Clasa I * 2011 - 2012 * [16]

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Si noi avem My Pen - alb cu roz - si merge cu o singura rezerva normala. Nu am avut accidente niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

ceilalti parinti nu sunt luati in considerare cand un copil face probleme intre-o clasa, pt ca nu ajuta cu nimic.
Io stiu ca chestia asta functioneaza inca de la gradi. Pt copii “problema” e chemat un psiholog care ii analizeaza in dinamica. Asa e si acu la scoala.
Si sunt evaluati si parintii lor.

Stiu doar un caz, in care mama avea copii 3 copii cu 2 barbati si acu era cu un altul. Baiatul cel mare era un copil bun, ca io ii stiu pe astia de la cresa, dar la scoala ajunsese dezastru..asa ca am inteles ca vroiau sa il ia din grija mamei pt camin. Pan la urma a ajuns la bunici. Tatal lui adevarat murise.

Am o cunostintza care studiaza Psihopedagogia sociala si asta vara facea practica la un camin de copii. Imi spunea ca sunt foarte multi copii, si copii prefera sa ramana in camin decat sa mearga acasa.

Lali, discretia..nu vine nimeni sa te informeze..iar io vad invatatoarea la sedinta cu parintzi..sau cand am io termin stabilit cu ea prin caietul de corespondenta..nu am schimb de telefoane. Scoala are normal telefonul meu, dar invatatoarea nu. Oricum daca ei sunt intr-o excursie si copilului i se intampla ceva..au dreptul sa il duca la spital, prin asigurarea scolii. si daca ma intalnesc cu invatatoarea la o ex de-a lor, ca ma duc mai mereu cand au iei patinaj nu imi povesteste niciodata despre problemele din clasa. De obicei nemtii in relatii oficiale nu povestesc asa doar de drag.

Copii sunt copii si ei fac ceea ce vad.

Io dupa ce am si al doilea copil imi dau seama ca orientarile pot fi diametral opuse. Daca de la primul am asteptari ca de un adult, pe al doilea il consider copil si pt ca se tranteste cu fundu de pamant cand vrea ceva si nu vreau sa ii tai aripile prin constrangeri, tot imi vine sa le sparg fata la neamuri cand imi spun ca e un copil “rau” Comentari ?!

Mai viu maine ca mai si lucrez..pacat ca forumul asta nu e vorbitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

DidiAlex, nu la asta m-am referit. Mai citeste odata postul meu. Mi se pare normal sa nu-ti povesteasca invatatoarea problemele din clasa, asta nu se intampla nici la noi. Ar fi chiar aiurea.

M-am referit la cazurile cand un copil creeaza probleme celorlalti, pana la urma (ipotetic vorbind) copilul meu imi spune daca i se intampla ceva, daca e agresat sau agasat de un coleg/colega. Si, mai mult, am intrebat care e procedura la voi daca parintii acelui copil nu rezolva situatia dupa discutiile individuale cu ei.

Mergi la inceput

Lali,
cateodata anumite lucruri raman in stare latenta..cand incepi sa te gandesti la ele revin la suprafatza. Cred ca pe la sf lu Octombrie Robert mi-a povestit ca este un baiat de la Igel Klasse ( 1B) care ii bate pe el si pretenul lui. Din pacate ave un fix sa i-a ochelarii dupa fata copilului si sa ii arunce. Asa ca mama pretenului s-a infinta la scoala si l-a reclamat. Si s-au luat masuri, mi-a spus mie invatatoarea cand i-am precizat la randi. Ce masuri nu stiu, ca nu a detaliat, si ne-a recomandat ca ar fi inutila inca o reclamatie pt ar creea prea multa presiune. Noi stim ca cc copii sunt pedepsiti odata ca altfel mai rau ii inraiesti.
Deci il reclami la invatatoare si i-au legatura cu parintii si ele sunt mai atente.

Daca parintzii sunt delasatori in mod repetat se scoate copilul respective din familie.

De ex imi povestea mama pretenului lu R al meu ca Nicolas ( si el un copil problema din gradinitza de altfel ) ca a fost pedepsit si in pauza a mers cu invatatoarea in cancelarie. Halal pedeapsa ..ce mi-ar fi placut mie in cancelarie..

acu am raspuns?

Mergi la inceput

Aproape ...
Danke !

Ceea ce voiam sa spun este ca, daca dupa discutiile cu familia, "impricinatul" nu se corecteaza, vrand nevrand se ajunge la o masura care va fi publica. Pentru ca problemele trebuie rezolvate in final.

Mergi la inceput

publica?!
nu cred ca au aflat si alti parinti de asta..si nimeni nu stie ce cazuri sunt..pt ca io primesc si protocoalele/procesele verbale de la sedintzele pe scoala.

Edit:

Nici io nu imi umplu creeri cu probleme care nu ma privesc in mod direct, pt ca nu am timp si energia necesara sa cunosc toate variabile ca ulterior sa emit o judecata de valoare. De fapt aici e ratiunea unor lucruri..multi oamani nu au energiile necesare..altii se pierd in discutii sterile..asa hai sa ne dam si noi cu parerea, Corect!

cred ca io vb de pere altii de mere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

"Nu stiu altii cum sunt"dar ...ai nostri-s chinuiti saracii dupa saptamanile inzapezite.La scriere fac 2 litere/zi...azi chiar 4!Si la matematica au u ritm galopant!!!Ei saracutii nu se plang...mai mult noi,parintii,suntem carcotasi!
Ma intreb de ce nu se putea renunta la saptamana de "Scoala altfel" tinand seama de faptul ca a fost un caz de forta majora(cred eu)!
Care-i ritmul de predare prin judetele in care nu s-a invatat in cele 2 saptamani???
O seara buna tuturor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Pe la noi prin scoala umbla ceva gripa, raceala....la Matei in clasa ieri lipseau 5 copii. Al meu doar ce-a terminat cu burta si de ieri are muci, stranuta, e ragusit....Imi vine sa mor. Bine ca avem vineri programare la pediatra pt ecografie abd, macar pana atunci vad ce e cu raceala si ii da tratament.

V=ati ales babele? A mea a fost pe 3 si tare bine mi-a parut ca fuse soare

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

DidiAlex, ca sa inchei dar sa nu fiu gresit inteleasa. Cand am spus publica m-am referit la faptul ca o sanctiune mai grava ajunge sa fie cunoscuta pana la urma si de ceilalti. Nu m-am referit la anuntarea oficiala a sanctiunii in protocoale de sedinta s.a.m.d.

In fine, nu e cazul la noi, am vrut doar sa vad cum e in alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Ne-am inscris la cangurasul explorator de pe 4 aprilie.
Stiti unde as putea gasi subiectele date in anul 2011 ? ... la ei pe site sunt numai cele din 2010, pt clasele II-IV. Multumesc !

O zi frumoasa !

Mergi la inceput