Lupta cu iarna

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

In Romania, nu a mai fost o iarna atat de grea de fff multi ani, deci si in Bucuresti, nu ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

La telefon, acum, n-am retinut postul, banuiesc ca A3, preotul Tudor Marian, Carligu Mare (Parohia Glodeanu). A spus ca oamenii nu au curent de 10 zile, ca ajutoarele s-au distribuit pe drum, ca batranii de 80 de ani nu au putut iesi din case sa primeasca aceste ajutoare, ca nici lumanari nu mai are sa le duca oamenilor, DAR ca pleaca din nou pe la oameni, cu niste baieti, sa vada cu ce ii poate ajuta.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

La telefon, acum, n-am retinut postul, banuiesc ca A3, preotul Tudor Marian, Carligu Mare (Parohia Glodeanu). A spus ca oamenii nu au curent de 10 zile, ca ajutoarele s-au distribuit pe drum, ca batranii de 80 de ani nu au putut iesi din case sa primeasca aceste ajutoare, ca nici lumanari nu mai are sa le duca oamenilor, DAR ca pleaca din nou pe la oameni, cu niste baieti, sa vada cu ce ii poate ajuta.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Si cei care au putut iesi din case si au luat acele ajutoarea nu au putut sa le duca si batranilor de 80 de ani, vecinii lor, consatenii lor, oameni pe care-i cunosc de-o viata ?

Daca e instaurata legea junglei sa nu ne miram ca vor supravietui doar cei in putere...

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paff spune:

Am reusit sa iau legatura azi cu o prietena care sta intr-un sat de pe langa Buzau.De o saptamana nu am putut sa vorbim deloc si eram tare speriati Sunt o familie cu doi copii mici si de o saptamana nu au mai avut curent,au stat toti patru intr-o camera unde aveau o soba.A zis ca a fost crunt..in satul lor nu este zapada chiar asa de mare cum arata la tv dar in satele de langa este asa ca efectiv erau blocati in sat,unde magazinele erau goale,nu aveau de unde aa se aprovizioneze.Ei au avut provizii dar spunea ca sunt oameni care nu mai au nimic de mancare,batrani care nu au lemne.Aici s-au pus oamenii din sat si au dezapezit cumva un drum iar preotul satului a facut rost de un generator si a umblat pe la toate casele din sat,a facut liste cu ce au oamenii nevoie,a luat numere de telefon si a sunat rudele celor din sat care erau disperati pentru ca nu aveau cum sa ia legatura.Au reusit cumva sa ajunga in sat niste oameni cu masini din astea mari de teren si au adus ceva alimente..si acolo nu va spun,bataie pe ele.Spunea prietena mea ca numai in situatii din astea iti dai seama cat de rea e lumea,in loc sa se ajute unii pe altii ar prefera sa isi dea in cap pentru o paine in plus.
Drumul dinspre Buzau spre satul lor nu a fost cuarata nici macar o data,de cand a inceput sa ninga,au lasat sa se adune troiene.La ei in sat au un utilaj dar care bineinteles e stricat si cand a fost sunata primarita de cei de la Buzau ca sa se intereseze de starea oamenilor,le-a spus ca totul e sub control,ca sunt ok,numai ca sa nu aiba ea probleme.
Nu stiu daca am foat coerenta in ce am vrut sa spun dar sunt socata,nu e altfel cand auzi asa ceva de la cineva cunoscut,decat de la tv.Ma tot gandesc cum e sa stai fara curent o saptamana cu doi copilasi mici care nu inteleg de ce trebuie sa stea intr-o camera
Si aucm iar ninge

Mergi la inceput

Lali, nu stiu, l-am sunat pe parintele, dar nu are semnal... Imi canta o melodie in telefon, peste tonul de apel...

Vreau sa trimit un colet macar la Glodeanu... O sa-i scriu Nicoletei Tintea...

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Cumnata mea a plecat azi la serviciu, pe sate. Daca si in judetul Braila e la fel de rau ca la Buzau, o sa va spun.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Nikole,da...parerea ta e falsa!

Utilajele n-au cum sa intervina ...cind incepe ninsoarea!
Datul la lopata nu e atit de eficient ca o masina de dezapezit,insa lopatzitul sistematic si periodic,nu te ingroapa in zapada!

