Lupta cu iarna

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Mass media manipuleaza, are tot interesul sa faca asta. Rating pe de o parte, slugarnicie fata de unii sau altii pe de alta.
Daca evitam sa ne lasam induiosati de dramele punctuale, daca lasam de o parte troienele care ici-colo depasesc metrul (nu contest ca au ajuns si la 2-3 metri, dar asta este exceptie), vom vedea ...doar o ninsoare viscolita!

Zapada, ger si vant, atata tot! Nu este un cutremur major in fata caruia nu poti decat sa-ti faci cruce rugandu-te sa nu se crape falia chiar sub picioarele tale. Nu este o viitura care matura si sfarma totul in cale. Nu este un uragan care doboara tot ce sta in picioare, sau tornada care ia efectiv pe sus casele si masinile. Nu-i gerul Siberiei care ingheata pana si benzina din rezervor. Este doar o ninsoare, nu foarte abundenta (cel mult o jumatate de metru intr-o zi, 50 cm zapada este echivalent 25-50L/mp), viscolita (dar nu peste 100km/h), urmata de un ger obisnuit (rar sub -20). Chestii care la munte se intampla an de an iarna. Care s-au mai intamplat in Baragan, si chiar mai serios decat acum, in alti ani.

Sa nu exageram!

Omule, nush, da' io am vazut amu' un sir de oameni urcand pe un troian de zapada ca pe un munte...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Bee

Lemnul costa, nu e gratis. Costa cam 3 mil/tona. O baba de 80 de ani cu 3 mil pensia, sigur consuma 2t/iarna, daca are noroc de la Dumnezeu si-i iarna blanda. Cu gerul care a fost, au consumat in 3 saptamani cat in restul lunilor octombrie, noiembrie, decembrie si parte din ianuarie.

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

Bineintzeles ca se plateste lemnul!

Dar cred ca asa cum s-a descurcat bunica mea(d-zeu s-o ierte)cu o pensie de CAP ani d ezile,si avut camara plina,lemne(da...le dramuia intr-adevar),cred ca s epoate descurca orice tzaran din satele romanesti!

Vointza sa fie!

Deceneus,pamintul zace nelucrat,hectare intregi de pamint zac pentru ca efectiv nimeni(acolo und ezace,sa se intzeleaga sa nu fiu acuzata de generalizarenu vrea sa-l munceasca!

Nu maideparte de asta vara am citi pe forum subiecte in care se semnala ca recolta zace pe cimp ca nimeni nu are chef s-o striga!Ei poftim,natura nu iarta!Dupa o vara bogata,o iarna pe masura!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

100 de lei e metrul de lemne. Mama foloseste in fiecare iarna cam 10 metri de lemne. Apartament de 4 camere, sunt incalzite doar 3, o singura soba de teracota.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

@capcaunule- oamenii respectivi au dotare si i-a ajutat si natura, pentru ca nu a viscolit ca in sud sau ca in Moldova. Acolo sunt tractoare puternice care lucreaza la exploatarile de lemn din paduri. Comparatia intre judete este la fel de nepotrivita ca paralele intre satul din '54 cu satele din 2012.
Cate sate au rama fara curent electric in Judetele Covasna si Harghita?
Probabil niciunul pentru ca vantul intre dealuri nu a suflat ca la campie.
Hotnews vrea sa gaseasca scuze autoritatilor si clientelei lor politice.

Iar in Baragan sunt exploatatii de sute si mii de hectare. Care se lucreaza tot cu tractoare puternice. Cu ce-s mai bune unele fata de altele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
@capcaunule- oamenii respectivi au dotare si i-a ajutat si natura

Adevar graiesti, deceneus

Eu de mic stiu ca Baraganul, Campiile Siretului si Ramnicului, Covurluiul sunt expuse vanturilor foarte puternice. Viscolul, crivatul stiam ca sunt norma pentru aceasta regiune a tarii. De unde atata surpriza pentru o iarna ... normala? Ne-am cam obisnuit cu incalzirea globala, cu ierni blande, fara prea multe precipitatii si cu geruri scurte ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

iarna e de vina ca ea face parte din natura si nu poti sa ii ceri socoteala cand ninge, unde viscoleste si unde oamenii nu au timp de lopeti, nu au lopeti si nu sunt nici pregatiti de asa efort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Selene, si eu m-am suit pe-un troian la mine in curte, ca m-am trezit la 5 si l-am adunat de prin jurul casei. Am sa fac si eu un reportaj sfasietor despre asta. Dar oare trebuia inainte? Cand zapada era de un metru pan'la usa casei? Cred ca da, ca asa curatatat nu mai prezinta interes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

n-a fost cadrul destul de larg incat sa se vada ca langa troianul respectiv nu era zapada curatata?

comparatia mi se pare de-a dreptul cinica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

mianna, altadata sesizai ironia...

