Pufi de ian-feb 2010 (64)- La multi ani Dece!
Raspunsuri - Pagina 17

danasor spune:
Evyme am cautat pe net unde as gasi martipan, si unii ziceau ca la cora, metro, selgros... Cora nu avem in Iasi si prima incercare a fost la selgros, adevarul e ca am stat o gramada in fata standului, habar nu aveam cum arata, de vreo trei ori am luat produsele la rand, e de le dr.oetker, costa un plic in jur de 7 lei, iti trebuie cam 2 plicuri sa acoperi un tort normal, daca vrei sa faci si floricele sau alte figurine poti sa mai iei unul. Se lucreaza foarte usor, cum te joci cu plastilina.
De fiecare data cand am mancat tort cu martipan nu prea mi-a placut, fiindca era prea dulce, cei din comert pun foarte mult zahar in martipan e mai ieftin si in plus il albeste, martipanul cand il cumperi are o culoare galbuie , eu l-am colorat cu suc de sfecla rosie, desi am cumparat un colorant alimentar nu a fost bun deloc si nici sanatos nu prea e, dar a iesit un roz ok; imi pare rau ca nu vi-l pot arata, dar Mire stie
Am mai dat in Selgros si peste o saltea care face masaj, bine nu se compara cu fotoliile alea dar e ok, chiar simti ca te relaxeaza, are 4 zone si mai multe programe, si te si incalzeste daca vrei, pentru 200 ron e bine, î#537;i face treaba, i-am zis sotului ca asta e cadoul nostru de sf valentin; ii place si Anastasiei, s-o vezi cum sta pe ea...

danasor spune:
Atlantique eu am facut un tort din ciocolata, l-am facut de multe ori, si martipanul l-am framantat bine, i -am mai pus un pic de zahar pudra si colorant ( natural) , si l- am intins cu sucitorul pe masa , la fel cum faci cu aluatul, numai ca trebuie sa pui zahar pudra pe masa si deasupra martipanului sa nu se prinda, cum ar fi faina. Apoi am intors tortul cu fundul in sus exact in mijlocul martipanului intins, si incet i -am acoperit si marginea, intorci tortul si mai netezesti un pic marginile cu o conserva sa nu ramana urme de la degete

danasor spune:
Inca ceva - am gasit in car4 niste forme metalice pentru prajituri, la 4 lei, steluta, luna, inima.., si i-am facut tartine cu pate( facut in casa atlantique pentru idee) , almete si realizarea mea nu a fost ca a mancat, ci ca le-a mancat singura, a muscat din ele, pana acum doar daca ii taiam bucatele mici manca singura si 2-3 atat, restul i le dadeam eu.
Scuze fetele, mi s-a stricat laptopul si nu v-am multumit pentru traspunsuri si sugestiile referitoare la micul dejun ; cateodata intru in criza si am impresia ca nu stiu ce sa - i mai dau sa manance, ma tot gandesc daca e bine cum o alimentez eu.
Azi A. a tinut neaparat s-o imbrac cu costumul de craciunitza, asa a si adormit ca nu a fost chip sa il scot, noroc ca se integreaza in peisaj.

alexutzzza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miremia Am culcat si eu pitica....cu cantec. ![]() Tot ma tin sa va intreb cat mai dorm pufii pe zi. Mara de ex., doarme cam 12-13 ore: 2-3 ore ziua si 9-10 ore noaptea. ![]() ![]() _ Mirela si ![]() |
offf grele, ma lovesti unde ma doare...nu stiu...
Yannis adoarme pe la 11-12 uneori 12 jumate, il trezesc pe la 8 fara sa il imbrac si sa il duc la gradi dar mai doarme in masina undeva intre 30 si 60 de minute, depinde cat facem pana la gradi. La gradi doarme in jur de 2 ore. Deci cred ca undeva la 10 ore pe zi?
In Week-end uneori doarme, alteori nu (cel mai adesea nu) dar noaptea tot asa un 11 ore maxim. Duminica asta de ex a picat lat si nu l-am putut trezi deloc, a adormit pe la 5 dupa-masa cand am plecat dintr-o vizita, deci, dus in masina, am oprit ptr supermarket, apoi l-am dus sus si nu s-a trezit, am tot incercat sa il trezim pe la 6 apoi la 7 apoi la 8...nimic, am decis sa mergem pe burta poate doarme toata noaptea...la 10 jumate s-a trezit!

alexutzzza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui atlantique
3 ore pana acasa??? woowwww! Da sa inteleg ca ai ajuns la intalnire dimineata, nu? De marime, nu ai facut tu caz, dar te-am invidiat eu ca dupa cate bomboane cu martipam ai papat ai incaput si in 26....( stii ca atunci am cautat bomboane cu martipan si am mancat o gramada ca imi faceai pofta...ma terminai cu cate dulciuri mancai). |

