Lupta cu iarna

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Deceneus, carciuma aia unde am oprit nu era magazin universal, n-avea nici haine, nici incaltaminte. Se vindea bautura si cam atat. Avea insa televizor, ce-i drept. Poate clientii de acolo (ca erau mai multi, nu unul) erau de fapt niste cinefili, nu venisera cu dimineata in cap pentru niste tarie (nu, nu aveau bere in pahare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

...ah deceneus, cum gasesti mereu tu cate o explicatie si cate impresii ai ...

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Nu mi-o lua in nume de rau dar am constat ca exista multa dezinformare si la televiziuni si pe online. Din fericire am proprietate la tara si cunosc destul de bine ce se intampla in sate, nu in toate zonele.
Ma deranjeza ca se faca afirmatii degradante la adresa oamenilor de la sate la modul general, care in majoritate sunt oameni remarcabili, si afirmatile sunt facute dupa ce le arata televiziunile in goana dupa senzational.
Promovarea dispretului pentru oameni, cultivarea rusinii ca esti roman este politica in media.
Dezinformarile au scopuri diferite, sa justifice o incapacitate a puterii de a rezolva problemele sau sa justifice deposedarea de terenuri - pe motiv ca nu le lucreaza.

Am vazut oameni instruiti lipsiti de cel mai elementar bun simt, si cunosc multi oameni saraci cu o moralitate demna de stima. Comparatil-l pe Virinel cu alti oamni simplii daca nu credeti.
Saracia nu-i sinonima cu lenea si cu degradarea asa cum vehiculeaza unii prin media.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Deceneus, ai mare dreptate in ce spui. Da, exista multa dezinformare si manipulare din pacate.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Iata avem si niste activitati menite sa incalzeaza oamenii pe asa un ger:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11492107-prefectul-buzau-paul-beganu-primele-drumuri-accesibile-dupa-viscol-fost-cele-spre-carciumi.htm

Din pacate asta e valabil cam peste tot in tara. Barbati in putere nu fac altceva decat sa se duca la carciuma, de la prima ora. Asta vara eram in tara, in delegatie, pe drum (cred ca eram prin jud. Bistrita, cam asa). A trebuit sa ma conectez de urgenta la unul dintre clientii nostri, n-aveam bateria incarcata la laptop si m-am oprit la carciuma din sat sa pot sa-mi bag laptopul in priza. Era cam 9 dimineata si erau deja clienti cu paharul in fata. Iar la iesirea din sat o babuta uitata de vreme mergea catre camp, cu sapa in spate! In conditiile astea nu ma mir ca primele deszapezite sunt carciumile...

Carciuma intr-un sat este si alimentara si magazin de incaltaminte si de confectii.
E normal sa fie poteca la carciuma.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Zau? Sa-mi fie cu iertare, dar n-am auzit de asa ceva... Detzu de tzuica si jinarsu' faceau legea, nu alimentele, incaltamintea si confectiile...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Deceneus, carciuma aia unde am oprit nu era magazin universal, n-avea nici haine, nici incaltaminte. Se vindea bautura si cam atat. Avea insa televizor, ce-i drept. Poate clientii de acolo (ca erau mai multi, nu unul) erau de fapt niste cinefili, nu venisera cu dimineata in cap pentru niste tarie (nu, nu aveau bere in pahare).

Acolo poate nu era, dar nu se stie daca acolo unde spunea prefectul nu era o alta situatie.
Si ce reprezintativitate are un om la un sat de cateva sute de oameni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

NU VA INTELEG!!!!

Atitea lamentari, e greu, e imposibil sa dai la lopaTa, nu ai randament la -20 de grade, oamenii la 60 de ani sunt neputiNciosi sI batrini!

Esti asa cum te crezi si poti atit cit crezi ca poti.

1. Canada, Kitchener, snow belt. Se pune o ninsoare de zile mari afara, viscol, tot tacimul. NOi pe o straduta izolata, pe care trece plugul cind nu mai are nimic de facut prin oras, asa in drum spre crisma. Eu Singura, la 20 de ani am dat zapada cu lopata pe tot drumul spre strada si evident pe tot trotuarul din fata casei, ca asa trebuie. La -18 grade. Juma de ora lopata, juma de ora tzusti in casa, si iar si iar.

2. Germania, HanovrA, iarna cu nameti, sotul la caldura in Dubai in delegatIe. Eu gravida in luna a 7-a am dat la lopata zapada de pe drive si de pe toata strada din fata casei, ca e drum privat si nu intra lopatarii de stat.

3. Socrul meu are 71 de ani si are un ditamai drive si loc de parcare in fata casei. Aceeasi nameti, el cu lopata. Si nu a zis nici-o clipa ca e prea batrin pentru asta.

4. Maica-mea are 60 de ani. Care aveti curaj sa ii ziceti in fata ca e batrina? Ca va pun in legatura cu ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Inca ceva si plec la munca.

Exista snowblow. O masina de dezapezit. Inteleg ca e scumpa pentru o familie, dar pentru o asociatie de bLoc? De atitia ani de cind avem ierni cu troiene in Romania, cite asociatii de bloc au achizitionat o masina de-asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

In Bucuresti, e prima iarna cu atatea ninsori ( din cate imi amintesc io ).
Rusine noua, ca nu suntem pregatiti ca cei din Canada.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

in acelasi ton al "solidaritatii umane" cu sau fara ghilimele..

"Painea de la ajutoare, care costa 1 leu, a fost vanduta la intersectie de troiene cu 10 lei bucata. In multe sate, doar jandarmii muncesc. Militari, jandarmi, politisti si voluntari se lupta nonstop cu zapezile.

(..)

In aceste conditii, lupta pentru supravietuire e dura, a inceput sa se faca bisnita cu produsele de la ajutoare, iar buticarii si-au dublat preturile.

Dincolo de adevaratele drame produse in infernul zapezilor, ninsorile din ultima perioada au scos la iveala, pe alocuri, spiritul civic al romanilor. In multe comune, unii sateni nu s-au atins de lopata, asteptand jandarmii sa-i scoata din nameti.

La marginea satului Beilic, intr-o casa din care nu se mai vede decat hornul, sotii Maria si Gheorghe Rasica, trecuti de 80 de ani, incearca sa-si faca curaj. Batranul mai iese din cand in cand sa vada ce-i face calul. Ajunge la grajdul ingropat sub troiene inalte de cinci metri pe un mic culoar, facut de doi consateni si continuat ieri de jandarmi.(..)
"Au venit doi baieti tineri de aici din sat si ne-au scos", povesteste tanti Maria.

(alta) Tanti Maria traieste singura si se descurca greu pentru ca sufea de o dizabilitate la un picior. Pe ulita nu poate merge, doar pana la poarta, unde i-au facut poteca jandarmii. Nu mai are nicio bucata de paine, iar vecinii ei s-au ingramadit ieri la ajutoare, dar ei nu i-au adus un colt de paine: "Stiti ce au facut? S-au dus intai ai mari si au luat ajutoare, apoi au trimis si copiii. Eu unde sa ies daca sunt beteaga de piciorul asta?"

http://www.evz.ro/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ma indoiesc ca cineva vinde painea cu 10 lei. Cine s-o cumpere ? Batranii cu pensia de 200 lei ?

Deci, zapada este data cu lopata si de voluntari.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput