Ursuleti & ursulete de novdec2010(2)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

AnaO: Merci tare mult pentru detalii, vedem ce putem face. Voi vineri veniti toti de dimineata sau dupa serviciul celor care lucreaza, adica numai noi am veni tarziu, in caz ca reusim sa venim de vineri. Dar nu cred ca reusim, pentru ca sotul lucreaza pana la 16.30, pana ajunge acasa si ne ia, pana ajungem la voi, deja e seara si mai e putin si culc mandra. Asa ca mai bine venim de sambata dis de dimineata. Tu chiar vineri implinesti frumoasa varsta, de aceea e petrecerea vineri si nu sambata sau pentru a se recupera lumea sambata si nu duminica? In caz ca nu putem veni, iti spun de pe acum La multi ani si petrecere frumoasa, ganduri de bine si implinirea celor mai arzatoare dorinte! Sper ca te-ai tinut de cuvant si dupa post ai dat unda verde la bebe2!

Martutza: bravo ca ai trecut cat de cat de problemele mari, acum mai mergi doar cu analizele. Si eu stiu ca trebuie trei probe de copro, recoltate la distanta de cateva zile (2,4, nu mai stiu) si ideal fiecare recoltare sa contina probe din mai multe scaune, ca viermisorii se elimina uneori, nu la fiecare scaun.

Piscotel: Ma bucur ca mai esti cu noi, e si usor, ca nu se scrie mult, asa ca si daca intri rar, recuperezi imediat! Pe 13 iunie am morfofetala si merg la Filantropia, la dr. Alina Veduta, ca o stiu de la prima sarcina si mi se pare super, stiu ca are specializare la Londra, am incredere. La 13 saptamani am crezut ca merg tot la ea, dar am nimerit la o alta care nu prea mi-a placut. Oricum, de la prima sarcina pana acum au schimbat multe, totul arata mult mai performant, cabinetul de ecografii pentru trimestrele 1 si 2 nu mai e unde era si acum sunt mai multe cabinete, arata totul foarte civilizat, ca in vest cumva. Cu medicul a ramas ca daca nu apar probleme, il sun dupa ecografie sa vedem daca e si atunci ne vedem. Pana atunci trebuie sa fac niste analize de secretie si cam atat. Ma simt bine, asta conteaza!

Ieri am patit ceva ciudat cu Iulia. I-am dat fructele si apoi am culcat-o. A dormit 2 ore si jumatate, interval in care a mai supt de cateva ori. La trezire mai sugea si se rasfata, se frichinea cu tzatza in gura si cu picioarele in toate partile, cand peste mine, cand in cealalta parte etc. Dintr-o data s-a desprins, a inceput sa ii curga putine fructe din gura si sa planga din cauza senzatiei neplacute. A vomat ceva... Oare e normal sa nu se digere in atata timp si la niste miscari usurele, chiar daca si-a presat stomacul, dar cata mancare nedigerata sa fi ramas, incat sa o vomite? Voi ii culcati pe pui imediat dupa masa sau faceti pauza incat sa digere putin mancarea? Si mai am o dilema, de cand ii dau si LP i-am decalat mesele si nu stiu daca e bine, poate ma ajutati cu o parere: ii dau 240 ml de LP la trezire, adica 8 si ceva 8 si ceva, maxim 10. Din cauza asta fructele i le dau abia pe la 12-12.30, pana in 13 si apoi nani. La trezire legumele sau branzica cu ou si cu iaurt, in fine diverse combinatii care sa ii placa si sa ii ofere tot ce are nevoie organismul. Seara iar LP, doar ca nu ca atare, ci cu multe cereale. De 3 zile vad ca merge mai bine cu cantitatea si ii dau cate 150 ml + cereale pana iese ca un piureut mai subtire, cat sa nu curga din lingurita. Oare nu e prea tarziu cand ii dau fructele, ca deja e pranz? Dar cum sa fac, ca in somn doar suge tzatza, LP i-l dau cu lingurita, nu suge biberon sau altceva, sa i-l strecor in somn si dimineata sa pot trece direct la fructe... Help, cum sa fac sa fie bine?

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Elfica, eu dupa un an am renuntat la programul de 'bebe'. Adica dimineata are mic dejun compus din lapte simplu si ceva mai consistent: cascaval, paine cu unt, ou fiert tare, etc (la mine mai ii pica si interzise, ca nu o pot priva mereu pe Arianna). Apoi acum il duc la gradi si la 11 are o gustarica de genul o buc mar si un biscuite/napolitane, banana (dar putin dpdv cantitativ). La 12.30 il iau acasa si stam putin pe afara si la 13.30 are masa d epranz cu supa si felul 2. dupa somnul de pranz primeste iar o gustare alcatuita din fructe/iaurt. Cina e acum de cd cu ziua lunga pe la 20-20.30. Eu ma adaptez in functie de programul de peste zi, dc suntem sua nu acasa, cat stam pe afara si adaptez. Mai schimb mesele intre ele in functie de situatie. Je e relaxata, ca de , sunt la al doilea. Nu mai tin cont asa mult de mese. Daca ii e foame cere el El e fomist rau...ieri, de exemplu, am fost in mall si A a cerut inghetata. Am zis sa-i cumpar ca era lume si poftea, asa ca m-am asezat la coada. Si cd ma uit, P se dusese la o masa unde era o fetita care manca inghetata cu bunica ei si s-a asezat cu ele la masa si cerea inghetata
Edit: cina la noi e o mancarica ceva...paste cu sos, peste, mamaliguta, etc si apoi in pat baga lapticul cu paiul...fructele de la gustari i le dau felii in mana, banana jumatate.Acum ma lupt cu el ca vrea sa manance tot singur ...va imaginati cum arata casa mea si hainele lui. Nu-i mai pasez nimic. Pana si ficatul pe care il mai faceam la blender i-l dau acum bucatele sau sfaramat cu furculita.

Mergi la inceput

Merci frumos! Eu am zis ca pana la bebe2, adica atat cat pot, sa ii pastrez acest mod de a manca, gandindu-ma ca e sanatos. As vrea sa o invat toata viata ca la micul dejun sa manance fructe, ca stiu ca e foarte bine. Doar ca la mine numai mic dejun nu constituie fructele, ca i le dau la 12! Plus ca a fost si slabuta si mult timp nu a luat in greutate deloc si am zis sa am grija de mesele ei, sa nu omit nimic hranitor (carne i-am dat in fiecare zi, maxim 5 zile de cand s-a nascut cand nu am reusit, exceptandu-le pe cele cand ii dau ou, ca si ala e proteina si rareori ma dublez si cu carne si cu ou, branza de vaci si iaurt ii dau des, sigur in fiecare saptamana si de cateva ori bune). Si ca sa va spun cu greutatea, sa va uimesc, ca nu cred ca mai aveti asa un fotomodel ca mine: la 1 an jumate avea 77,5 cm (micuta si de statura) si 7.720 kg! Dar doctorita a zis ca e bine, ca din ianuarie pana in aprilie a luat 300 g, e multumitor! Bine, nu ne faceam griji decat ca nu mai lua deloc in greutate, ca de aratat arata bine, nu se poate spune ca e slaba. Cum v-am mai spus, si eu si sotul suntem mici de statura, iar cat am fost copii am fost mereu sub greutatea normala si sub inaltimea medie pentru varsta respectiva. Asa ca nu imi imaginez sa fie ea altfel.

Oare fac bine ca ii pastrez inca mesele astfel? Nu ii mai pasez nici eu legumele, carnea dintotdeauna i-o dau bucatele si o mesteca foarte bine, oul nu-l mai vrea ca atare si i-l amestec cu branza de vaci, ii pasez si albus si galbenus si apoi torn iaurt facut mai lichid si se face tot o pasta pe care o hapleste cu pofta. Uneori pun si spanac in acest amestec, ca atunci cand i-am dat spanac simplu s-a strambat. Si atunci i-l combin cu diverse, ieri si azi cu bucatele de carne si il papa fara comentarii. La legume protesteaza daca i le dau simple si atunci o pacalesc si cu carnita de pui/peste, orice. De mestecat mesteca foarte bine, dar are si cu ce, are 15 dinti si al 16-lea sta sa iasa (ultimul canin).

Cam atat, mai spuneti-mi si voi cum procedati cu masa puilor, le dati ce mancati voi sau inca le pregatiti separat? Bravegirl are doi copii si cred ca e altfel, o vad pe Iulia cum pofteste la ce mancam noi, daca e prezenta. Tot vrea! Asa ca e firesc sa ii dea si altele... Azi i-am dat scrumbie, care si la adulti pica mai greu la stomac, iar pentru ea aveam pregatit pui de tara cu spanac. Dar s-a trezit prea devreme si nu terminasem scrumbia si m-am gandit sa o termin cu ea de fata. Am avut la "cantari", de nu mai suportam! Si spre final i-am dat si ei, nu mai devreme, ca ma gandeam ca intr-un fel urla cand ii dau si in alt fel cand i-am dat si apoi nu ii mai dau.

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

elfica ouu da e slabutza Iulia. Deci acu la 18 luni are pana in 8kile..Bine nici voi nu sunteti mari si inalti asa ca o fi factoru genetic. Vitamine ceva ti-a recomandat pediatru? sau a zis ca nu e cazu?

La noi mesele sunt dimi (orele 9-10) lp cu cereale la bibi. Plecam noi peafara, mai bagam o felie de mar, un buscuite, acas pranzu e pe la 13-13.30 cu un fel de papa gatit si cu ceva iaurtel. Obligatoriu le dau cate o lingurita in manuta ca alfel e scandal, si mai baga si ele, iese purceala, da asta e asa invata. Azi de ex am servit mancarica de quinoa cu legume si sos de rosii. Am facut si un ousor prajit langa ca mi se parea cam depresiv meniul. Si iaurt. Au spart. Nu le mai pasez, doar tai mai mic. La nani inainte le dau cate-o bobo. Adica o curmala. Le adora. Au invatat sa si zica.
La gustare inainte de plecare sugem un shake de caps cu banane mai nou si in parc iaurt, banana, bisc, ceva de genu.

Si seara terminam iar cu lapte cu cereale fix inainte de nani. Pe care il suplimentez cu lapte, ca baga mai mult de 250. Sugere maxima!

Mai poftesc si ele la purcelizme, ieri de ex le-am dat popcorn, le-a placut (daah evident); sau imi mai iau inghe si e nenorocire, ca vrea Mara sa tie ea batu nu sa dea cu limbuta, pe cand Ilinca linge frumos.

Azi le-am facut chec, a iesit mega bun nu am mai facut de muuult, le-a placut la hahalere.

Ciudat tare cu vomitatu de fructe dupa 2h..poate nu s-au digerat ce sa zic.Mesele imi suna ok distantate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona-maris spune:

Elfica, eu fiind acum la dieta, si in general eu mananc sanatos, ii dau lui Stefan din mancarea mea. Dimineata fructe cu unt, uneori la blender uneori bucati, cum vrea el.Gustare ii dau un biscuit sau un iaurt. LA pranz mananca doar un fel de mancare, pt ca , daca ii place ceva cere pana se satura. Apoi daca iesim pe afara, nu ma vrea papa ..e ocupar maxim cu joaca, la cina are peste de obicei, sau ceva legume. Si la culcare laptic.
Oricum mesele depind f mult de starea lui. Sunt zile in care e obosit si nervos, in care nu prea imi mananca. O masa si niste fructe , si lapte. Si in alte zile roade tot.
Tu ce mai faci? Cum mai e burtica? Te pup!

Mergi la inceput

Martutza, imi pare rau ca ati avut asa o perioada nasoala. Mai scrie-ne, poate te ajuta sa te descarci.