Nametzii aia de 5 m nu se aduna de la ora la ora!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Ba se aduna, viscolul face asta. acolo e campie, cat vezi cu ochii,fara paduri, zapada toata e luata in cateva ore si se opreste in primul obstacol ivit, in cazul de fata casele oamenilor.

Nu se compara cu nametii , poate de 1 metru jumate, din zonele de munte. In week am fost la soacra, la munte, la operatiunea dezapezire, zapada,ieri de dimineata peste 1 metru, am muncit 4 oameni pe branci, dar nu era zapada viscolita, ce dadeai la o parte, nu se punea la loc.

Oamenii aia nu sunt lenesi, a fost suficienta o noapte de viscol sa se ajunga in situatia asta.

Referitor la provizii, sunt oameni care traiesc din pensii de 300 lei, ca bunica-mea,atat are 320 lei pensie....cu ce sa-si faca omul ala provizii?
Mi se pare ca unii chiar nu inteleg situatia REALA a tarii numite Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paff spune:

Citat:
citat din mesajul lui flaviutza

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Nikole,da...parerea ta e falsa!

Utilajele n-au cum sa intervina ...cind incepe ninsoarea!
Datul la lopata nu e atit de eficient ca o masina de dezapezit,insa lopatzitul sistematic si periodic,nu te ingroapa in zapada!

Nametzii aia de 5 m nu se aduna de la ora la ora!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Ba se aduna, viscolul face asta. acolo e campie, cat vezi cu ochii,fara paduri, zapada toata e luata in cateva ore si se opreste in primul obstacol ivit, in cazul de fata casele oamenilor.

Nu se compara cu nametii , poate de 1 metru jumate, din zonele de munte. In week am fost la soacra, la munte, la operatiunea dezapezire, zapada,ieri de dimineata peste 1 metru, am muncit 4 oameni pe branci, dar nu era zapada viscolita, ce dadeai la o parte, nu se punea la loc.

Oamenii aia nu sunt lenesi, a fost suficienta o noapte de viscol sa se ajunga in situatia asta.

Referitor la provizii, sunt oameni care traiesc din pensii de 300 lei, ca bunica-mea,atat are 320 lei pensie....cu ce sa-si faca omul ala provizii?
Mi se pare ca unii chiar nu inteleg situatia REALA a tarii numite Romania.

Ba se intelege situatia reala..ideea e ca acei oameni care nu au,au fost ajutati,acolo unde s-a putut.In satul de care scriam mai sus,a venit un om de afaceri din Buzau cu niste masini off-road si cu ajutoare.Nu au vrut sa se duca la primarie si l-au cautat pe preot si au mers impreuna cu el la batranii care nu mai aveau provizii.In timp ce se facea asta,betivii satului si asistatii sociali care cica stau in mijlocul drumlui cu mainile in buzunar asteptand elicopterul cu ajutoare,au aflat si s-au strans si fugeau dupa masini sa prinda ajutoare.Cand au vazut ca nu mai fac fata au dus ajutoarele la cantina de langa biserica dar au venit si acolo buluc,au intrat cu forta si au inceput sa se bata pe mancare.A fost chemata politia dar degeaba.Erau oameni care aveau penise si de 25 de milioane(fost politist) si se batea pe alimente,a luat doi saci si a fugit.Si uite asa alimentele nu au mai pututt fi duse la batrani.
Cand preotul si oamenii incercau sa curete un drum ca sa poate sa mearga la Braila sa cumpere cate ceva,astia stateau in drum si ziceau ca ei asteapta ajutoarele cu elicopterul sau cu camioanele.Dupa ce au reusit sa curete un drum,s-au dus cam din casa in casa si au facut lista cu ce are fiecare nevoie ca sa le cumpere preotul de la Braila..asistatii social sau betivii nu au vrut,spuneau ca oricum vin ajutoare,ce rost mai are sa isi cumpere singuri.Ei acum drumul e iar blocat,nu au cum sa ajunga la ei,sa vedem ce o sa manace.
Deasemenea,sunt batrani paralizati la pat cu rude si copii la oras care nu s-au interesat o data de ei,nu au sunat,nu au incercat sa ia legatura cu nimeni..acolo drama
Tot prietena mea imi spunea ca oamenii astia care asteapta acum cu mana intinsa,cand au primit ajutoare de la Uniunea Europeana,le-au vandut pentru bautura.Asta e realitatea din Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Oare cati la suta dintr-un sat or fi asistatii sociali si betivii ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput