Ursuleti & ursulete de novdec2010(2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Pentru oricine, dar in special pentru Bravegirl, ca locuieste chiar in Pipera: Saptamana trecuta la o emisiune a aparut Andreea Marin si lauda gradinita la care merge fata ei de putin timp, unde se vorbeste numai engleza, sunt copii din 40 de tari, profesorii sunt din strainatate (din vreo 17 tari, parca). Vorbea numai de bine despre aceasta instituie, e vorba despre International School of Bucharest, spunea ca fiica-sa a invatat foarte bine engleza doar in jumatate de an si totul e super, inclusiv tarifele. Am cautat si eu pe net si am aflat ca cel mai mic tarif pe an e 4.750 EUR pentru prima etapa de copii, adica intre 2.5 ani si 5 ani. Eu nu stiu daca e sau nu bine, dar daca mi-as da copilul la particulara, as prefera sa dau un ban, dar sa invete foarte bine cel putin o limba straina, nu doar cateva cuvinte (cum stiu ca se intampla la alte gradinite si scoli particulare), ca pe alea i le pot preda eu. Cum vi se pare tariful de un pic peste 20 mil pe an? Mai rau e ca e la mama naibii (scuze, Bravegirl), ca am face foarte mult timp pe drum. Iar pentru anii mai mari am vazut ca sediul e in Pantelimon, la o alta mama naibii :) Voi aveti alte recomandari? Ca ma gandesc si eu la viitorul Iuliei cand oi incepe serviciul: ori vreau sa dau un ban, dar sa se vada roadele, ori o dau la stat, la doi pasi de casa si gata! Ce parere aveti?

Uitati si niste link-uri, spre studiu: http://www.isb.ro/node/18, http://www.isb.ro/node/20, http://www.isb.ro/node/49. Cele care mai aveti copii care merg la particulara, comentati, va rog mult in functie de ce ati intalnit voi.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

10 +

Mergi la inceput

Dupa ce am trimis mesajul am realizat ca e vorba de peste 200 mil., nu 20 mil...! Nici nu puteam concepe astfel de scoruri, dar brusc am realizat ca doar 500 de EUR fac un pic peste 20 mil. Doamne, in ce lume traim? Pentru ce sa dai, frate, atatia bani? Si Andreea Marin prezenta "scorurile" ca fiind ok fata de altele... Voi ce sume mai stiti la particulare, sa vad daca le vom putea lua vreodata in calcul?

10 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Magda, particularele "obisnuite" au preturi intre 250-300 euro/ luna. La BabyExpo vin f multi reprezentati de gradinite si intr-adevar unele chiar sunt super ok. LidiaP are copilul la cresa/gradinita Little Angels si e super multumita, e undeva in Victoriei. Poti intra pe net, sa afli mai multe detalii. Kogaion, in parcul Tineretului(vis a vis de Polivalenta) are iar recomandari bune, mai e una in apropierea parcului Carol, dar nu-mi aduc aminte cum se numeste... Deci sunt destule, numai timp si urechi sa ai.
Lasand gradi de-o parte, tu cum te simti? Cum e burtica? Stari de rau, ceva? In curand ne apucam si noi de bebe 2, asteptam sa treaca postul si Pastele. Cu alaptatul ce-o sa faci? Eu visez la alaptat in tandem si-mi doresc atat de mult, ca sunt sigura ca voi reusi. Cred ca il voi lasa pe Davidu sa renunte de buna voie la supt si chiar sunt convinsa ca va renunta singur. Acum sa vedem.
Corina, tu ce faci? Tot in vacante?
Va pup pe toate si ce sa zic, imi pare rau ca nu mai e ca alta data in barlog, dar pentru majoritatea a fost mai simplu "dincolo", adica pe FB.
Magda, sarcina usoara in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

Elfica, nu e asa o mare tragedie daca la gradi copilul invata doar cateva cuvinte intr-o lb straiana. Scopul gradinitei nu e sa substituie scoala, ci in primul rand sa ajute copilul sa socializexe, sa interactioneze, sa se disciplineze, sa isi descopere anuite aptitudini. Suntem noi, parintii, foscusati pe limbile astea ca evam oarece complexe, altfel nu-mi explic. Dar sa o luam altfel: o poti da la o gradi particulara cu preturi normale unde se vb engleza exclusiv. Sunt multe.
Sora mea a dat-o pe cea mare la o gtadi care intrunea celebrele conditii de igiena si intelectualitate,dar deunde lua in fiecare sapt cate un virus. Mai mult statea acasa decat la gradi. Asa ca a mutat-o tot la una privata, la 2pasi de casa, unde s-a dezvot at foarte bine emotional, psihic, intelectual, chiar daca nu poate maine sa se uite la desene in engleza fara traducere. Nu -i niic, o sa poata poimaine.
Scuze de greseli, sunt pe un divice care nu ma prea asculta la tastatura.
Ce face burtinela?
Sashenk, pupam eroina.
Ce o mai face corina? Se pare ca e in conced!!!