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru indicatii. SimonaMaris, ce bine ca ne mai scrii si tu! Ce mai faceti, sunteti inca in Romania sau ati plecat in Anglia sau in alta tara, ca nu mai stiu.

Sugubina: Da, e mica rau! Si la inaltime e codasa, sigur. Are 77,5 cm la un an jumate. Si stiu ca de luni bune ziceau alte fete ca puii lor au 80 cm. Iar la picior nu stiu exact cat poarta, dar cred ca 18, daca nu chiar 17. Adica ii pun 19 si mai intra un deget in spatele pantofului. Iarna ii puneam dres, soseta si avea gen ghetuta, cu arici, fermoar sau siret si nu se vedea cat de mari ii sunt si nici nu o lasam asa mult pe jos, incat sa ii strice mersul. Dar acum, ca ii pun soseta subtire, se vede clar ca 19 e mare si nu la o singura pereche, sa zic ca nu se potriveste nr., ci la toate. Deci cred ca 18 ar fi bun. Am doua perechi care ii vin ok, dar nu au nr. inscriptionat, sa stiu cat sunt. In fine, ai vostri cat poarta si ce dimensiuni mai au: inaltime si greutate, daca stiti, ca nu ii mai duceti la masurat asa des. Vitamine mi-a dat sa ii dau, i-am dat un sirop de Fier Hausmann, ii dadeam cate 3 sau 5 ml / zi (nu mai stiu acum), apoi Multisanostol si ii dau 5 ml de doua ori / zi (dimineata si la pranz) si cand le termin pe astea ii dau Multisanovita, daca am retinut bine (am notat undeva, dar nu am acum acces, oricum incepe cu Multi si se termina in vita).

AnaO: Nu avem cum veni, pe 30 mai implinim 3 ani de la casatorie si vrem sa mergem in Bulgaria, la Dalboka, la ferma de scoici si pentru ca e si Balcik aproape sa mergem si pe acolo si preferam sa ne bucuram din plin de iesire, decat sa fim stransi la punga si atunci am zis ca renuntam la alte planuri. Petrecere frumoasa voua si poate ne puneti si noua poze pe adresa de gmail comuna. Eu tot zic ca mai intru pe FB, dar nu reusesc, ca nu am asa mult timp de stat la calculator si intai imi verific mail-ul, apoi intru pe forum la ambele odisei si se cam termina cu statul la calculator.

16 +

Mergi la inceput

Fetele, vreau si eu mai multe detalii despre cazare. a zis sotul sa se uite pe site-ul pensiunii si dc ii place venim si noi. Dar n-am stiut sa-i zic nimic de pensiune
Asa ca, va rog, dc e cineva prin preajma, sa-mi dea detalii, ca eu tare as vrea sa venim.

Mergi la inceput

Bravegirl: A spus Anao pe pagina anterioara ca e vorba de Pensiunea Andreea, in Gorj, Baia de Fier. Cauta pe Google, ca sigur o gasesti, vezi si poze etc.

Fetelor, azi am inregistrat o premiera, i-am dat un mar si o banana complet prin mestecat de catre ea, fara sa ii pasez. Bine, a durat destul, la inceput tinea ea fructul, apoi a inceput sa il arunce pe jos. Atunci ii tineam eu si ea doar manca. De mestecat mesteca bine si pare rapid, dar dureaaaaza nenica.... Insa nu m-am oprit, am continuat, in ideea ca daca perseverez va fi din ce in ce mai rapid.

Ma duc acum sa mancam ciorbita din pui de tara, ca nu am mancat cat dormea ea, special pentru a manca impreuna. Apoi iesim afara la plimbarica, ca mai pe seara e rezonabil, asa am iesit si aseara, abia la 19.30 si era perfect.

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_cri spune:

aici gasiti pensiunea

http://www.turistinfo.ro/baia_de_fier/cazare-baia_de_fier/pensiunea_andreea/poze-pensiunea_andreea-c664.html

stelele mami
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel Antonia Stefania

Mergi la inceput