiogramei 7 zile pt a-ti da tratamentul.
legat de propolis as vrea si eu sa ii dau dar nu stiu daca are voie la 2 ani. am vazut ca exista si sprayuri pt gatut pe baza de propolis dar de la farmacie mi-au zis ca e prea mic sa ii dau, iar pediatra am uitat sa o intreb.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe theo multumesc nu stiam de hemoleucograma, chiar nu stiu de ce nu mi-au recomandat de la sanador. cu exudatul aici rezultatul dureaza 3 zile, iar daca e nevoie si de antibiograma aproape 5 zile sau 7, si niciun dr nu prea asteapta rezultatul antibiogramei 7 zile pt a-ti da tratamentul. legat de propolis as vrea si eu sa ii dau dar nu stiu daca are voie la 2 ani. am vazut ca exista si sprayuri pt gatut pe baza de propolis dar de la farmacie mi-au zis ca e prea mic sa ii dau, iar pediatra am uitat sa o intreb. mamica de Rares 21.02.2010 |
Daca crezi ca-ti foloseste, nu stiu daca ai auzit de Vasile Andritoiu, apicultor din Tg.Jiu. Am vazut ca fete de pe DC au urmat ceva tratamente de imunizare pentru puiuti. Eu am luat de la dansul un tratament cu propolis si miere de mai multe feluri pe cand ma straduiam s-o fac pe Alex. Poate mai intrebi.
Uite: 0253 / 270221, dupa ora 19.30.
Edit. pentru imunizare noua ne-a recomandat dr: Colostrum cu probiotice de la Child Life. E cam scump 140RON/cutie/luna, asteptam efectele. Am vazut pe forum ca fetele l-au mai folosit si ele, noi il dam lui Alex ptr ca a ramas cu imunitatea praf dupa varicela.
Alexandra Maria
14.12.2007