Buna dimineata la toata lumea, si eu sunt intre doua ture de curatat zapada. Troianul de la mine din curte (a nu se confunda cu un trojan ) e mai inalt ca mine, deci are min. 1.70 m. Cat despre strada...ne trebuie Wola

O sa fac poze, sa-i arat fetitei cum a fost in prima ei iarna. I-am promis si om de zapada, dar, la cata "materie prima" am in curte, cred ca o sa i-l fac de Paste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

se poate si altfel.. se poate si sa reactionezi NORMAL, ca o persoana/comunitate responsabila de soarta sa si cu instincte de SUPRAVIETUIRE functionale.

"Dupa ninsoarea ce s-a abatut asupra judetului Buzau, comunele din zona s-au împartit in doua categorii: cele vedeta, in care oamenii se plang ca nu mai sosesc jandarmii si ajutoarele, si cele in care satenii incearca sa se gospodareasca singuri, pentru ca, in opinia lor, "asa e iarna".

Mos Falconetti, "ca mafiotul din film", a iesit la plimbare pe strada principala din satul Dambraoaca - Sageata. "M-a fugarit nevasta-mea de acasa. Am dat la lopata prin curte, sa scot zapada, si acu merg pana la marginea satului sa mai vad care- i treaba", spune pensionarul in varsta de 68 de ani. Afara e un viscol de abia vezi la doi metri in fata, insa pensionarul Falconetti are alte griji: "M-au sunat copiii de la Bucuresti sa vina, sa ajute la deszapezire. Las-o-n harta ma-sii, stai acolo, ca nu moare nimeni. Eu am dat cu lopata, n-am probleme. Totusi, mi-e ciuda, poate facem o echipa de vreo 50 de oameni si rezolvam si strada. Pai, in ‘54 nici nu erau utilajele astea si tot am scos-o la liman, acum o sa fie floare la ureche".

La vreo 2 kilometri mai incolo, in Sageata, Vasile Tinteanu a lasat portile larg deschise, de parca asteapta colindatori. "Sa circule zapada, altfel se aduna", spune barbatul inghesuit intr-o geaca de piele jerpelita. Casa vecina are nametii pana la ferestre: "De fapt, acolo stau eu, dar a picat curentul si nu mai pot folosi centrala termica. I-am trimis pe nevasta-mea si pe fiu-miu la Buzau si eu am ramas sa am grija. Casa asta e tot a mea. Mai dau cu lopata, mai iau un incalzitor si astept sa vina soarele".

Nicu are casa fix la marginea satului si se bate cu zapada de la inceputul lunii: "Aici sufla vantul mai tare si vara, asta e problema". Nametii din curte sunt atat de mari incat pasesti peste gard: "Ca sa ajung la gaini am facut o copca in nameti, iar porcii i-am dus la un vecin. Ne-am organizat si noi ca de o iarna grea si asteptam sa treaca".

Vasile Ciurea taie iute viscolul cu Dacia incarcata cu sucuri carbogazoase si alimente: "Is pentru o inmormantare. O facem si pe asta, udam cu un pic de tuica si se inmoaie totul pana la groapa". Oricum, in razboiul cu nametii el are o cu totul teorie. "Treaba e ca multi se inspaimanta cand vad zapada in curte. Dar iti faci o carare prin jurul casei, sa ajungi la gaini si la vaci, iar restu’ astepti sa se inmoaie". Sageata e sub cod portocaliu, iar satenii dorm cu lopetile langa pat. "

http://www.evz.ro/detalii/stiri/stare-de-urgenta-pentru-pusculita-baronilor-capcanele-in-care-trebuia-sa-cada-basescu-96630.html

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

am vazut ieri un reportaj in care erau filmati sateni in putere care stateau la crasma in loc sa dea la lopata. ii filmase cu camera ascunsa, iar cand i-a intrebat de ce nu merg sa ajute localnicii la deszapezire, spuneau ca vor bani pt. asta. si faceau glume pe seama vremii.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput