Lupta cu iarna

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Cu tot respectul,vorbim de Romania...nu de Canada nu de cum e acolo,ci dece se intampla aici,in Romania in satele inzapezite...cu batrani cardiaci care abia se taraie,care traiesc din lapteleunei vacute care se sufoca in grajdul acoperit dezapada.Am vazut aseara...un batran a iesit sa dea zapada...a lunecat,a cazut si nu s-a maiputut ridica.A murit inghetat.
Si el e vinovat,nu?

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Eumada, sa nu amestecam emotional lucrurile asa cum fac unele televiziuni. De ger nu e nimeni vinovat, ca batranelul ala era bolnav e trist, dar drama lui personala nu are nimic de a face cu 'hojmalaii' care stau si astepta autoritatile sa le dezapezeasca ograda si ulita si se imping la ajutoare pe care le vand cu suprapret - cu pit stop la carciuma.

E clar ca fiecare din noi e cu gandul la acei bunici care au nevoie de ajutor - dar in sate mai sunt si oameni in putere care ar putea sa ii ajute, nu? Sau trebuie sa vina autoritatile sa dea gheata la o parte din curtea bunicilor si sa scoata la pajiste vaca...

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
Inteleg ca e scumpa pentru o familie, dar pentru o asociatie de bLoc? De atitia ani de cind avem ierni cu troiene in Romania, cite asociatii de bloc au achizitionat o masina de-asta?

e o utopie ce zici tu aici. la cate datorii au si asociatiile de proprietari, cate imbunatatiri s-ar putea face la blocuri si nu sunt bani, numai un snowmobil mai lipsea... nu zic ca n-ar fi bun, insa de unde bani?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu nu vad lucrurile la scara atat de mica; toata tara este cuprinsa de nameti. Si acum ninge si viscoleste. Oamenii de pe strada mea isi curata zapada de pe balcoane si de pe trotuar, dar arterele care fac legatura dintre orase sunt inzapezite. Este munca lui Sisif pana se opresc ninsorile. Se arata clar ca sunt voluntari, alaturi de jandarmi.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Se compara iernile din Romania cu iernile din Canada.
In Romania, nu tin minte sa fi avut o iarna atat de grea. Evident ca nu avem utilajele celor obisnuiti cu temperaturi de peste -15 grade.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Mirela,sunt de acord ca sunt si cei care stau la caldura....cirect..pana si vecinii mei (stamin cartier rezidential langa padure,)au preferat sa blocheze singurul drum de acces cu masinile parcate ca sa nu dea zapada,dar noi,cei din casele de langa padure,am pus mana....vreo opt barbati si eu si o vecina si am dat la lopata..am curatat tot,am carat zapada in camp....si nesimtitii au venit si si-au parcat masinile pe locul curatat de noi...

Nu va zic ce scandal le-am facut la haidaii aia.....de au plecat cu tot cu masini....
Vecina mea,o tinara vaduva,a iesit si ea si a dat la lopata...pana la asfalt....dar ce folos....

Insa drumul de acces e blocat..am iesit prin camp,pe langa calea ferata....eu am trecut prima dimineata.
E plin de case suparate inzapezite si aia nu pun mana deloc pe lopata....toata lumea are dreptate dar sa nu generalizam....aici vorbim de ce se intampla in Romania...

Si ne ramane doar solidaritatea.Orasul e blocat.Cum se intepeneste unul si blocheaza strada,cum sar ceilalti soferi si il imping...

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

In Bucuresti, e prima iarna cu atatea ninsori ( din cate imi amintesc io ).

Cred ca nu-ti amintesti bine.. nici macar nu e chiar atat de multa zapada in oras. Si in iarna 2008 (sau 2009?) a nins binisor.

Acum s-a suprapus zapada peste viscol, ploaie inghetata si perioada relativ indelungata de ger si poate de aceea e perceputa mai altfel.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Citat:

Cred ca nu-ti amintesti bine.. nici macar nu e chiar atat de multa zapada in oras. Si in iarna 2008 (sau 2009?) a nins binisor.

Acum s-a suprapus zapada peste viscol, ploaie inghetata si perioada relativ indelungata de ger si poate de aceea e perceputa mai altfel.

Evident ca de aceea este perceputa iarna de acum ca fiind f grea.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Cristoiu, tu ai vazut imaginile cu zapada din Vrancea si din Baragan? Au fost utilaje care au crapat ca n-au facut fata. Sunt in continuare drumuri nepracticabile, localitati fara curent si oameni izolati de mai bine de-o saptamana. Cand trec, excavatoarele fac tuneluri cu ziduri de 5m. Au fost zone in care crivatul a facut baraj de zapada intre doua case, unind practic doua laturi ale strazii, se plimbau cainii pe acoperis. La 80km /h cum a suflat viscolul acolo, nu faceai nimic nici cu lopata si cu nicio masinuta de-aia de care zici, ca de-aia au aparut troienele uriase.
Parca vorbim cu unii de pe luna, zau.
L-am intrebat pe tata cum a fost in 54, el e nascut in 33 deci stie bine si era si intr-o zona greu incercata atunci, in Ialomita. "Cam ca acum" mi-a zis. Intrau seara cu lopetile in casa ca sa fie siguri ca nu raman blocati peste noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

Rusine noua, ca nu suntem pregatiti ca cei din Canada.

allinta

Te contrazic. In Bucuresti este a treia iarna consecutiva cu nameti. Cea mai grea, e adevarat, dar nici cele din ultimii doi ani nu au fost blande.

Ploaie inghetata a mai fost si acum 1 an, iar acum 2 ani in februarie si martie 2010 erau inca nameti mari, mari. Eu am poze.

Mergi la inceput