Mergi la inceput

Adipapazi: Eu sunt de acord ca nu trebuie sa invete de mici limbi straine la perfectie, dar sunt de parere ca nu merita o particulara daca rezultatele nu sunt pe masura. Pentru socializare si interactiune, aptitudini obisnuite poate fi utila si o gradinita de stat, mai ales ca oricand exista riscul imbolnavirii la contactul zilnic cu copiii. Chiar mi se par sume enorme 250 - 300 EUR / luna * 10 luni, cat tine gradinita, ajung la 2.500 - 3.000 EUR pe an. Nu consider ca roadele sunt pe masura si atat! Pai 300 EUR platesc eu rata pe luna la casa! Si cred ca la tarifele astea s-a ajuns pentru ca romanul da oricat, pe principiul "pt. copii nimic nu e prea scump" si asa e, dar eu as da aceeasi suma pe curs de balet, dans, patinaj, pictura etc, asa consider ca intr-adevar fac ceva pentru copil, nu ca arunc cu banii in buzunarul unora care sunt pusi doar pe luat banii, fara sa tina cont de ce ofera. Eh, voi vedea, mai analizez pe parcurs, acum doar mi-am facut o parere. Am vazut ca la anumite gradinite parintii pot veni in vizita, doar sa vada in ce mediu isi vor lasa copiii si fara a exista obligativitatea inscrierii. Poate daca o sa vad, o sa gandesc altfel, nu stiu.

AnaO: Si eu visez sa alaptez in tandem, ma tot gandesc cum va fi cand merg la maternitate sa nasc, cum voi proceda cu Iulia, ca ea o va cauta pe tzitzi, dar se vor gasi solutii. Plus ca sper sa nu stau mult acolo si cand vine ea in vizita, pac, ii dau sa pape. Cand ii adorm, putin Iulia si mult bebe. Eh, sper sa pot. Stiu ca multi se uita chioras la mine cand le spun ca sunt gravida si inca alaptez, dar nu ma intereseaza, eu stiu ca e foarte bine pentru Iulia si asta e ceea ce ma intereseaza. Sotul m-a mai batut la cap sa o intarc, ca deja e mare, sa mai putem si noi sa plecam si sa o lasam cu mama, dar eu zic ca nu merita, ca oricum nu suntem noi asa plimbareti, ca nu prea avem bani, e o perioada mai dificila si nu merita sa o intarc pentru putinele ocazii cand am avea nevoie sa fim singuri. El sufera putin, eu stiu ca asta trebuie sa fac acum si nu duc lipsa iesirilor, stiu ca menirea mea in prezent e sa fiu mama si primii ani sunt foarte importanti si nu mi-a lipsit deloc viata sociala. In fine, stiu ca dupa ce va aparea si bebe 2 va fi mult mai greu, dar cel putin o perioada dupa ce nasc nu voi fi singura, va fi cand sotul, cand mama cu mine, ca eu sa pot avea grija de bebe si celalalt de Iulia. Ma bucur sa aud ca si voi va ganditi la bebe 2 si abia astept vestea! Doamne ajuta sa se intample cat mai repede! Asteptam sa ne mai scrii

10 +

Mergi la inceput

Miercuri, 4 aprilie, ora 17, la Palatul Copiilor va fi un spectacol pentru copii, parinti si bunici. Nu se specifica nimic altceva, am trimis invitatia pe mail-ul comun, pe gmail, incat cele care au timp si chef, sa poata sa ii duca pe copii. Intrarea este libera si pentru copiii mai mari sigur va fi placut. Distractie placuta!

11 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo_P spune:

Suntem bine sanatosi
Va pupam!
Nici eu nu vreau sa moara odiseea

pt cele 11 saptamani

Mergi la inceput

RamoP: Pai mai spune-ne si noua ce iti mai face flacaul, ca tare precoce a fost el cu mersul. La limbuta are lacat sau toaca toata ziua si daca da, pe limba lui sau pe a noastra?

Iulia mea a invatat de vreo saptamana - doua sa pupe si face din buze ca la pupat oriunde, in aer, pe televizor, pe jucarii, pe cearsaf... am fost la soacra-mea in week-end si avea o lenjerie de pat cu ingerasi. Eu vroiam sa o culc, ea tot pupa ingerasii. Cu chiu cu vai a terminat si am culcat-o! Apoi am mers la o taiere de mot unde au fost multi copii si cred ca de acolo a luat o viroza care s-a manifestat prin trei zile de febra, care nu trecea deloc. Ieri la pranz s-a terminat, nu stiu daca a contat faptul ca i-am pus niste sosete cu otet sau ca pur si simplu viroza si-a facut damblaua, dar bine ca am scapat. Acum insa sotul e terminat, dar nu doar cu febra, ci cu tusit, curs de nas, jale mare! Sper sa nu iau si eu sau Iulia, ne tinem cat mai la distanta!

Marti, pe 10 aprilie, merg la ecografie si voi avea 13 saptamani fara o zi, poate se vede si ce ascunde sub buric. Va tin la curent, m-as bucura insa sa va vad prezente, sa am senzatia ca vorbesc cu cineva ! Va invit la niste logoree, ce ziceti? Povestiti liber ce va doare, ce doriti sa va aduca Iepurasul, pe unde ati mai fost, ce mai fac puii? Va pe toate!

12 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo_P spune:

Elfica, da vb cu cineva cu mine, si cred si eu ca suntem mai multe in umbra. Acum sunt pe fuga dar diseara o sa iti povestesc de noi, si de aventurile noastre.

Pupici la burtica si la pitica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dosita spune:

Nici eu nu vreau sa moara odiseea, dar nu ma prea pricep la scris...
Elfica e asa ciudat sa te aud vorbind despre ecograf! Parca a trecut o vesnicie de atunci! Cum esti? Ai greturi, insomnii, simptome aiurea? Iti doresc din tot sufletul sa fie totul in cea mai mare regula!
Noi suntem bine, Aron e putin racit, doar nas infundat, fara febra, tuse, sau alte complicatii. Nu il tratez cu nimic, nu consider ca e cazul, doar putina apa de mare in nasuc (fara aspirat, ca nu suporta)
Si Aron pupa, dar intr-un fel ciudat, parca ar musca, dar fara a atinge cu dintii, si scoate si un sunet. E tare dulce.

Mergi la inceput