Lupta cu iarna
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Deceneus,puteau folosi pamintul,recolta de anul trecut de exemplu pentru interes si folos propriu! Erau bune acum rosiile lasate sa putrezeasca pe cimp anul trecut???? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Nu poti stoca productia prea mult.
Graul se poate tine doi ani, dar cu riscul sa te umplii de sobolani, de fluturi si de gargarite.
Cartofii si legumele nu se pot tine.
La cartofi sunt pierderi mari de toamna pana primavara.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
Nu poti stoca productia prea mult. Graul se poate tine doi ani, dar cu riscul sa te umplii de sobolani, de fluturi si de gargarite. Cartofii si legumele nu se pot tine. La cartofi sunt pierderi mari de toamna pana primavara. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Hai ca m-ai facut sa zimbesc!
![](icon_smile.gif)
pe mine m-ar interesa sa am ce pune-n farfurie,atunci,la momentul ala!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Care sunt producatori au stocuri.
Problema este la cei care locuiesc cate 6 intr-o coliba si traiesc din ajutoare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
deceneus, - acest exemplu de 6 oameni care traiesc in coliba si traiesc din ajutoare - sunt cazuri sociale in orice anotimp.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
citat din mesajul lui grati.ela ce faceti cand, pe asemenea vremuri, gasiti locul de parcare (cu plata) ocupat? |
in vremurile senine stiu ca-i vreo 15 milioane de lei vechi amenda, in cazul in care chemi politia. ce-i drept, acum n-am idee daca s-ar deplasa la constatare, dar ar merita incercat.
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui desprecopii deceneus, - acest exemplu de 6 oameni care traiesc in coliba si traiesc din ajutoare - sunt cazuri sociale in orice anotimp. Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Asa este, si nu este bine.
Daca proprietarii de teren aveau posibiltatea sa castige bine, ar fi oferit de lucru si la "asistatii sociali", facea din ei oameni responsabili si aduceau si venituri la buget.
Acum sunt un "factor de risc" pentru comunitate.
Am relatat ca parintilor le-au furat oile desi erau incuiate.
Intr-o vara mama a gasit o ranga cu care rezema poarta, langa usa scarilor. Au venit noaptea, au cautat prin curte si si-au pregatit "instrumentul" ca in caz ca vine cineva sa-l pocneasca. Probabil unul statea langa usa si altul cauta prin curte.
Cu alta ocazie unul a pierdut buletinul, si mama l-a dus la politie. Nu i-au facut nimic pentru ca nu furase nimic, atunci a fost doar in "recunoastere".
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danielag/danielag.jpg)
danielag spune:
Daca proprietarii de teren aveau posibiltatea sa castige bine, ar fi oferit de lucru si la "asistatii sociali", facea din ei oameni responsabili si aduceau si venituri la buget. |
Deceneus, te invit sa cauti aici, pe forum, subiectele din vara asta in care oameni care au pamant (cateva hectare, nu zeci) au cautat zilieri pentru munca campului. Din asistatii sociali pe care ii plangi tu aici nu gasesti oameni dispusi sa munceasca pentru 50 de lei pe zi. 50 lei + masa (uneori + bautura + tigari). Ca sa se inteleaga: vorbesc de oameni in putere, nu de batrani si bolnavi.
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danielag
Deceneus, te invit sa cauti aici, pe forum, subiectele din vara asta in care oameni care au pamant (cateva hectare, nu zeci) au cautat zilieri pentru munca campului. Din asistatii sociali pe care ii plangi tu aici nu gasesti oameni dispusi sa munceasca pentru 50 de lei pe zi. 50 lei + masa (uneori + bautura + tigari). Ca sa se inteleaga: vorbesc de oameni in putere, nu de batrani si bolnavi. |
Nu te contrazic, dimpotriva.
Nu gasesc asistati care sa lucreze, pentru ca statul le da suficient, si daca merg noaptea la furat, castiga mai bine cu efort mai mic si nici nu-i bate soarele in cap.
Daca in comunitati era paza bine organizata sa impiedice furturile, si daca ajutorul se acorda conditionat, sau altfel spus daca primaria le dadea de lucru si ii platea pentru lucrari, atunci poate preferau sa merga sa lucreze la particulari la camp. E aceeasi problema ca in cazul somerilor care prefera somajul in locul unui post. Daca venitul este egal cu somajul sau cu ajutorul sigur ca preferi somaj.
Si sunt destule de facut intr-o comuna, de la curatat santurile colmatate, la reparatul drumurilor.
PS Eu nu am plans de mila "asistatilor" capabili de munca.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Secretul unui judet fara sate izolate si cu toate drumurile deszapezite? Codul www.hotnews.ro/stiri-esential-11501249-audio-deszapezire-covasna-prefectul-gyorgy-ervin-noi-primarii-asteptat-ajutoare-nu-vaitat-presa-pus-osul-deszapezit-toata-lumea-deszapezeste-altceva-putea-face.htm" target="_blank">verde!
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
@capcaunule- oamenii respectivi au dotare si i-a ajutat si natura, pentru ca nu a viscolit ca in sud sau ca in Moldova. Acolo sunt tractoare puternice care lucreaza la exploatarile de lemn din paduri.
Comparatia intre judete este la fel de nepotrivita ca paralele intre satul din '54 cu satele din 2012.
Cate sate au rama fara curent electric in Judetele Covasna si Harghita?
Probabil niciunul pentru ca vantul intre dealuri nu a suflat ca la campie.
Hotnews vrea sa gaseasca scuze autoritatilor si clientelei lor politice.