Ursuleti & ursulete de novdec2010(2)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Credeti ca nu e bine sa ii dau Iuliei legume crude, ca nu ar fi bine digerate de stomac? Eu am zis ca nu si i-am dat morcov ras, azi gulie rasa si ma gandesc sa ii mai dau tot felul, ca nu se pierd vitaminele astfel. Ce parere aveti?

Adipapazi: Citeam pe FB ca le dai spanac crud si loboda. Cum li le dai, taiate f marunt si amestecate cu ceva, sa le inghita usor? Eu de obicei le pun in iaurt facut mai lichid si tare usor le inghite Iulia. Tu cum procedezi? Loboda o dai tot cruda sau fiarta? Azi i-am luat si eu loboda si i-am pus cateva frunze in ciorbitza, dar o fi buna de mancat si cruda? Iar noi o putem manca in salata ca atare (cum e si cu spanacul - asa mai mananc si eu cateva frunze de spanac, ca fiert nu imi place deloc, crud nu ma omor, dar daca strecor prin salata verde cateva frunze, nu le simt gustul celor de spanac si nu ma deranjeaza deloc)?

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

16 +

Mergi la inceput

Vad ca tot singura am ramas.... Tare rau imi pare! Am incercat sa mai intru si pe FB, dar tot nu imi place, ca intru rar si abia am timp sa descopar ceva. Daca postez ceva, nu am timp sa primesc raspunsurile, iar apoi ar insemna sa pierd la timp sa le caut... In fine! Asa ca mai scriu aici, ca stiu ca din cand in cand mai bagati un ochi si aici. Dupa ce am auzit ca Sugubina le da fetelor 240 ml lapte si dimineata si seara, eventual si cu supliment, am inceput sa ii dau si eu Iuliei si seara 240 si merge perfect. De obicei ii dau 150-180 LP simplu si in restul pun si cereale mai multe, sa il fac gen piure. Doarme mai bine astfel. Eu ma gandeam ca dimineata bea ok, ca e dupa o noapte intreaga, dar seara mi se parea ca fortez nota daca vreau sa ii dau mai mult. Dar nu, e super, merci frumos, Sugu!

I-am dat si telina rasa si a mancat ok. Ii tot amestec morcov ras, cu telina rasa cu marar si branzica + iaurt. Cu loboda cruda nu m-am lamurit si inca nu i-am dat, i-o dau tot fiarta, desi se pierd vitaminele si daca as sti ca e ok sa i-o dau cruda, nu as ezita.

Iulia a inceput de vreo luna, cred, sa spuna cum fac animalele: calul, vaca, sarpele, pisica, rata (desi ultimele doua fac cam la fel in viziunea ei, ca nu stie sa spuna perfect). E tare haioasa! Cum vede reclama la Whiskas, cum face mau-mau, cum apare cea la Milka e cu muuuu in gura :) Si mai are pasiunea sa miroasa totul, zicand ca sunt flori. Vine sotul de la piata cu patrunjel, ceapa verde etc si vine si miroase. Am pe pervaz niste orhidee si mereu vine sa le miroasa, isi trage si calutul si se urca pe el, sa ajunga mai aproape de ele. Si are o pasiune cu cataratul, se tine cu mainile de dulap si apoi urca cu picioarele pe lateralul dulapului, sperand ca urca pana sus. Face tot felul de scheme, muta calul sau masa in alte parti, sa ajunga sa se catere pe undeva. Pe scaunul de masa se urca din exterior. Se tine cu mainile de masa si isi ridica picioarele pe zona pe care sta cu picioarele cand sta in scaun. Si sta asa intinsa o vreme, apoi se da jos sau o dau eu, ca mi-e frica sa nu ii scape mainile si sa cada. Am doua recipiente mari de 5l de ulei de masline aduse din Grecia. Unul e mai gol, unul mai plin si mereu trebuie sa am grija sa fie intr-o anumita parte cel plin, ca se catara pe ele, tragandu-se de calorifer si se urca. Daca ordinea e invers, poate sa cada, ca cel mai gol nu are stabilitate. Apoi avem cos de gunoi, dar nu il mai folosim ca atare, ca era toata bagata in el. Gunoiul il tinem in pungi mici pe care le aruncam zilnic si le tinem pe blatul de la bucatarie, sa nu ajunga ea. Iar recipientul de gunoi e doar de forma si serveste la urcatul ei pe undeva. Sau trage scaunele din bucatarie si le plimba langa frigider si da magnetii de pe frigider jos Sau langa chiuveta, sa se bage acolo etc. Nu asculta deloc daca ii spun sa nu mai faca ceva, nu stie de frica, daca ii spun ca nu e bine ce face si ii dau peste mana sau daca o inchid putin intr-o camera, gen pedeapsa. Voi cum ii faceti sa va asculte, ca nu stiu ce metoda sa adopt? Sugu, parca tu ziceai ceva de pedepsit, pus la colt, cum procedezi? Oare nu e prea devreme cu pedepsele sau chiar dau roade? Eu ce am incercat, nu a avut rod

Va pup, ma duc sa ii dau masa, ca ma trage de sani ceva de speriat! Va pup si va mai astept pe forum!

17 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Elfica, ce frumos povestesti tu de iulia. din pacate, la capitolul sfaturi pt educatie nu mabag...ca si la mine e greu. Eu il amenint cu diverse (gen 'te pun in tarc', 'te pun in scaunul de masa', etc) si cateodata fnctioneaza. Cel mai bine functioneaza cu amenintare ac aii inchid tV-ul (el se uita la Cars)
Sa-l mai laud un pic. Repeta fff multe cuvinte si azi am ramas masca cd am inceput sa numaram (el numara pana la 3) si eu ziceam 1, el 2, cd am zis eu 3, el PATU!!! Si a continuat pana la 10. am ramas efectiv masca, cred ca a invatat la gradi/. si ce m-a socat a fost faptul ca nu a incurcat 6 cu 7, asa cum inca face Arianna. El a zis SASE, eu 7 si el OTTT!La ECEEE s-a aplaudat singur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Elfica, Corina, aveti puisori tare destepti . Printesa mea e in categoria mediocri (cel mult). Sunteti avansati cu cel putin 6 luni, deja imi vine sa plang...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Elfica, referitor la pedepse, eu una nu sunt de acord cu ele. Cel putin la varsta asta nu o sa mearga cu pedepsele fizice, gen pus la colt sau mai rau dus copilul in alta camera. O sa faca mai rau. Lor le place sa-si testeze limitele si parintii. Sa-ti spun cum am facut eu cu Iulia acum 2 ani, ea avand aproximativ aceeasi varsta ca si Iulia ta. Eram tot asa singura ca si tine si cu bebe in burtica. Am mers pe psihologia inversa. Adica orice voia sa faca, ii spuneam sa faca, dar o avertizam sa stie ca se va lovi la cap/picior/mana, etc si o va durea. De inteles inteleg destul de bine. Si ii tot repetam sa faca ce voia plus avertizarile. Cel putin in cazul nostru a functionat. Avand in vedere ca nu-i mai interziceam diverse lucruri nu mai era atat de interesata de ele. Am aplicat pricipiul asta de la inceput si mi-a folosit. Chiar si acum cand are 3 ani jumate il aplic. Acuma depinde si de copil, normal, dar mai ales de tine, de cum vei stii sa gestionezi situatia. Mai ales ca e doar inceputul si va trebui sa o inveti de mica ca ai incredere in ea pentru ca vor exista momente dupa ce se va naste bebe cand posibil va fi putin singura in alta camera. Eu m-am bazat pe principiul pe care mi l-a zis pediatrul cand era Iulia mica. Sa nu-i fac niciodata copilului ceva ce nu mi-ar placea sa mi se faca. Acuma tu decizi ce metoda vi se potriveste. Mai citeste si tu carti depre psihologia copilului, acuma cat mai poti. Si inca un lucru util. Sa o pregatesti pe Iulia cu mult timp inainte despre venirea unui alt bebe la voi acasa. Pentru ca va fi geloasa si are si dreptate. Va fi un alt copil care va va acapara atentia si ea care a fost timp de 2 ani obisnuita ca toata atentia sa fie asupra ei, va suferi. Daca mai ai intrebari poti sa ne intrebi.

Mergi la inceput

Fluturasha: Merci frumos pentru sfat, am incercat si eu in anumite situatii si a mers, dar nu se potriveste mereu. Spre exemplu a mers cand se intindea pe jos in bucatarie, pe gresie. Oricat am certat-o, i-am dat una (nu tare, dar cat sa stie ca nu e bine), am inchis-o in alta camera putin, cum se intorcea, cum facea iar. Atunci am lasat-o sa se intinda si ii spuneam "a, te culci acolo? sa iti aduc o patura sa te invelesc? bine, de acum dorm singura si tu aici". Si statea ce statea si se ridica singura, dupa o vreme nemairepetand isprava. Dar la alte chestii nu se aplica, spre exemplu, am o floare mai voluminoasa pe care nu am unde sa o pun departe de ea. Si i-am explicat ca o doare daca ii rupe frunzele, ca si pe ea o doare daca o trage cineva de mana si i-o rupe etc, nu tine. O tot jumuleste! Chiar acum asta a facut, a mai rupt un rest de frunza ramas de la ultima jumuleala . Aici ce sa ii spun sa nu mai faca?

Dupa ce nasc, o vreme, pana vad ca ma descurc singura, o sa mai fie cineva cu mine (ori mama, care are pastrate multe zile de concediu, ori sotul, care si-a pastrat si el cate zile a putut). Dupa inca ceva vreme, in principiu iese mama la pensie si voi avea ajutor de cate ori voi dori, dar in principiu nu vreau sa se eternizeze la noi, ca nu cred ca e bine. Sotul si asa sufera ca nu mai sunt a lui ca inainte, ca ii e dor de mine sa fiu numai a lui. Normal ca o iubeste pe Iulia, dar ar simti nevoia sa mai iesim si noi singuri, iar eu pana acum am tinut sa fiu mai mereu cu ea, ca doar nu e mica prea mult, trec anii repede si zboara la casele lor, de ma apuca jalea cand ma gandesc. Parca ieri eram eu mica si ai mei tineri si acum eu sunt mama si am bebe. Maine poimaine joc la nunta ei si plang ca am ramas singura.

Bravegirl: super tare e Patrick! Fiecare copil are ritmul lui, e clar, nu zestrea genetica e importanta, ca si Arianna si Patrick au aceeasi zestre genetica, insa fiecare e diferit.

Amelia: Nu te ingrijora, am auzit de la alti parinti ca nu e nicio regula ca un copil care vorbeste mai tarziu / merge mai tarziu ca altii e mai putin dotat intelectual. E doar un ritm propriu si atat. Imi povestea o mamica de fata ei care a vorbit mai tarziu, nu mai stiu cand exact. Si o tigancusa turuia cu mult inaitnea ei, iar acum fiica-sa e olimpi9ca (chiar nationala, parca), iar tigancusa e vai de capul ei. Asa ca nu renunta la a o invata diverse, e important sa lucrezi cu ea, sa ii arati, sa stie, chiar daca pare ca nu intelege.

17 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui amelia_ilie

Elfica, Corina, aveti puisori tare destepti . Printesa mea e in categoria mediocri (cel mult). Sunteti avansati cu cel putin 6 luni, deja imi vine sa plang...

