Clasa I * 2011 - 2012 * [16]
Raspunsuri - Pagina 7
Roxana_G spune:
Multumesc mult de raspuns. Deci solutia este sa perseveram si probabil ca o sa mearga mai bine. Oricum aceste exercitii mi se par mult peste nivelul de scoala.
Pana una alta am vazut ca sunteti necajite cu exudatele si epidemia de streptococ. Alexandra l-a avut de cel putin 4 ori, a facut si scarlatina, inca din gradinita. Ce sa zic, e greu, dar sincer nu se poate controla situatia, e o loterie. Poate sa ia sau sa nu ia, si intr-adevar, un test negativ azi nu spune nimic despre ziua de maine. Nici macar faptul ca a mai avut infectia nu ajuta, pentru ca nu da imunitate. Acum vreo 4 ani ne-am intors cu beleau din Turcia, Alexandra a suportat usor, insa cel mic avea un an si am ajuns cu el cu febra 40 si moale ca o carpa. Sper sa nu mai trecem prin asa ceva si nici sa nu aiba nimeni probleme pe aici.
DidiAlex spune:
Raxana,
sigur ca se creaza imunitate..cum scriam sunt 14 virusi de scarlatina..deci tot sa faca..si a 15-a oara nu exista..
sss..ca noi nu am facut niciodata..vb din carti :)
monica-elizabet spune:
Nu prea am mai aparut pe-aici...si am avut de citit/recuperat
Noi am stat acasa 3 zile(cu febra, mucisori, tuse...) am incercat sa facem temele in fiecare zi desi era destul de ametita...noroc cu Biencuta(fetita lui Kris de aici de pe forum...e colega si prietena ei cea mai buna...si ea ne-a comunicat temele ca un omusor mare...cu o seriozitate ce n-am vazut)
Eu in tabara nu am curaj sa-i trimit desi asa cum spuneti probabil ca s-ar descurca...problema e la mine
Vad ca la voi sunt alte probleme de sanatate in scoli...sa dea Dumnezeu sa iasa bine analizele copilasilor vostri si sanatate tuturor
Naty spune:
I-am facut ieri exudatul si cel radpid si cel normal, cel rapid e OK.
mada si ca Ioana merge la scoala de la Opera de cativa ani; pentru grupele mai mari doamna are o colaborare cu o scoala din Rimini si organzizeaza acolo tabere de vara.
Mada spune:
Naty, e bine ca e negativ, cel putin stai linistita pana iese cel de 5 zile sau cate sunt.
Tot cam pe aici sunt si eu ieri dupa-masa am vazut ceva in gurita ei, m-am speriat si a plecat la dr, azi am fost si la exudat, pare a fi o afta, dar nu o deranjeaza, pe mine ma streseaza rau, seamana cu un hemangiom, am o poza pe fb pusa aseara, daca vreti sa va uitati
oricum am visat urat aseara, sunt speriata rau, abia astept sa o vad azi sa vad cum e.
mai stiti cumva cum se calculeaza calificativele, ochi_verzi, stiu ca ai pus tu un link, dar nu mai dau de el, ceva cu items era, te rog mult daca il mai ai sa-l mai postezi o data.
google nu m-a ajutat prea mult, in linkul dat de tine erau structurate bine.
Nu ma mai streseaza zilele astea scoala, cat crizele de nervi ale celui mic, care... ma epuizeaza si nu stiu cum sa mai pun problema cu el.
o zi buna
Ilinca si Rares
Lali spune:
Eu... cu ale mele. I-am vazut azi pe pitici, ne-au facut cu mana prin web-cam-ul de pe partie la ora fixa anuntata inainte prin SMS. Tare draguti erau ca sareau toti si se agitau ! In rest pare soare vreme superba si putina lume.
Cica azi au coborat partia mare. Banuiesc ca de acum doar pe aceea vor merge. Nu stiu cat e de grea partia asta, pe site-ul resort-ului toate cele 5 partii sunt desenate cu albastru, dar nu stiu daca respecta codificarea austriaca.
In alta ordine de idei, scarlatina e provocata de un streptococ nu de un virus si eu stiu ca nu formeaza imunitate.
Mada, nu te agita si tu atat de tare in avans... Mai ales daca pe ea nu o deranjeaza nimic.
Naty, cred ca poti rasufla usurata.
Monica-elizabet, asa e, cel mai greu le e parintilor ca noi ne facem o mie de ganduri. Copiii, cand aud de tabara, se gandesc numai la distractia ce-i asteapta.
ochi_verzi spune:
Mada, nu mai stiu ce link am pus atunci, dar aici gasesti modele teste si barem.
Sanatate multa copilasilor!
Noi stam mult mai bine, tuseste tot mai rar, mai mult dimineata si de marti a reinceput scoala...eee, ce i-a mai placut sa stea acasa.
tiusca spune:
Buna fetele,
Va citesc mai de ceva timp,si vreau sa va spun ca ma regasesc in multe dintre postarile voastre.As vrea sa va intreb daca copii vostri au inceput sa "manance"literele,ca de ceva vreme asist la fenomenul asta si nu stiu cum sa abordez problema.In alta ordine de idei,noi am trecut la caietul de tip 2 si odata cu aceasta trecere am observat ca scrie si mult mai urat.Eu cred ca e o chestie de timp...asa-i?.Ceva idei,ochi_verzi?Va pup si va doresc o zi buna
Anka74 spune:
Tiusca, mie mi se pare normal sa manance uneori litere...doar uneori. Ma gandesc ca ritmul in care invata literele este destul de alert si e destul de greut pt ei sa auda literele in cuvinte si apoi sa le reproduca in scris, formand cuvantul. Acum...daca ar manca o litera /propozitie as incerca sa lucrez in plus cu copilul. Daca se intampla ocazional, eventual numai la dictari, nu as face un capat de tara...Al meu a incurcat pe r cu l...vad insa ca s-a rezolvat problema. Acum e randul lui t si d, abia l-a facut pe d ieri...asa ca sigur vom lucra ceva in privinta asta , sa depasim problema. Sigur vor mai fi probleme la v si f...zic eu ca sunt normale si prin exercitiu se rezolva totul.
In ceea ce priveste scrisul pe Tip II - in caietul special pe care il folosesc la Abecedar ("Sa scriem cu Ana") vad ca liniatura Tip II incepe sa i-a locul treptat celei de Tip I. Pai normal ca scrie mai urat (ma rog, mai putin frumos) ca nu mai are liniutele acelea care ii ajuta. Pe de alta parte au inceput sa scrie si mai repede, nu mai stau sa bibileasca fiecare litera... scrisul evolueaza si desi toti invatam de mici aceleasi litere, la maturitate nu gasesti doua scrisuri identice.