La intalnire nu am ajuns de dimineata dar am sunat individu duminica seara sa ii explic ca eu stau undeva departe si kind of Wild Wild West si ca as aprecia daca fie anulam intalnirea sau reuseste el sa ajunga la 10, si a fost de acord sa ne vedem la 10!

alexutzzza spune:
A! Mire! am uitat sa-ti zic ca si aseara nu prea vroia sa doarma, s-ar juca cu mine intruna, nu ma scapa de cand venim de la gradi, ma cara dupa el non stop, a inceput sa zica una alta si nu-i rezist! hai! hai! mami!
Sa ii desenez, imi spune ce: Miau! pocul! calu! kai alo! (si altul) etc
e f funny ca incepe de cand ajungem acasa, vede strada casei si incepe "ooome!" (home) sau spiti(casa in greaca) apoi in parcare imi arata toate baltile de apa "Apa!" "Apa!" "Parking apa!"
apoi numaram in lift etajele: no (one) tuu (two), tleee(three), fooor (four), ive (five), iiiix (six)!
Anyhow.. nu vroia sa se culce, vroia sa ne jucam "one, two, three, go!" adica numaram si la go! alergem (si trebuia mereu sa alerg si eu cu el ca daca stateam se oprea si "tuuuuu!" tuuuuuuuu!" nici o sansa sa trag chiulu! (si mai zic unii de ce in cap in marimi cu 20 la blugi) si i-am zis ca este foarte tarziu si ca daca nu vrea sa doarma nu o sa il pot duce maine la gradi ca o sa fie f obosit si ca nu merge la gradi si s-a culcat de frica ca nu il mai duc la gradi!
Asta a propos de cat si la ce ore dorm unii

miremia spune:
Multumesc de raspunsuri, deci suntem si noi in grafic cu somnul. Alex nu te superi ca iti zic, mi se pare ca Yannis doarme prea putin.
Mai am o intrebare, m-ar tenta si pe mine o vacanta pe afara cu copilul din dotare. Nu stiu insa cum sa procedez, sa-mi iau singura biletele de avion si sa-mi rezerv cazarea sau sa iau un sejur de-a gata? Cumpara martisoare de suflet si vei ajuta un copil!
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

atlantique spune:
citat din mesajul lui danasor Atlantique eu am facut un tort din ciocolata, l-am facut de multe ori, si martipanul l-am framantat bine, i -am mai pus un pic de zahar pudra si colorant ( natural) , si l- am intins cu sucitorul pe masa , la fel cum faci cu aluatul, numai ca trebuie sa pui zahar pudra pe masa si deasupra martipanului sa nu se prinda, cum ar fi faina. Apoi am intors tortul cu fundul in sus exact in mijlocul martipanului intins, si incet i -am acoperit si marginea, intorci tortul si mai netezesti un pic marginile cu o conserva sa nu ramana urme de la degete pui mic |
Merci, am inteles. Credeam ca era tort cu martipan, nu invelit in martipan.
Ce dulce cred ca a fost Craciunita

decenuela spune:
citat din mesajul lui miremia Multumesc de raspunsuri, deci suntem si noi in grafic cu somnul. Alex nu te superi ca iti zic, mi se pare ca Yannis doarme prea putin. Mai am o intrebare, m-ar tenta si pe mine o vacanta pe afara cu copilul din dotare. Nu stiu insa cum sa procedez, sa-mi iau singura biletele de avion si sa-mi rezerv cazarea sau sa iau un sejur de-a gata? ![]() ![]() _ Mirela si ![]() |
stai ca acum inteleg...
daca nu te duci cu masina...clar nu renteaza pe cont propriu..mai ales cu avionul...
Mihaela,

Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

atlantique spune:
citat din mesajul lui alexutzzza A! Mire! am uitat sa-ti zic ca si aseara nu prea vroia sa doarma, s-ar juca cu mine intruna, nu ma scapa de cand venim de la gradi, ma cara dupa el non stop, a inceput sa zica una alta si nu-i rezist! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anyhow.. nu vroia sa se culce, vroia sa ne jucam "one, two, three, go!" adica numaram si la go! alergem (si trebuia mereu sa alerg si eu cu el ca daca stateam se oprea si "tuuuuu!" tuuuuuuuu!" nici o sansa sa trag chiulu! (si mai zic unii de ce in cap in marimi cu 20 la blugi ![]() ![]() ![]() ![]() Asta a propos de cat si la ce ore dorm unii ![]() Mamica ![]() ![]() |
Wooowwww! Ce poliglot ai tu acolo

Ce bine ca i-ai gasit punctul slab! Eu nu am cu ce sa-l amenint ca nu reactioneaza nimic, nu desene, nu iesit afara....inca mai caut...