Mami de Cristiana

Amelia, nu vreau sa te supar, dar TE ROG eu sa nu mai spui asa de printesa ta. Stiu ca vrei sa ai cel mai inteligent, destept , frumos copil, si tinzi sa faci comparatii. Eu cred f mult ca ceea ce gandim despre copiii are o influenta asupra lor. Iti spun din experienta, pt ca doar v-am zis ca cu A am fost pe la dr ca nu vorbea Si acum ea nu prea e la nivelul copiilor de varsta ei, dar e f desteapta. Chiar dc nu vrea sa invete nimic, nu coloreaza in chenar (iti dai seama cum ma simt eu cd merg la gradi si sunt expuse desenele si ale lu fiimea arata ca cele de la grupa 2 ani). Dar eu o laud in continuare si ii spun ca a desenat frumos, a lipit frumos, etc. O incurajez si imi zic ca e desteapta si frumoasa O sa aiba ea timp de colorat frumos.
Patrick e clar mai dezvoltat in multe privinte fata de varsta lui, dar aici cred ca e avantajul copilului mai mic. O imita in tot pe A, incearca sa faca ce face ea, si dc nu ii iese se crizeaza, aduna frustrari, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Elfica, Corina, comparatii fac involuntar. Nu-mi place, dar nu am ce face... Constat, atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Elfica ai mei au iar muci,Vic are traheobronsita si Clau rinofaringita si nu prea am timp de net ca trebuie sa-i distrez dar m-a impresionat tristetea ta...NU ESTI SINGURA
pe scurt despre alimentatia Claudiei:mananca mancare gatita romaneasca variata,nu chestii din alte tari,nu cereale de care nu am auzit in viata mea,nu muguri si vlastari...mananca fructe crude asa cum e firesc iar in materie de legume am incercat si accepta :castravete,rosie,salata verde cu ulei de masline si zeama de lamaie (ff putin si fff fin tocata),salata de gulii cu ulei si lamaie si cam atat.Nu a vrut salata de spanac,loboda o manaca doar gatita pentru ca si eu o mananc doar gatita si pentru ca mi se pare amara cruda si nici eu nu as manca...practic copiii mei mananca ceea ce mananc si eu,sanatos,gustos,variat si hranitor.Nu am baut in viata mea alt lapte decat de vaca si de capra si ei la fel;nu ma tenteaza altfel de lapte si nu incerc nici pe ei;daca vor sa incerce cand vor fi mai mari acum "sunt la mana mea"
Sunt foarte multe mamici care mananca diferit de noi si copiii lor la fel...este stilul lor de viata si nu il comentez caci ceea nu fac eu nu inseamna ca e rau...e doar diferit si eu din pacate sau uneori din fericire sunt conservatoare

Bravegirl...cand voi avea puterea si timpul necesar sa scriu ce ma macina cred ca o voi face p eFB...e mai bine si ferit de ochii tuturor curiosilor si neavizatilor.

Ramo multa putere si sa treci cu bine hopul

Sugu si ..."nici o fapta buna nu ramane nepedepsita" ....numai tu puteai fi asa saritoare sau poate nu...dar esti tare sensibila si sufletul tau mare poate fi exploatat...lasa doar puficele si pe Pufescu sa te exploateze...ceilalti sunt la "au mai participat".Ai grija de tine,de voi.

Eliza nu mancase portocale si nici nu luase Vit C in ultimele 3 zile;am fost luni cu ei sa le ia exudat nazal si sange sa vedem cum stam.Lunea viitoare vin rezultatele si vedem cum stam.Vreau doar sa fie bine,sa fie eroare de laborator si de nu va fi vom cauta cel mai bun tratament si regim.
Din pacate eu tre' sa ajung la dermato (suspecta de psoriazis) iar Claudiei i-au aparut doua bubite rosii pe gat ce seamana cu intepatura de tantar (dupa ce saptamana trecuta avea o piscatura pe mana si una pe ureche) si mama ma innebuneste sa merg la spital sa nu fie capushe..ne-au innebunit capusele astea ..oricum azi nu ajung ca nu am masina si pe ploaie cu RATB-ul nu merg si nu am finante de taxi si altele...asteptam pan ain weekend savedem cum evolueaza si iau masina de la sormea,vine si alocatia si ne rezolvam noi.

Mitza mea se suie pe masuta de cafea si sare de acolo sa mor eu de inima...ma duc sa ma joc cu ei ca s-au cam plictisit.
va pup si mai vorbim
ascultam Vali Sterian
o zi plina de iubire si veselie.

Mergi la inceput

RamoP: Suntem alaturi de tine, chiar daca nu stiu ce ai patit. Intuiesc, dar mi-e teama sa pronunt. Dumnezeu sa te ajute sa depasesti hopul, cum spunea Martutza.

Martutza: Merci mult pentru indicatiile culinare. Si eu incerc sa ii dau Iuliei cat mai sanatos, ca inca pot sa ii fac special. Si prefer sa ii dau crud, i le rad pe razatoarea mica si i le dau cu putin iaurt, sa ii alunece mai usor pe gat. Si sparge orice combinatie.

18 +

Mergi la inceput